Såld

Optimalt planerad bostad med nära till hela staden i obelånad förening

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Västergatan 6A

2:a Annedal / Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 324 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 45 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1974
Adress:
Västergatan 6A,
411 23 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Västergatan och ett hem att förälska sig i! En obelånad bostadsrättsförening som förra året bjöd på månadsavgiften i nio av tolv månader och i år kommer de bjuda på avgiften från juni till december! Väldisponerade ytor med öppen planlösning, stora ljusinsläpp och fransk balkong belägen mot väster. Sovrum som rymmer dubbelsäng och bjuder på mängder med förvaring och helkaklat badrum med badkar för avkopplande stunder.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Stadsdelen Annedal är beläget mitt emellan Vasa, Haga och Linné, här har ni närhet till hela stadens utbud med en mångfald av trevliga caféer, restauranger och mysiga små affärer att välja mellan, och vi är nästan granne med Göteborgs universitet. Ett par minuter från bostaden når vi välsorterade Hemköp Annedal, fruktaffär, godisaffär och delikatessaffär. För rekreation och barfotadagar nås Slottsskogen och Botaniska en kort promenad bort och för den som inte gillar att promenera så har 2:ans spårvagn hållplats två minuter från bostaden.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till våning tre och välkomnas in i hall med plats för avhängning och avställning av skor intill dörren. Förvaring erbjuds via dubbel garderob. Golvet är belagt med ekparkett i original, väggarna är målade i vitt genomgående i alla rum och lämnar en neutral bas att inreda efter.

Vardagsrum
Sällskapsrum där kök och vardagsrum samsas i öppen planlösning. Flertalet möbelringsalternativt lämnas med plats för både soffgrupp, skrivbordshörna och matbord. Fantastiskt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och fransk balkong belägen mot väst. Golv belagt med ekparkett i original.

Kök
Tidlöst kvalitetskök från Marbodal med blå skåpsluckor, massiva ekbänkskivor och hyllplan samt vita kakelplattor. Genomtänkt utformning i gavel som lämnar bra med arbetsytor för hemmakocken. Den maskinella utrustningen består utav Spis/ugn, köksfläkt, diskmaskin (2016) i rostfritt utförande och integrerad kyl samt frys (2017). Golv belagt med praktisk klinker

Sovrum
Generöst utformat sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord, förvaringsmöjligheter lämnas i form av flertalet garderober. Golv belagt med ekparkett i original.

Badrum
Stilrent badrum en helkaklade väggar i vitt och golv belagt med ljus klinker. Utrustat med: WC, handfatskommod (2016), badrumsskåp och badkar för avkopplande stunder.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 324 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 3,71%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 350 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 200 kr.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 632/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns.

Byggår: 1974.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 45 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät, leverentör Comhem.
Internet: Bredband via Comhem ingår i månadsavgiften.

Uteplats: Fransk balkong belägen mot väster.

Bilplats: Föreningen förfogar över tio p-platser (380kr/mån), för p-plats är det kö i dagsläget.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga.
Cykelrum.

Information Förening

Förening: Brf Timglaset.

I föreningen finns 20 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Annedal 2:9 år 1998 med adress Västergatan 6A. Fastigheten bebyggdes 1974 och består av 19 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt och 1 lägenhet samt 2 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är exceptionellt bra, så pass att 20 % av grundinsatsen betalades tillbaka till medlemmarna år 2017. Föreningen är obelånad. Månadsavgiften har varit oförändrad de senaste åren och man har haft 9 betalningsfria månader under föregående år, för år 2018 kommer juni-dec lämnas avgiftsfritt.

Kommande/gjorda renoveringar: Sannolikt åtgärdande av gårdsplanen då sättningar där eventuellt påverkat fastighetens dränering. Finansiering av detta sker med föreningens egna medel.

2007: Renovering hiss.
2012: Omläggning tak.
2012/2013: Fönsterbyte inkl. byte balkongdörrar samt renovering fasad.

Vasastaden/Annedal

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter