Såld

Välplanerad etta med charmiga detaljer och balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lemansgatan 10

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 214 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 29 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Lemansgatan 10,
412 60 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Lemansgatan 10 som erbjuder ett härligt hem att trivas i. Här lever ni med stadens puls på promenadavstånd men njuter av lugnet.

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Tio minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Knutpunkten Korsvägen som ligger precis nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. I närheten finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Lemansgatan är underbart beläget med gångavstånd till såväl Göteborgs Universitet, Chalmers Tekniska Högskola samt innerstans uteliv och caféer.

Ni möts av en ståtlig välkomnande entré med en generöst tilltagen, mycket vacker stentrappa vilken leder er upp till bostaden, kan också nås bekvämt via bostadshusets hiss. Väl uppe på våning 2 stiger ni in i en välplanerad, ljus etta med balkong som erbjuder många soliga och avkopplande stunder.

De 29 kvadratmetrarna med sovalkov är disponerade enligt följande:

Hall: Trivsam hall med plats för ytterkläder och skor samt exemplarisk förvaringsmöjlighet i form av den rymliga klädkammaren. Redan i hallen finns den smakfulla stavparketten och ljusa väggar ger en extra trivsam känsla!

Allrum: Ljust och luftigt. Bra disponerat lättmöblerat rum med sovalkov för extra rymd. Slipad fiskbensparkett och målade väggar i vitt. Vackra fönsternischer i sten samt klassiska gjutjärnselement smyckar rummet.
Balkong med plats för både bord och stolar i ett svårslaget läge, i söder/sydost.

Kök: Fräscht renoverat kök med utrymme för köksbord invid fönster. Ljust och trevligt med vit skåpsinredning. Den maskinella utrustningen som finns är kyl/frys, diskmaskin, hällspis med ugn och spisfläkt.

Badrum: Renoverat badrum i stilrena material och färgval. Toner som håller genom tiderna och påkostade material. Utrustning i form av wc, handfat, spegelskåp och dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 214 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 0,78592%. Andel av årsavgift är 0,78592%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 192 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 32 kr och hushållsel 160 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 29 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Adressen Lemansgatan 10 är berättigad till boendeparkering inom område "S".
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 154 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till varje lägenhet hör ett källarförråd (mer likt en matkällare) samt ett vindsförråd på cirka 4-5 kvm.

Föreningen har tre cykelrum och ett barnvagnsrum (nyckel mot deposition). Tvättstugor med torkrum och mangelrum finns i källaren i alla uppgångar. Grovtvättstuga i uppgång nr 8 samt återvinningsrum med kompostering.

Information Förening

Förening: Brf Lemansgatan 6-8-10.
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Göteborg Johanneberg 19:2. De förvärvade fastigheten år 2002 och det är en mycket välskött fastighet och byggnad. Det finns i denna fastighetsbyggnad sammanlagt 84 stycken lägenheter varav 81 stycken med bostadsrätt och 3 med hyresrätt och 1 garage. När någon av dessa hyresrätter sägs upp kommer de säljas samt ombildas till bostadsrätt, intäkterna från dessa försäljningar kommer i framtiden att ytterligare stärka föreningens ekonomi. Byggnadernas totala lägenhetsyta är 4 428 kvm. Total lokalyta är 34 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 2% i januari 2017, oförändrade avgifter under 2018. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar plannerade, kontrollerat med föreningen 20181015.Detta beslut tog styrelsen i samråd med föreningens ekonomiska förvaltare för att bibehålla föreningens goda ekonomi. Styrelsen beslutar om budgeten i slutet av varje år, då beslutas även om eventuell avgiftsförändring.

Kommande/gjorda renoveringar: Mycket välskött byggnad som har genomgått flertalet renoveringar under årens lopp.
1991: Rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad, omläggning av tak, renovering av balkonger, nyinstallation hiss.
2003: Nya tvättmaskiner och torktumlare
2005: Ny styrenhet hissar
2006: Stamspolning
2007: Dränering runt fastigheten samt byggnation uteplats och grill
2008: Målning av taket, asfaltering av gångväg på baksidan, OVK, energideklaration samt värmereglering med nyinsättning av strypventil och reglage i samtliga lägenheter
2009: Nytt ytskikt på samtliga balkonger
2010: Tvättning av balkonfronter
2011: Målning av cykelrum och rörelsedetektorer för belysning till cykelrum samt vinds- och källardörrar har förstärkts med stålprofil för att förhindra inbrott
2012: Fönsterarbete: Byte att tätnings- och dammlister och trasiga klips i samtliga fönster och balkongdörrar, nya portlås/porttelefoner, luktrenare till återvinningsrum och sopsugsrum samt nya tankar samt nya rör sopsug
2013: Asfaltering baksida, målning av torkrum samt nya ventilationsfläktar, tak
2014: Sotning öppna spisar samt undersökning av balkongers status efter tidigare underhåll.
2015: Rensning ventilationskanaler, lägenheter/lokaler, OVK- besiktning
2016: Ny sopsugstank 6:an

Föreningen följer en underhållsplan.
2017 planeras balkongrenovering med utbyggnad (lägenhetsinnehavarna får själva stå för kostnaden av utbyggnad), målning tak och fasad, nya stuprännor/rör, nya ytterdörrar baksida källare samt ny exteriörbelysning, byte rökgasfläktar öppna spisar, sotning öppna spisar samt stamspolning.

Övrigt: Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år, vår och höst.

Counter