Såld

Toppskick, med två bra sovrum & väl tilltagen balkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fricksgatan 4A

3:a Norra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 776 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 62,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Fricksgatan 4A,
413 20 Göteborg

Beskrivning

Perfekt disponerade, insynsskyddade 3 rum & kök varav två riktigt bra, generöst tilltagna sovrum! Här har ni ett totalrenoverat kök & helkaklat, renoverat badrum. Hela familjen får verkligen plats! Genomgående riktigt fina ytskikt med stilfull mattlackad ekparkett, målade väggar i vitt & sobra tapeter.

Ett kök med vit skåpsinredning & nyrenoverade ytskikt. En maskinpark bestående av bland annat induktionshäll, varmluftsugn samt diskmaskin. Utrymme för kökssoffan! Ny el i hela lägenheten med automatsäkringar, spotlights med dimmerfunktion & integrerade högtalare i både kök samt badrum.

Ljuvligt vardagsrum med cirka 2,70 meter i takhöjd, helt fritt från insyn med stor balkong mot grönområde.

Riktigt bra förvaringsmöjligheter i form av platsbyggd garderob. 2 stycken förråd följer lägenheten vardera ca 10 kvadratmeter!

Direkt närhet till Chalmers, Göteborgs Universitet & Sahlgrenska, 4 minuters spårvagnstur till exempelvis Korsvägen, goda kommunikationer med buss.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning: Runt husknuten har ni Guldhedstorget där ni finner det mesta man kan behöva med kort varsel likt Tempo livsmedelsbutik, restauranger och andra trevliga butiker. Vid kommunikationens mittpunkt, Wavrinskys Plats tar spårvagnen 6, 7, 8 och 10 samt buss 16, 58 och 753 er till stadens flesta hörn, det vill säga mycket goda kommunikationsmöjligheter! Det är även nära till Kapellplatsen med bland annat matbutik, grönsakshandel, fiskebod, systembolag, apotek och ett SATS- gym.

Via slingrande gator med grönskande omgivning når ni av en charmig, fint renoverad genomgångslägenhet fri från insyn med en balkong mot grönområde.

Välkomna till Fricksgatan 4A!

De 62,5 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Entré: Luftig hall med ändamålsenligt klinkergolv i mörkgrått och vitmålade väggar. Infällda spotlights i tak med dimmerfunktion. Hatthylla. Stilrent skoskåp i ek efterlämnas. I mellanhallen samt kök finner ni en vacker trestavig ekparkett, snyggt mattlackad. Tvåstavigt mattlackat golv finner ni i de övriga rummen.

Vardagsrum: Ett rejält rum med luftig takhöjd bortåt cirka 2,70 meter. Vitmålade väggar och svart medaljongtapet bryter av likt fondvägg. TV-bänk med skiva av ek samt överskåp i högblankt vitt efterlämnas. Ett lättmöblerat rum med tidstypiskt djupa fönsternischer i sten. Rymlig balkong med trätrall och gott om plats för två personer, belägen i sydväst. Fri från insyn då balkongen är belägen mot ett kuperat grönområde.

Kök: Totalrenoverat år 2008 med nya stommar och köksluckor i vitt. Svart kakel ovan massiva ekbänkar och induktionshäll. Spotlights inunder överskåpen. Utrymme för en bra köksmöbel för flera sittande gäster. Städskåp finns och mikron får plats praktiskt i det ena skafferiet. Dubbelvask med avrinning. Platsbyggt vinställ även det i ek. Djupa fönsternischer och charmiga gjutjärnselement skvallrar om husets byggnadsår. Hela 10 stycken infällda spotlight i tak med dimmerfunktion samt högtalare, perfekt för festen!

Köket är riktigt praktiskt disponerat då det med lätthet även rymmer en rejäl matplats invid fönstret.

Den maskinella utrustningen som finns är genomgående från cirka år 2008 och följande; kyl/frys i rostfritt (Bosch), induktionshäll (Siemens), varmluftsugn, mikro, spiskåpa i rostfritt samt diskmaskin även den i rostfritt.

Sovrum 1: Används idag likt "föräldrarsovrum" även det rummet med vacker tvåstavig ekparkett och tapetserade väggar i vitt. Fondvägg med diskret medaljongtapet, även den i vitt som sobert bryter av. Djupa fönsternischer och gjutjärnelement inunder likt ett smycke! Riktigt bra, ordentlig garderob med skjutdörrar i ek och spegelglas, genomtänkt garderobsinredning i form av både backar, hyllor och hängare.

Badrum: Totalrenoverat år 2008, helkaklat med mörkgrått klinkergolv och stora, vita liggande kakelplattor på vägg. Duschhörna, WC och vattenburen handdukstork finns. Mycket bra badrumsförvaring bestående av tre väggfasta högblanka skåp i vitt och två överskåp med frostat glas. En massiv ekskiva ligger på de tre väggfasta skåpen och på skivan av ek står handfatet framför spegeln som går utmed hela väggen. Snyggt! I taket hittar du spotlightbelysning med dimmerfunktion samt infällda högtalare.

Sovrum 2 / Arbetsrum: Används idag likt barnkammare men fungerar lika väl likt sovrum för paret eller arbetsrummet. Den här lägenheten är verkligen kvadratsmart! Var enda kvadratmeter nyttjats maximalt och inget utrymme blir för trångt! Här finns utrymme för dubbelsäng för den som önskar. Väggar i vitt och ekparkett ligger på golv.

Ny el i hela bostaden med automatsäkringar. Vita rullgardiner vid alla fönster (mörkläggande.).

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 776 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,65083%. Andel av årsavgift är 0,65083%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 300 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 116/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3 (1 trappa).

Byggår: 1946.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 62,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Lägenheten totalrenoverades år 2008. Parkett samt lister i kök och hall renoverades i december 2018. Klinkers i entré nylagt december 2018. Innertak i kök, badrum, tambur och hall har sänkts med infällda spotlights (dimmerfunktion) och högtalare (i köksdel och badrum.) Alla ytskikt har renoverats med renoveringsgips och är ommålade/omtapetserade, alla tak ommålade. Köket totaltrenoverades år 2008 med nya stommar, luckor och vitvaror. Badrummet renoverades med enligt standard år 2008. Radiator är utbytt i badrummet mot handdukstork. Platsbyggd skjutdörrsgarderob i sovrum, dörrar med spegelglas, detaljer av ek. Väggfasta skåp och hyllor i vardagsrummet med bänkskiva i ek monterades och efterlämnas idag efter önskemål. Alla innerdörrar omlackerade med nya beslag. Persienner utbytta mot vita (mörkläggande) rullgardiner i samtliga rum. Hall med klinkergolv. Skoskåp efterlämnas efter önskemål.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet: Fiber från Bredbandsbolaget med möjlighet till 100 Mbit/s. Abonnemang tecknas separat.

Uteplats: Generöst tilltagen balkong med utsikt över bergsknalle och skogsdunge, helt fritt från insyn. På sommaren ställer föreningen ut gemensamma utemöbler på gräsytorna, perfekt till festen!

Bilplats: Gott om parkeringsmöjligheter och det finns ofta plats precis utanför dörren. Boendeparkering gäller i området. Följande måste uppfyllas för att vara berättigad till boendeparkering: folkbokförd på adressen samt ägare av bilen.

Se ytterligare information på www.trafikkontoret.goteborg.se

I övrigt har Wallenstam ett garage på Ängemarken 4 och Eklandia Fastighets AB i Guldhedsgaraget på Reutersgatan 2c med infart från Ängemarken.

Energideklaration: Energiprestanda 129 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: 2 stycken förråd, vardera ca 10 kvm följer lägenheten, både i vind och källare. Det finns även cykelförråd. (Kortsida Ängemarken.)

Det finns 4 st tvättstugor inom föreningen. Varje lägenhet är hänvisad till sin speciella tvättstuga. I varje tvättutrymme finns 2 st tvättmaskiner, en torktumlare, 2 st torkrum samt ett mangelrum. Tvättstugan finns i samma trappuppgång i källaren.

Hobbyrum finns i uppgång 7. Samlingslokal på Fricksgatan 2.

Föreningen har dessutom ett övernattningsrum som medlemmarna kan boka.

Information Förening

Förening: HSB Brf Guldlänken. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheter byggdes 1946 (färdiga för inflyttning 1947) och omfattar gatorna Ängemarken 1-11, Lövskogsgatan 3-11 samt Fricksgatan 2-4.

Lägenhetsbeståndet fördelar sig på 12 fyror, 52 treor, 64 tvåor, och 45 ettor. Samtliga lägenheter har balkong samt rymliga källar- och vindsförråd. Förutom lägenheterna äger föreningen två lokaler, som idag brukas som en frisersalong samt en tandläkarmottagning.

Fastigheterna är 3 våningar höga tegelhus som ligger i ett grönt och lugnt område på Norra Guldheden. Föreningen äger marken på 15 890 kvm. År 1984-85 genomgick Guldlänkens fastigheter en genomgripande renovering där bland annat stambyte ingick.

Området präglas av sin närhet till park- och naturområden. Det finns allt ifrån fina parkmiljöer till rena naturområden på sluttningarna runt Guldhedsberget. Bostadsrättsområdet i Guldlänken utmärks av mycket grönska och större gräsytor. Det är en lugn oas som är tillgänglig för allmänhet och boende.

Området har mycket god kollektivtrafikförsörjning med spårvagnar och bussar vid hållplatserna Wavrinskys Plats och Medicinaregatan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Göteborg. Föreningen höjde avgiften med 1% 2017. Föreningens lån/kvm uppgick 2017 till 2.666:- vilket anses vara mycket lågt då snittet i centrala göteborg ligger på ca 6000:- i lån/kvm. 1:a Juni 2019 kommer föreningen ingå i ett avtal med Bredbandsbolaget. Bredband 250/250 mbit samt Fiber TV med basutbud och telefoni ingår i detta avtal.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
Vildapelsgatan 3 gjordes 2014 om till 4 nya lägenheter. Detta gav ett bra kapitaltillskott i föreningens kassa. Belysningen har även setts över och automatiseras i hög utsträckning. Under 2016 gjordes renoveringar av trappor i trapphusen.

TV och bredband: 1:a Juni 2019 kommer föreningen ingå i ett avtal med Bredbandsbolaget. Kostnad 214 kr/mån. Bredband 250/250 mbit samt Fiber TV med basutbud och telefoni ingår i detta avtal.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter