Såld

Kvadratsmart etta med låg avgift i hjärtat av Nedre Johanneberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vidblicksgatan 9

1:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 174 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 25 kvm
Våning:
2, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Vidblicksgatan 9 ,
412 57 Göteborg

Beskrivning

På Vidblicksgatan bor du i ett lugnt läge men bara ett stenkast från Avenyn och Göteborgs evenemangsstråk. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti som bidrar till en luftig atmosfär. Ljusa väggar och fina golv såsom fiskbensparkett är genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Allrummet erbjuder plats för såväl soffhäng som en sovplats. Köket avdelas på ett naturligt sätt med ett barbord för två. Till sist har ni ett ljus helkaklat badrum utrustat med dusch.

Nedre Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.

Välkommen att boka visningstid!

Bostadens 25 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i hallen med plats för fri avhängning direkt till er vänster. Ytterligare förvaringsmöjligheter har ni i en stor platsbyggd garderob. Väggarna är vita tillsammans med ekparkett på golv.

Ta er vidare till allrummet med en öppen och luftig planlösning där sovplats och soffhäng får samsas. Ett stort fönsterparti bidrar med ett fantastiskt ljusflöde i bostaden. På golvet ligger fin fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Köket och allrummet får ett naturligt avbrott med ett förhöjt barbord med plats för två. Köksinredningen går i trä med rostfria beslag. Den maskinella utrustningen består av en liten gasspis, ugn, inbyggd mikro samt kyl/frys.

Ljust helkaklat badrum där inredningen består av wc, handfat, ovansittande spegelskåp samt en duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 174 kr/mån. Andel i föreningen är 1,2655%. Andel av årsavgift är 1,22949%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 24.

Våningsplan: Våningsplan 2, hiss finns.

Byggår: 1938.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 25 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet: Bredband via Com Hem samt ADSL.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 140 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns tillgång till tvättstuga med torkrum och cykelförråd.

Information Förening

Förening: Brf Vidblicksgatan 9. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).


Allmänt om föreningen: Brf Vidblicksgatan 9 är en mycket stabil och välskött förening som upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet samt en lokal med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen registrerades 1982, återbildades 2000 i samband med att fastigheten förvärvades. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 245 kvm, varav 2 209 kvm utgör lägenhetsyta och 36 kvm utgör lokalyta.

Bostadsrättsföreningen är medlem i samfällighetsföreningen Grönsiskan. Föreningens andel är 20 procent. Samfälligheten förvaltar gemensam gård.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är mycket solid med en låg belåningsgrad. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i ett väldigt fint skick då man mellan åren 2001- 2014 gjort omfattande renoveringar som innefattar bl.a. rör- och elstambyte, omfogning och omputsning av fasad, renovering av balkonger, byte av fönster och entrédörrar, nyinstallation av hiss, omslipning av marmorgolvet i entré och trapphus samt renovering av tvättstuga. Man har även gjort en funktionskontroll av ventilationssystem, ombyggnad av innergård samt framsida fastighet.

Under 2018 planerar föreningen målning av takplåt samt renovering av hyreslägenhet.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter