Snart till salu

Landshövdingecharm med optimalt läge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lilla Fridhemsgatan 6B

1:a Kungsladugård

Kortfakta

Avgift:
2 692 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Lilla Fridhemsgatan 6B,
414 74 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Med ett perfekt läge finner man denna fina landshövdingejuvel! Väldisponerad med vackert välbevarat trägolv i original, tidstypiska detaljer och fint tapetserade väggar som harmoniserar i sann 30-talsanda. Här finns ett härligt allrum som är generöst tilltaget. Köket är varsam renoverat och ljuvligt stilsäkert med plats för sällskapligt umgänge i det sköna ljusflödet. Fräscht badrum bidrar till guldkanten. Mysig fastighet med lummiga miljöer.

Kungsladugård består till största del av charmiga landshövdingehus med fina innergårdar. I området finns trevliga små butiker, caféer, mataffärer med mera . På behagligt gångavstånd ligger Klippan med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer finns också i form av flera spårvagnslinjer som avgår i närheten. Cykelavstånd till både city och Saltholmen.

Välkommen hem!

Bostaden om ca 38 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Ljus och rymlig hall med plats för avhängning, hatthylla samt mindre hallmöbel. Ljusa ytskikt och vackra golv i original. Garderober i original för förvaring.

Hemtrevligt och fantastiskt charmigt kök med väl tilltagen matplats vid fönstret där minst sex personer ryms för trevliga måltider. Rymligt och som ett extra rum för vänner och större sällskap. Charmiga brädgolv och vita ytskikt samt vackra fönster med djupa nischer. Köksluckor i vitt, vitt kakel och med mörk fog som ger en snygg finish där industri möter landshövdinge på ett stilrent vis. Utrustat med spis, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Städskåp och charmigt skafferi med gott om förvaringsutrymme.

Helkaklat badrum med vita väggar och ljust klinkergolv i grå ton. Utrustat med dusch, handfat, spegelskåp och wc.

Vardagsrum med gott om utrymme för både säng och soffmöblemang. Ljusa ytskikt och det vackra plankgolvet fortsätter sprida sin charm. Även här vackra fönster med djupa nischer. Lägenheten erbjuder ett fantastiskt ljus med sin genomgång och stora fönster i båda riktningar.

En riktig pärla med bevarad charm i gemytliga Kungsladugård.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 2 692 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr. Andel i föreningen är 3,69%. Andel av årsavgift är 3,46822%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 180 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 80 kr och hushållsel 100 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1101 / 15.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1937.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 38 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband. Leverantör: Comhem.

Energideklaration: Energiprestanda 140 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd och samlingslokal med wc och dusch, belägen i källaren vid uppgång A. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och ett stort torkrum, belägen i källaren vid uppgång C och D.

Information Förening

Förening: Brf Göteborg Kungsladugård 47:3.

I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2007 och förvärvade då fastigheten Sårlärkan 3 med adressen Lilla Fridhemsgatan 6 i Kungsladugård. Föreningen består av 24 lägenheter med bostadsrätt samt 1 hyresrätt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2044.
Nedanstående underhåll har utförts eller planeras:
Plank mot grannfastighet 2016
Renovering av entrédörrar 2016
Belysning sophus 2016
Undersökning av husgrund 2016
Ny belysning i trapphusen 2015
Planterat häck utmed föreningens gräsmatta 2015
Nytt låssystem på ytterdörrar 2015
Bytt radiatorventiler i 24 st lägenheter 2015
Installerat dörrstängare på källardörrar 2015
Nytt tak till sophuset 2015
Renoverat 1st badrum i källaren 2015
Installerat brytskydd på alla ytterdörrar 2015
Inköp av fläkt till torkrummet 2014
Inköp av ny tvättmaskin 2014
Inköp av bokningstavla 2014
Inköp av bokningstavla 2014
Fönsterrenovering 2013
Fasadrenovering 2013
Nya ytterdörrar till lägenheter 2012
Portlås med kod 2012
Renovering tvättstuga 2009
Byte av cirkulationspump samtventiler 2009
Rörstambyte 2008 Färdigt, med undantag 1 lägenhet
Badrumsrenovering 2008

Planerat underhåll
OVK besiktning av ventilation 2017
Ny LED-belysning i källare 2017
Ny uteplats med cementplattor och utemöbler 2017
Renovera/bättra muren 2017
Radonmätning 2017
Renovering av barnvagnsrum 2017.

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter