Såld

Havsnära radhusgavel med renoverat kök, badrum & inglasat uterum

Såld

Vallhamnsgatan 68

Näset

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 120 kvm
Byggår:
1975
Tomt:
ca 169 kvm
Adress:
Vallhamnsgatan 68,
421 66 Västra Frölunda
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Med ett underbart havsnära läge finner ni denna smakfullt renoverade radhusgavel med fint badrum och stilrent kök från 2015 med dubbla glasdörrar ut mot en av uteplatserna. Den välplanerade bostaden med fint ljus som faller in från tre håll har platonmatta under ett slitstarkt skeppsgolv i entréplan med luftigt vardagsrum, inglasat uterum, gästtoalett, tvättstuga med dusch samt förråd och bastu. Övre plan bjuder på fyra sovrum varav ett med utgång till balkong, två klädkammare samt badrum. Optimalt planerat med alla funktioner samlade på 120 m². Till huset hör ett garage i länga.

Här har ni gångavstånd till härliga bad där ni kan njuta av ett kvällsdopp i solnedgången. Ett mycket barnvänligt område med fina lekplatser och gångavstånd till skola och förskola.

På Näset bor ni lugnt och bekvämt med alla faciliteter inom räckhåll, närhet till såväl buss, affär, allmän service, bad och båthamn.

Välkommen till detta välplanerade radhus på Näset. Beläget i ett mycket trevligt och barnvänligt område med bara en kort promenadväg till havet.

Det första ni möter är den helt insynsskyddade uteplatsen vid entrén där ni kan avnjuta middagen i solen efter arbetsdagen.

När ni stiger in i huset fångas ni av ljuset från det stora fönsterpartiet i vardagsrummet ut mot trädgården.

Entré
Ni kommer in i en välkomnande entréhall med gott om plats för klädavhängning. Vid entrén ligger ett svart laminatgolv som sedan går över i ett slitstarkt skeppsgolv som går i ett med vardagsrummet och köket. Väggarna har en randig tapet - Ralph Lauren.

Från hallen som går i ett med vardagsrummet nås köket till vänster om entrén. Till höger ligger tvättstugan och gästtoaletten. Även trappan upp till övre plan nås från hallen. På övre plan har ni fyra sovrum, två klädkammare samt badrum.

Kök
Det stilrena köket från 2015 har en bardel med matplats invid två dubbla glasdörrar ut mot entrésidan som ger ett fint ljusflöde. Skåpinredningen i vitt med ram och rostfria beslag samt vitt kakel ger köket ett stilrent intryck. Skåpen har även detaljer i glas med belysning. Här finns gott om arbetsvänliga ytor och bra med förvaring. Maskinparken i rostfritt består av en integrerad diskmaskin, spis med häll, spisfläkt, kyl samt frys. Väggarna är vita

Vardagsrum
Vardagsrummet är luftigt och har vita väggar och stora fönster som ger et fint ljus åt vardagsrummet. Här får både en soffgrupp samt matsalsmöbel gott om plats. Från matsalsdelen med en tegelmönstrad fondvägg nås det inglasade uterummet som är perfekt för att förlänga sommaren. Härifrån nås även en insynsskyddad uteplats med sol från tidig morgon till tidig eftermiddag.

Tvättstuga, förråd och bastu
I anslutning till hallen ligger tvättstugan med dusch. Här finns tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare samt rött klinkergolv. Från tvättstugan nås ett förråd som leder vidare till bastun. (Bastuagregatet är ur funktion)

Gästtoalett
Från hallen nås även gästtoaletten med handfat och toalett, sandfärgat klinkergolv och en fondtapet RL med segelbåtar på blå botten.

Nu tar vi den vitmålade trappan med grå steg upp till övre plan.

Vi kommer upp till en övre hall som leder vidare till husets fyra sovrum, en klädkammare samt badrummet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett fint laminatgolv.

Sovrum 1
Det stora föräldrasovrummet har utgång till balkongen med morgonsol. Två väggar vitmålade med liggande panel och två väggar med RL-tapet.
Till detta ett skeppsgolv i laminat.

Sovrum 2
Det andra rummet är rymligt och har plats för både en säng och skrivbord. Rummet används idag som Walk-in-closet och har en ny ljus heltäckningsmatta och vita väggar. Även härifrån nås balkongen med morgonsol.

Sovrum 3
Det tredje rummet har även det plats för både säng och skrivbord. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är vita.

Sovrum 4
Det fjärde sovrummet nås från sovrum tre och har förutom plats för säng och skrivbord ingång till en klädkammare. Möjlighet finns att flytta dörren med ingång från hallen.

Badrum
Det stilrena badrummet har grått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen här består av kommod med handfat och spegel, WC samt ett vackert badkar på tassar. Ett takfönster ger ett fint ljusinsläpp.

Till sist kan sägas att detta är en fantastisk möjlighet! Perfekt för dig som vill bo nära havet och med havet och naturen som granne samt möjlighet att snabbt kunna ta dig in till centrala Göteborg med alla dess bekvämligheter. Här har ni omedelbar närhet till havet med omtyckta badplatser och båtliv, naturen och löparslingor, sportarena, mataffär, kommunikation m.m.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 583 000 kr varav byggnadsvärde 1 045 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 33 650 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 13 000 kr, försäkring 3 150 kr, renhållning 4 500 kr och samfällighet 13 000 kr.
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsström.

I samfällighetsavgiften ingår:
Kabeltv från comhem
Viss vattenförbrukning (1700 kr/året övrigt efter börbrukning).
Underhåll av gemensamma ytor och anläggningar
Snöröjning av parkering
Gräsklippning av gemensamma ytor
Belysning av gårdar och gemensamma vägar
Underhåll av avloppsnät från fastigheter.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 13 156 kr/år t o m 2025-02-13.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Näset GA:1, Göteborg Näset S:137.

Planbestämmelser: Stadsplan (1972-10-17) , Ändring av detaljplan (1994-05-19).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Näset 75:34.

Typ: Radhus. 2 plan.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1975.

Senaste renovering/ombyggnad:
2018
Fasad målad, Nytt plank framsida.
Ny toalettstol i badrum. Ny blandare gästtoalett. Ny torktumlare.

2017
Nya golv hela nedervåningen- ej grovkök och förråd. Ny duschkabin i grovkök. Ny varmvattenberedare. Nytt element badrum.

2016
Renovering trappa

2015
Nytt kök och vitvaror. Satt in runt fönster och dubbla altandörrar i kök. Montering luftvärmepump. Ny takbeklädnad.

2009-2012
Satt häck. Bytt en del element. Satt in ny ytterdörr.

2007
Renoverat badrum. Byggt uterum.

Storlek: Boarea ca 120 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Plåt med eternit under. Fönster: 3-glasfönster.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el med oljefyllda radiatorer i entréplan samt luft/luft värmepump.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 73 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-09-03. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: TV samt internet via ComHem.

Tomt: Tomtarea 169 m² (tomträtt).

Näset

Eftersom Näset är en halvö, ett näs, finns havet nära till hands var du än bor. En kort promenad tar dig ner till saltstänkta klippor, mysiga badvikar och fina småbåtshamnar.

Näset har en varierad bebyggelse som främst består av villor och radhusområden.
I mitten av 1900-talet fanns här endast lantgårdar och mindre sommarstugor. Då var Näset ”landet” och storstaden låg långt bort. Idag är avståndet till stan inte långt. Med bil eller buss når du snabbt Göteborgs centrum eller Frölunda torg. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Högsbo och Sisjöns industriområden har också flera köpcentra och stormarknader. Vid Opaltorget finns apotek och vårdcentral.

Näset är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. För den som vill motionera, finns många alternativ. Vid Åkeredsvallen har Näsets SK sin fotbollsverksamhet. Alldeles intill ligger Sportarenan med badminton-, tennis- och innebandyplaner samt gym. Vid Välen och Frölunda Torg finns ytterligare träningsanläggningar.

Näset är en marin miljö där båtliv pågår året om. Mitt på Näset ligger Valeberget. Härifrån har man en magnifik utsikt över den södra skärgården. En årlig tradition på Näset är att fira Valborg tillsammans uppe på Valeberget.

Näset inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende alldeles vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Plöanlösning entréplan
Plöanlösning entréplan
Planlösning övre plan
Planlösning övre plan
Counter