Såld

Stor exklusiv villa Anno 1917 med tillhörande uthyrningslägenhet

Matilda Ivarsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lilla Dalavägen 4b

Ekebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
9 rum
Boarea:
ca 232 kvm
Biarea:
ca 30 kvm
Byggår:
1917
Tomt:
ca 609 kvm
Adress:
Lilla Dalavägen 4b,
426 68 Västra Frölunda
Nu har vi glädjen att erbjuda detta unika hem i Ekebäck
Nu har vi glädjen att erbjuda detta unika hem i Ekebäck
Uppfört Anno 1917
Uppfört Anno 1917
Hela 262 kvm golvyta
Hela 262 kvm golvyta
Platsbyggt kök
Platsbyggt kök
Stora sällskapsytor
Stora sällskapsytor

Beskrivning

Välkommen till Lilla Dalavägen 4B i hjärtat av pittoreska Ekebäck. Ett historiskt hem på över 100 år, som totalrenoverats i tidstypisk karaktär, men med dagens samtliga önskemål om komfort och mer därtill. Gräsmatta för lek, veranda och altandäck med pool/spa-bad!
Vackra ljusa rum med framtagna slipade brädgolv i original, vita släta väggar, generös takhöjd och originaldetaljer omsorgsfullt bevarade. Genomgående exklusiva och unika materialval.
Platsbyggt, slående stilsäkert kök med skåp i vitmålad massiv asp och bänkar av granit. Mycket goda arbetsytor, integrerade vitvaror, vinkyl och 100 cm Ilve- spis med dubbla ugnar inspirerar den matlagningsintresserade!
Den öppna planlösningen gör detta till ett hem att umgås i och som kan husera en stor familj och stora sällskap.
Som en extra bonus finns en helt ny, fullutrustad lägenhet med separat entré för uthyrning om så önskas!
Ett unikt och exklusivt hem på en av stadsdelens mest attraktiva adresser, ett stenkast från populära Dalaskolan, och nära ypperliga kommunikationer, butiker, konditori, restauranger, havet och staden bland mycket annat!

Våning ett:
Hall med snygg klinker på golvet och vita väggar leder oss in till husets hjärta köket.
Platsbyggt av Sven snickare (www.svensnickare.se) 2012 av högsta kvalitet. Smakfullt och tidlöst.
Matsal med braskamin och vardagsrum i fil. Plats för långbord och stort umgänge. Utgång till den ljuvliga verandan i bästa tänkbara solläge.
Slipade målade brädgolv och exklusiva tapeter förhöjer dessa vackra rum ytterligare.
Master bedroom med klädkammare och badrum en suite är som en dröm med dess färgsättning och utformning. Badrummet med dusch är helkaklat och utrustat med högklassigt porslin och enastående armatur.

Våning två:
Via specialbyggd ny trappa tar vi oss till våning två. Här finns fyra möjliga sovrum, samt ett loft, även dessa med förtjusande tapeter, listverk och brädgolv. Utgång till balkongen med utsikt mot Hagens kyrktorn samt över Ekebäck, Kungssten och intilliggande takåsar.
Badrummet här är även det totalrenoverat i mycket stilsäkert utförande och utrustat med badkar.

Längst ner i fastigheten via separat ingång nås gästlägenheten . Perfekt möjlighet för uthyrning eller som generationsboende.

Ett fantastiskt vackert hem som inte lämnar någon oberörd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 054 000 kr varav byggnadsvärde 2 118 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 42 500 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 14 000 kr, försäkring 8 000 kr, vatten/avlopp 6 000 kr, renhållning 2 500 kr och hushållsel 12 000 kr.
Ca 26 400 kWh förbrukas årligen av hushållet som består av fem personer.
Driftskostnaden är en ca-uppgift.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Ledning Mm.

Planbestämmelser: Detaljplan (2009-09-24) , Fastighetsplan (2009-09-24).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 226:6.

Typ: Friliggande villa.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1917.

Storlek: Boarea ca 232 m², biarea ca 30 m². Areauppgifter enligt mätning av fackman. 9 rum, varav 6 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Sten. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä, hela huset ommålat 2017. Takbeklädnad: Tegelpannor. Utv plåtarbeten: Målade plåttak på sidan av hus 2017. Fönster: 3-glas, 2012.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp. Stammar och avlopp utbytt år 2012 i samband med ombyggnation.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft/vattenvärmepump - installerad år 2012, vattenburet system.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 67 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiberanslutning sker i maj/juni månad
Kabel tv. Canal digital.

Tomt: Tomtarea 609 m² (friköpt). Sluttningstomt med gräsmatta, altan, pool/spa-bad samt fina stensättningar anlagda 2013-2015.

Ekebäck

Ekebäck har en alldeles unik miljö och ett kulturhistoriskt värde. Området är uppkallat efter en gammal bondby med samma namn. Bebyggelsen ligger på Högsbohöjds västra sluttningar och de första villorna uppfördes redan i slutet av 1800-talet.

Branta kringelikrokgator leder upp i det pittoreska området där murar och staket omgärdar de lummiga trädgårdarna. Uppifrån Ekebäcks kullar har man en hänförande utsikt över hamninloppet och skärgården. Sekelskiftesvillorna med träfasader och glasverandor skapar karaktär åt stadsdelen, men här finns även modernare villor från olika epoker.

Området är populärt bland barnfamiljer, här finns flera förskolor och en grundskola, Dalaskolan, med anor från 1884.

I Ekebäcks grannområden Grimmered, Kungsten och Nya Varvet finns god närservice. Vid Frölunda Torg ligger ett stort köpcentrum, flera mataffärer och träningsställen samt Frölunda Kulturhus. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Här bor man med närhet till både skogen och havet. Ekebäck gränsar till Ruddalens stora rekreationsområde. I denna lummiga skog finns vandringsleder, motionsslingor och grillplatser. Här ligger också Ruddalens idrottscentrum. Till de härliga badvikarna i Önnered, Fiskebäck eller Långedrag är avståndet inte långt.

Ekebäck inbjuder till ett härligt boende i charmig miljö nära storstaden, naturen och skärgården. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter