Såld

En trerummare som är något utöver det vanliga

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Maj På Malös Gata 34

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 943 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 87,5 kvm
Våning:
2/3, hiss
Byggår:
2008
Adress:
Maj På Malös Gata 34,
417 67 Göteborg

Beskrivning

På Eriksbergsplatån är tempot lugnare, bebyggelsen lägre och närheten till kajpromenaden ständigt närvarande. Denna trerummare passar dig som söker en bostad utöver det vanliga. Här finns stora fönsterpartier som löper från golv till tak och en spännande planlösning. Vill du dessutom ha en stor inglasad balkong i västerläge som erbjuder sol under hela eftermiddagen och kvällen. Då är detta en bostad för dig. Vardagsrum och kök är sammanlänkat i en öppen planlösning vilket inbjuder till socialt umgänge. Stilen är klassisk och modern. Du märker snart att omgivningarna erbjuder allt du kan önska. En kort promenad bort ligger kajpromenaden med dess utbud av caféer och restauranger. Brf Eriksbergsterrassen erbjuder ett bekvämt boende med riktigt fina gemensamhetsutrymmen i form av gym, bastu, relax samt övernattningslägenhet. Gångavstånd till bra kommunikationer med buss och Älvsnabben som snabbt tar er in till centrala stan.

Lägenhetens 87,5 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en entré med plats för avhängning samt en skjutdörrsgarderob. I lägenhetens inre hall finns ytterligare en skjutdörrsgarderob samt en walk-in-closet med skjutdörrar i anslutning till sovrummen. Lägenheten har genomgående ekparkett och vita väggar.

Kök och vardagsrum är sammanlänkat i en öppen planlösning vilket ger en social samvaro. Köket är stilrent och klassiskt i en stil som håller över tid. Mot vardagsrummen finns en effektfull öppning vilket gör att även kocken kan ha kontakt med gästerna. Kvalitativt kök från HTH med vitvaror från Siemens. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i massiv ek och grått kakel. Utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtlig utrustning är i rostfritt utförande. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Ljust vardagsrum som präglas av fönster från golv till tak och spännande vinklar. Härifrån nås lägenhetens härliga inglasade balkong i västerläge där ni njuter av solen under hela eftermiddagen. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats.

Stort sovrum som kan inredas med dubbelsäng och arbetshörna eller byrå. Ett fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Det andra sovrummet passar även perfekt som arbetsrum, gästrum eller barnrum. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd skjutdörrsgarderob.

Stort badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med svart fondparti. Inredningen består av wc, kommod med snyggt handfat från Duravit, blandare från Mora, spegelskåp samt duschhörna med vikdörr i glas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, två överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 943 kr/mån. I avgiften ingår värme och kabel-TV. Individuell mätning och debitering av vatten och el. Sker månadsvis på avgiftsavin.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,48289%. Andel av årsavgift är 1,48286%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 610 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 140 kr, vatten/avlopp 240 kr och hushållsel 230 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 204/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, hiss finns.

Byggår: 2008.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 87,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Itux. Basutbud ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband via Itux med minst fem olika leverantörer av internet och telefoni, samt minst en leverantör av TV-tjänster. Ingår inte i månadsavgiften.

Uteplats: Inglasad balkong i västerläge.

Bilplats: Föreningens garage har plats för 50 personbilarbilar varav 2 platser, med sitt större utrymme, vid behov är avsedda för handikappanpassad personbil. Föreningen har låtit avsätta sex platser för motorcyklar. Det är för närvarande kö till garaget. För aktuell köstatus kontakta styrelsen@eriksbergsterrassen.se.
Utöver parkeringsplatser för personbilar och motorcyklar i föreningens garage disponerar föreningen över 13 utomhusplatser söder om Västra Eriksbergsgatan med infart från Maj på Malös gata. Parkeringen ägs av Eriksbergsplatåns Samfällighetsförening där Brf Eriksbergsterrassen är en av delägarna.
Dessa parkeringsplatser administreras och hyrs ut av GUAB. För köstatus kontakta Ann Olsén: 031-515247.
Det finns även möjlighet att hyra garageplats på Monsungatan. Kontakta Europark 08-55630670 för köstatus och prisuppgift.

Energideklaration: Energiprestanda 95 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett stort källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gästlägenhet, gym samt bastu med relaxavdelning. I huset finns även en mindre gemensamhetslokal det s k Orangeriet med direktutgång till innergården. Orangeriet används även som styrelsens mötesrum.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Eriksbergsterrassen.


Allmänt om föreningen: Brf Eriksbergsterrassen äger fastigheten Sannegården 73:1 vilken är bebyggd med ett flerbostadshus med 63 bostadsrättslägenheter på adressen Maj på Malös gata 32-40. Fastigheten är uppförd 2008 genom totalentreprenad av Riksbyggen. Brf Eriksbergsterrassen har med sin unika och tilltalande arkitektur och byggnation, utöver nomineringen till Arkitekternas Bostadspris 2009, tilldelats pris för bästa byggnad i Göteborg 2010. Priset kommer från Per och Alma Olssons fond.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har en stark ekonomi och bedömningen är att avgifterna inte kommer behöva höjas de närmsta åren förutsatt att inga oförutsägbara eller dramatiska händelser inträffar i den ekonomiska världen. Avgifterna har varit oförändrade sen föreningen bildades.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. De närmsta åren visas inget större underhållsbehov.
Gjorda renoveringar:
2015 ombyggnad och upprustning av gården.

Övrigt: Förening är delägare tillsammans med andra bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i två samfällighetsföreningar som ansvarar för och driver gemensamhetsanläggningar inom Eriksbergsområdet.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter