Såld

Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 80

4:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 305 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 96 kvm
Våning:
2, hiss
Adress:
Monsungatan 80,
417 66 Göteborg
Ett rum som erbjuder ytor för umgänge
Ett rum som erbjuder ytor för umgänge
Utsikt från vardagsrum
Utsikt från vardagsrum
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Söderläget gör sig fint
Söderläget gör sig fint

Beskrivning

Med ett fint läge vid kajen ligger denna välplanerade gavelfyra med generösa fönsterpartier i tre väderstreck, älvutsikt och stor söderbalkong. Modern och genomtänkt lägenhet med hög standard och flera bekvämligheter. Trevliga sällskapsytor, kvalitétskök från Marbodal, tre bra sovrum, ett badrum samt ett duschrum. Goda förvaringsmöjligheter i flera skjutdörrsgarderober samt klädkammare.

Garageplats i intilliggande garage finns att hyra.

Trygg och populär förening som bjuder på en härlig relaxavdelning med jacuzzi, bastu och terrass med vidsträckt utsikt över hamninloppet.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. Ny busshållplats 2-3 minuters promenad från Kajpromenaden, vid Bockkranens fotfäste. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall: Inne i bostaden välkomnas ni av en hall plats för avhängning i garderob direkt till höger. Vidare in finns en rymlig klädkammare för extra förvaring. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum: Generösa sällskapsytor med vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning med gavelläge och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Från vardagsrumsdelen nås en balkong i söderläge med utsikt över Eriksbergsdockan och bockkranen.

Kök: Myresjökök med vita släta luckor, bänkskiva i svart laminat och matchande kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläktkåpa, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Köket har även kompletteras med en extra bänk/skåpsyta med en underliggande vinkyl.


Sovrum: Lägenhetens största sovrum är generöst utforma. Här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaring finns i bakom skjutdörrsparti.

De två andra sovrummen har också plats för dubbelsäng men kan likväl inredas till kontor eller barnrum.

Badrum: Stort badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar i vitt. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat med kommodskåp, spegelskåp, handdukstork samt badkar. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovan. I taket sitter infällda spotlights.

Duschrum: Lägenheten har även ett duschrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av vägghängd wc, handfat, spegelskåp samt handdukstork. Golvvärme ger en komfortabel miljö.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 305 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,35101%. Andel av årsavgift är 1,35101%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A1102.

Våningsplan: Våningsplan 2, hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 96 m².

TV- och internetanslutning: TV: Telia triple play ingår i avgiften, dvs digitaltv med Telias Lagompaket, 100Mbit internet och fasta månadsavgiften för telefon.

Bilplats: Föreningen är medlem i en gemensamhetsanläggning som omfattar ett garage där föreningen disponerar över 89 parkeringsplatser. Platserna hyrs ut till föreningens medlemmar och lokalhyresgäster. Garaget ligger på andra sidan gatan i berget under Färjenäsparken. Kostnad för att hyra en plats är 1000 kr och tecknas via APCOA parkering. Varje bostad har företräde till 1 p-plats under förutsättning att man hör av sig en månad innan inflytt.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd beläget på entréplan. I föreningen finns barnvagnsrum samt separat cykelrum på gården. Högst upp i huset finns även en samlingslokal samt relaxavdelning med jacuzzi, bastu och terrass.

Information Förening

Förening: Brf Bockkranen.


Allmänt om föreningen: På västra delen av Eriksbergsdockan ligger Brf Bockkranen som nyproducerades 2012-2014 med totalentreprenad av NCC. Föreningen äger fastigheten Sannegården 69:1 med adress Monsungatan 70-82 som är bebyggd med två lamellhus i 9 respektive 13 våningar, samt komplementbyggnad i form av ett gårdshus. Föreningen består av 79 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. I bottenvåningarna finns lokalerna som uthyrs till butiks- och kontorsändamål och uppgår totalt till 210 kvm. I de övre planen finns 79 lägenheter och den totala boarean är 7086 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20180226.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades i oktober 2014 av Incit.
Husen färdigställdes och inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Övrigt: Takterrass med spaavdelning (bastu, bubbelpool, omklädningsrum) och ett styrelserum/festrum som utgör en kostnad på 100 kr/två timmar och därefter 50 kronor per timma. Gårdshus med cykelförråd samt källsorteringsrum.

Föreningen är medlem i Eriksbergs Samfällighet. Samfälligheten förvaltar kajer, sopsug, park och gator. Föreningen är även medlem i Eriksbergs Garagesamfällighet som förvaltar 89 parkeringsplatser åt föreningen.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter