Låg avgift, balkong i västerläge och magisk utsikt

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Doktor Lindhs Gata 3

1:a Södra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
2 250 000 kr
Avgift:
1 825 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 38,1 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1959-1962
Adress:
Doktor Lindhs Gata 3,
413 25 Göteborg
Balkong med vidsträckt utsikt i perfekt västerläge
Balkong med vidsträckt utsikt i perfekt västerläge
Föreningens gym
Föreningens gym

Beskrivning

På våning 5 av 7 hittar ni denna ytterst väldisponerade lägenhet på 38 kvm i ett imponerande skick. Bra planerat kök från Ballingslöv och genomgående parkettgolv. Insänkt och insynsskyddad balkong i bästa västerläge med en slående utsikt över staden. Värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni ingår i avgiften! Nära till buss och spårvagn samt Dr Fries Torg med mataffär, apotek, pizzeria m.m. Bara att flytta in!

Välplanerad och stilfullt renoverad lägenhet med gott om förvaringsmöjligheter, belägen i ett populärt studieområde. Direkt närhet till goda kommunikationer och grönskande omgivningar, centralt beläget i kärnan av Göteborgs city. Genomgående parkettgolv i ek samt tidlöst målade väggar.

Välkomnande entré med plats för avhängning till vänster och gott om förvaring i form av en rejäl skjutdörrs-garderob med speglar samt belysning i takhöjd, fabrikat Mirro.

Halvkaklat badrum med våtrumsmatta på golv. Utrustat med wc-stol, handfat, badkar, väggfast skåp samt spegel med belysning.

Ett lättmöblerat rum där du med lätthet får plats med både köksmöbel, soffgrupp och sovalkov om så önskas. Fint, generöst tilltaget fönsterparti med fönsternisch i sten samt vacker utsikt över Göteborg stad.

Fräscht kök från Ballingslöv med specialanpassade mått. Väldisponerat och gott om förvaring. Vitgrå mosaik ovan bänkskiva i laminat. Utrustat med kombinerad varmluftsugn/mikro, keramikhäll, kombinerad kyl/frys, fläkt samt en integrerad diskmaskin. Allt i ett rostfritt utförande. Från köket når man den trivsamma balkongen med vackert utsiktsläge med staden i förgrunden och havet vid horisonten.

Ett perfekt boende där det bara är att flytta in!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 250 000 kr

Avgift: 1 825 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,2336%. Andel av årsavgift är 0,23%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1215.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7, hiss finns.

Byggår: 1959-1962.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 38,1 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Se Årsredovisning för mer information.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät, 14 kanaler ingår i avgiften.
Internet: Gratis bredband via Tele2 (100 Mbit). Gratis IP-telefoni finns också att tillgå via Tele2.

Uteplats: Härlig västerbalkong med slående utsikt med staden i förgrunden och havet vid horisonten.

Bilplats: Separat kö till garage samt p-plats. Uthyrning sker genom Revisorsringen.

Övriga byggnader: Det finns bastu och relaxavdelning, cykelförråd, gemensamhetslokal inkl café, hobbylokal, gym, tvättstuga och vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Doktor Lindh. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 226 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade år 1992 fastigheterna Guldheden 67:1, Guldheden 67:2, Guldheden 68:1 samt Guldheden 68:2. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 224 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Bostadsarean är 17 887 kvm och lokalarean är 2 820 kvm, lokalarean omfattar även kallgarage.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts via Revisorsringen.

Föreningens ekonomi är mycket god.
Lån per kvm uppgick 2016 till 2499:- vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000:- kr/kvm.

Från år 2020 kommer det ske en höjning av den tomträttsavgäld bostadsrättsföreningen nu betalar till Göteborgs kommun. Detta beror på att marktaxeringsvärdet höjts för fastigheterna. Styrelsen beslutade därför att höja avgiften med 5 % 1 jan 2017 och ytterligare en höjning på 5% vid årsskiftet 2017/2018. Det kommer eventuellt ske en höjning på 5% vid nästa årsskifte också.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och har gjort flertalet förbättringar på fastigheterna de senaste åren såsom stamrenovering (2010-2011) och balkongbyte. Närmast i tid är upprustning av föreningens P-hus som kommer ske under 2018. Föreningen kommer även byta ut radiatortermostater i hus 3 och 6.

Parkering: Gargeplats 207 kr, p-plats över däck 140 kr. Kö, tala med Eva Holm på SBC, 031-7016630.

Övrigt: För mer information gå in på föreningens hemsida: http://www.drlindh.se/.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter