Såld

Vacker industriarkitektur i nationalromantisk stil med underbar balkong

Såld

Bratteråsgatan 60

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 386 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 61 kvm
Våning:
6/7, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Bratteråsgatan 60,
417 62 Göteborg

Beskrivning

Näst högst upp i huset ligger denna ljusa gavellägenhet som har härlig karaktär där gammalt möter nytt. Underbar balkong med högt läge, fin utsikt och sol från tidig förmiddag tills solen går ner. Lägenheten har en social öppen planlösning, tidlösa materialval med hög standard samt fina spröjsade fönsterpartier med kalkstensnischer som bidrar med charm. Stort sovrum med riktigt bra förvaringsmöjligheter samt modernt badrum med tvättmöjligheter.

Brf Magasinet ligger på historiska Kvarnenområdet på Eriksberg. Originalbyggnaden uppfördes som sädesmagasin i början av 1900-talet och när huset nyproducerades under 2013, så restaurerades fasaderna efter de gamla ritningarna. Det hundraåriga teglet från originalbyggnaden plockades noggrant ned och tvättades innan det återmonterades. Allt för att behålla kvalitén och den gamla charmen. Vacker industriarkitektur i nationalromantisk stil när den är som bäst!

Här bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Lägenhetens 61 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek och vitmålade väggar.

Ljusa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning med ljusinsläpp från fina spröjsade fönster i två väderstreck med fönsternischer i kalksten. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffgrupp och härifrån nås lägenhetens generösa balkong i västerläge med fin utsikt samt sol från tidig förmiddag till solnedgång.

Klassiskt kök med köksinredning i vitt från Myresjö, bänkytor i mörkbrunt trä och vitt kakel. Arbetsytorna belyses av spotlights. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtlig utrustning är från Electrolux förutom fläkten som är från Franke. Invid fönstret ryms en matplats för stora middagssällskap.

Stort sovrum med fint spröjsat fönster och fönsternisch i kalksten. Insynsskyddat läge med fri utsikt. Här kan man inreda med dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob som sträcker sig länge ena väggen.

Stort helkaklat badrum med svart klinkergolv och vita stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel samt duschhörna med rundade vikväggar i glas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Huset har två entréer, från innergården som har adress Bratteråsgatan 60 samt från Bratteråsbacken 33, hiss hela vägen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 386 kr/mån. I avgiften ingår värme.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7641%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 660 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 170 kr, vatten/avlopp 150 kr och hushållsel 340 kr.
Förbrukningen av varmvatten regleras så att det mäts individuellt och debiteras kvartalsvis i efterskott, ca 150kr/mån för två personer. En administrativ kostnad om ca 200 kr/år tillkommer för avläsning av varmvatten - inräknat i månadsavgiften. Hushållsel tillkommer efter egen förbrukning. Bostadsrättstillägget i hemförsäkringen ingår i avgiften.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 41603.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 61 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play (TV, telefon och bredband, 100/100). Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 216 kr/mån.

Uteplats: Generös balkong i västerläge med utsikt mot föreningens gård.

Bilplats: Föreningen förfogar över 59 p-platser och 3 MC-platser i garaget. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/månad för garage och 500 kr/mån för MC. I dagsläget är det kö. Möjlighet finns även att hyra p-plats i p-huset med infart från Östra Eriksbergsgatan (nås enkelt med hissen från Brattersåsbacken 33), ca 825 kr/månad; läs mer på www.deckshuset.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykel-, barnvagns- och städrum, fastighets- och rullstolsförråd samt styrelserum. I föreningen finns även en övernattningslägenhet på Bratteråsbacken 33 som kan hyras till en kostnad av 300 kr/dygn.

Övrigt: Området är under utveckling och fler byggnationer planeras framöver. För närmare info om hur planerna ser ut, kontakta stadsbyggnadskontoret.

Information Förening

Förening: Brf Magasinet på Norra Älvstranden.


Allmänt om föreningen: Brf Magasinet på Norra Älvstranden äger fastigheten Sannegården 7:10 med adress Bratteråsbacken 33 samt Bratteråsgatan 60, 62, 64 och 66. Huset uppfördes 2012 av JM. Föreningen består av 119 lägenheter fördelade på två hus och fem trappuppgångar. Brf Magasinet är en helt nybyggd bostadsrättsförening vars fasader har restaurerats efter gamla ritningar, där man återanvänt hundraårigt tegel från originalbyggnaden från 1914, noga nedplockat, tvättat och åter monterat för att bibehålla kvaliteten. I juni 2013 flyttade de första in och 2013-12-13 slutbesiktigades byggnaden.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta Förvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-03-11).

Kommande/gjorda renoveringar: Inget planerat underhåll den närmsta tiden då huset byggdes 2012.
2015 utfördes tvåårsbesiktning av bostäderna.

Övrigt: Föreningen deltar i gemensamhetsanläggningarna Sannegården GA:10 avseende sopsug. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. GA:35 avseende kommunikationsytor med grönytor, belysning, bevattningsanordning, länkplatta, hiss, cykelrum, dag-, spill- och kallvattenledningar samt kulvert. Den förvaltas av Juvels samfällighetsförening.

Besök föreningens hemsida på www.brfmagasinet.se.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter