Välplanerad lägenhet med stor delvis inglasad uteplats mot innergården

Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Färgfabriksgatan 8

3:a Nya Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
3 500 000 kr
Avgift:
3 771 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 83 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Färgfabriksgatan 8,
417 24 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till nya Kvillebäcken och Färgfabriksgatan 8! Med bekvämt läge i markplan ligger denna välplanerade trea som har genomgående modern standard samt tidlösa materialval. Generösa fönsterpartier i två väderstreck, fransk balkong samt stor delvis inglasad uteplats som vetter mot innergården. Trevliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i halvöppen planlösning, två rymliga sovrum, bra förvaringsmöjligheter i en klädkammare samt helkaklat badrum med egen tvättavdelning.

Kvillebäcken är en ny stadsdel i Göteborg som ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Mellan de nybyggda husen blandas små mysiga gårdsgator med breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn och med praktiskt cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara några minuter. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm.

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljusa väggar.

Modernt kök med tidlösa materialval och kvalitativa vitvaror från Husqvarna. Köksinredning i vitt med skålformade handtag kombineras med arbetsytor i ek och vitt kakel. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I köket ryms en matplats för ett större middagssällskap och fint ljusinsläpp fås via ett generöst fönsterparti samt en fransk balkong. Halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket binder samman sällskapsytorna.

Rymligt vardagsrum med plats för både soffhörna och matplats. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och härifrån nås lägenhetens stora delvis inglasade uteplats som har lugnt gårdsläge.

Lägenheten har två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Mittemellan sovrummen finns en passage med en gemensam klädkammare som bidrar med goda förvaringsmöjligheter.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat med vit kommod, spegelskåp med infälld belysning samt duschhörna med rundade vikdörrar i glas. Här finns även en tvättavdelning med praktisk arbetsbänk, två väggskåp, tvättmaskin och torktumlare. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 500 000 kr

Avgift: 3 771 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och Telia triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,3111%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A1001/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 83 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: I månadsavgiften ingår Telia Triple Play via fiber (bredband, IP-telefoni och digital-tv).

Uteplats: Stor delvis inglasad uteplats som vetter mot innergården.

Bilplats: Föreningen förfogar över ca 42 parkeringsplatser i gemensamt garage under huset. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. Platserna administreras av Q-Park 0771-96 90 06. I dagsläget finns det en ledig plats (2018-10-19). Möjlighet finns att hyra MC-plats av grannföreningen Brf Cyklisten till en kostnad om ca 250 kr/månad. Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 113 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras websida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 73 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns barnvagnsförråd och cykelrum i varje uppgång. I källaren finns även ett rum avsett för handikappfordon som behöver laddas. Föreningen har även 12 cykelgarderober i källaren som går att hyra för ca 125 kr/mån.
Välskött innergård med planteringar och utemöbler.

Information Förening

Förening: Brf Silverlöken.
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 81 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Silverlöken bildades 2011 och äger fastigheten Kvillebäcken 79:1 som är belägen på Färgfabriksgatan 6, 8 och Penselgatan 20 i Göteborg. Föreningens fastighet består av två flerbostadshus om 8/10 våningar med 81 bostadsrättslägenheter. Fastighetens byggnader är uppförda 2013 av NCC Boende AB.
Föreningen är delaktig i två gemensamhetsanläggningar för parkeringsgaraget, ovanliggande gårdsanläggning och för sopsug.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns barnvagnsförråd och cykelrum i varje uppgång. I källaren finns även ett rum avsett för handikappfordon som behöver laddas. Föreningen har även 12 cykelgarderober i källaren som går att hyra för ca 125 kr/mån.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastum.

Kommande/gjorda renoveringar: Huset byggdes 2011-2013.
Godkänt bygglov finns för inglasning av balkonger. Föreningen planerar att framöver uppgradera fastigheternas passersystem. I nuläget pågår upphandling.
Utförda renoveringar:
2016 förstärktes källar- och entrédörrar med brytskydd och inglasning av ett stort antal balkonger genomfördes. Åtgärdsarbeten i lägenheter utifrån 2-års garantibesiktningen genomfördes. Genomgång av brandskydd och underhållsbehov resulterade i att brandskyddsrutin och underhållsplan upprättades.
2017 genomfördes en OVK-besiktning.
2018 skapades fler garageplatser (bil/mc/moped) och kameraövervakning installerades i soprum och styrelserum.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 42 parkeringsplatser i gemensamt garage under huset. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. Platserna administreras av Q-Park 0771-96 90 06. I dagsläget finns det en ledig plats (2018-10-19). Möjlighet finns att hyra MC-plats av grannföreningen Brf Cyklisten till en kostnad om ca 250 kr/månad. Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 113 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras websida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering.

Gårdsplats: Välskött innergård med planteringar och utemöbler.

Hisingen

Kajpromenader, storstadsliv och vacker naturVälkommen till Hisingen, Sveriges femte största ö! Hisingen utgör en stor del av Göteborgs kommun och här finns flera olika bostadsområden varav Lindholmen, Sannegårdshamnen, Eriksberg, Kvillebäcken, Backa, Lundby, Hisings Backa, Gerrebacka, Hisings Kärra och Tuve är några. Området i stort präglas av nytänkande, framtidsvisioner och utveckling och bostäderna här är en blandning av äldre villor, nybyggnationer, rad- och kedjehusområden samt flerbostadshus. Serviceutbudet är mycket stort och här finns både kvartersbutiker och större köpcentrum. Utmed kajerna på Norra Älvstranden finns fina promenadstråk, småbåtshamnar och ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, den stora Hisingsparken och Slätta Damm. Kommunikationerna är mycket goda och man tar sig lätt fram i staden med båt, buss eller spårvagn. Det finns även gott om gång- och cykelvägar.

På Hisingen lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter