Såld

Låg avgift, balkong i västerläge och magisk utsikt

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Doktor Lindhs Gata 3

1:a Södra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 825 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 38,1 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1959-1962
Adress:
Doktor Lindhs Gata 3,
413 25 Göteborg
Balkong med vidsträckt utsikt i perfekt västerläge
Balkong med vidsträckt utsikt i perfekt västerläge

Beskrivning

På våning 5 av 7 hittar ni denna ytterst väldisponerade lägenhet på 38 kvm i ett imponerande skick. Bra planerat kök från Ballingslöv och genomgående parkettgolv. Insänkt och insynsskyddad balkong i bästa västerläge med en slående utsikt över staden. Värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni ingår i avgiften! Nära till buss och spårvagn samt Dr Fries Torg med mataffär, apotek, pizzeria m.m. Bara att flytta in!

Rumsbeskrivning: Välplanerad och stilfullt renoverad lägenhet med gott om förvaringsmöjligheter, belägen i ett populärt studieområde. Direkt närhet till goda kommunikationer och grönskande omgivningar, centralt beläget i kärnan av Göteborgs city. Genomgående parkettgolv i ek samt tidlöst målade väggar.

Välkomnande entré med plats för avhängning till vänster och gott om förvaring i form av en rejäl skjutdörrs-garderob med speglar samt belysning i takhöjd, fabrikat Mirro.

Halvkaklat badrum med våtrumsmatta på golv. Utrustat med wc-stol, handfat, badkar, väggfast skåp samt spegel med belysning.

Ett lättmöblerat rum där du med lätthet får plats med både köksmöbel, soffgrupp och sovalkov om så önskas. Fint, generöst tilltaget fönsterparti med fönsternisch i sten samt vacker utsikt över Göteborg stad.

Fräscht kök från Ballingslöv med specialanpassade mått. Väldisponerat och gott om förvaring. Vitgrå mosaik ovan bänkskiva i laminat. Utrustat med kombinerad varmluftsugn/mikro, keramikhäll, kombinerad kyl/frys, fläkt samt en integrerad diskmaskin. Allt i ett rostfritt utförande. Från köket når man den trivsamma balkongen med vackert utsiktsläge med staden i förgrunden och havet vid horisonten.

Ett perfekt boende där det bara är att flytta in!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 825 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,2336%. Andel av årsavgift är 0,23%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1215.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7, hiss finns. Våningsplan 5 av 7.

Byggår: 1959-1962.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 38,1 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Se Årsredovisning för mer information.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät, 14 kanaler ingår i avgiften.
Internet: Gratis bredband via Tele2 (100 Mbit). Gratis IP-telefoni finns också att tillgå via Tele2.

Uteplats: Härlig västerbalkong med slående utsikt med staden i förgrunden och havet vid horisonten.

Bilplats: Separat kö till garage samt p-plats. Uthyrning sker genom Revisorsringen.

Övriga byggnader: Det finns bastu och relaxavdelning, cykelförråd, gemensamhetslokal inkl café, hobbylokal, gym, tvättstuga och vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Doktor Lindh. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
För mer information gå in på föreningens hemsida: http://www.drlindh.se/.
I föreningen finns 226 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade år 1992 fastigheterna Guldheden 67:1, Guldheden 67:2, Guldheden 68:1 samt Guldheden 68:2. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 224 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Bostadsarean är 17 887 kvm och lokalarean är 2 820 kvm, lokalarean omfattar även kallgarage.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts via Revisorsringen.

Föreningens ekonomi är mycket god.
Lån per kvm uppgick 2017 till 2499:- vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000:- kr/kvm.

Från år 2020 kommer det ske en höjning av den tomträttsavgäld bostadsrättsföreningen nu betalar till Göteborgs kommun. Detta beror på att marktaxeringsvärdet höjts för fastigheterna. Det kommer därför eventuellt ske en höjning på 5% vid nästa årsskifte.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och har gjort flertalet förbättringar på fastigheterna de senaste åren såsom stamrenovering (2010-2011) och balkongbyte 2015-2016. Föreningen har under år 2018 rustat upp P-huset för 7,5 miljoner och även bytt radiatortermostater i alla husen.

Parkering: Utomhusparkering 283 kr mån. Garageplats med el 584 kr mån. Vid frågor om kö ringer man eller mailar revisorsringen: Jenny Bergendahl 031709 81 58 alt. jenny.bergendahl@revisorsringen.se.

TV och bredband: Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget som omfattar FiberTV, bredband och IP-telefoni. Bredbandet är 250/100 Mbit/s. FiberTV omfattar för närvarande 18 TV kanaler vara 12 stycken kan ses i HD kvalitet. I avtalet ingår en router och en digital TV-box.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter