Såld

Välplanerad bostad i toppskick, balkong med utsikt i sydväst

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vantgatan 3C

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 550 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Vantgatan 3C,
414 56 Göteborg
Generöst kök
Generöst kök
Perfekt matplats
Perfekt matplats
Goda förvaringsmöjligheter
Goda förvaringsmöjligheter
Stilrent
Stilrent

Beskrivning

Välkomna till Vantgatan 3C och en lägenhet i absolut toppskick. Bostaden har det senaste åren fått totalrenoverat kök med stilrena färger och materialval. Hela lägenheten är ljus och känns otroligt luftig mycket tackvare husets placering högst upp på Gråberget. Vacker utsikt och mysig balkong i gott solläge i sydväst. Väl tilltaget sovrum som båda är lättmöblerade och rymmer dubbelsäng. Härligt vardagsrum med fönsterpartier som vetter mot den fina utsikten. Här bor man rofyllt på lugn återvändsgata med bussen bara ett stenkast bort.
Känner du för ett härligt promenadstråk så har du närheten till Klippan, Mariaplans oändliga utbud på resturanger samt slottskogen inom räckhåll!

Rumsbeskrivning: Inbjudande hall med plats för avhängning och två garderober med överskåp. Längre in i bostaden finner du en rymlig klädkammare som ger god förvaring. Ljusa ytskikt och laminatgolv.

Tidlöst kök med vitt kakel samt mörk bänkskiva. Goda arbetsytor och generös förvaring. Ljusa skåpsluckor med rostfria beslag. Utrustat med varmluftsugn, keramisk häll, fläkt (kolfilter), diskmaskin och kyl/frys.

Ljust vardagsrum med utrymme för soffgrupp och tillhörande möblemang. Matsalsbord ryms också om så önskas. Ljusa ytskikt och vacker parkett i fiskbensläggning. Tilltaget fönsterparti ger ett gott ljusflöde.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Fräscha ytskikt och laminatgolv.
Mysig balkong i underbart västerläge vilket ger eftermiddags- och kvällssol.


Helkaklat badrum med mosaik-golv. Utrustat med dusch, wc, handdukstork och överskåp med spegeldörrar. Även praktiskt vädringsfönster.

Välkommen att boka din visningstid!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 550 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,17776%. Andel av årsavgift är 0,17776%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 230 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 30 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Majorna 157:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 296/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1952.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 56 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har Comhem som leverantör av kabel-TV.
Internet: Bredband via Comhem/Telenor samt ADSL.

Uteplats: Balkong i västerläge vilket ger eftermiddags- och kvällssol.

Bilplats: Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare. Även 10 varmgarage. Månadshyran från den 1 januari 2018 är för p-plats 350 kr och för varmgarage 750 kr. Fyra MC-platser finns också, för 175 kr.
Föreningen administrerar platserna enligt en strikt kölista. De är fristående från lägenheterna, så när någon flyttar eller säger upp sin plats går platsen till den första i kön. Kön till p-plats är cirka två år och till garage betydligt längre. Varje lägenhet kan hyra endast en p-plats eller ett garage.

Kontakt föreningens expedition för mer information.

För den som är folkbokförd i stadsdelen finns möjlighet att få boendeparkering. Tillstånd kan ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Det som gäller för området är taxa 7 som kostar ca 320 kr/mån. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 122 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, gästlägenhet, barnvagnsrum, snickerirum., källarförråd (ca 4 kvm), matkällare, tvättstuga och vindsförråd (ca 8 kvm).

Information Förening

Förening: HSB Gråberget. Föreningen är en bostadsrättsförening (oäkta).

I föreningen finns 569 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Gråberget består av 569 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler. Husen byggdes 1952 (ombyggt 1988) och marken upplåts med tomträtt. Föreningens adresser är Kabelgatan 8-30 och 33-41, Vantgatan 1, 2 och 3 samt Kravellgatan 1.

Föreningens ekonomi: Förening med stabil och god ekonomi där den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgiften var oförändrad under 2012 och höjdes vid årskiftet 2013 med 2%. I januari 2014 höjdes avgifterna med 3%.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens fastigheter ses över regelbundet.
I slutet av 80-talet gjordes omfattande renoveringar, bland annat byttes stammarna. 2013 utfördes trapprenovering samt låsöversyn och byte av låscylindrar till gemensamma utrymmen. 2014 fasadrenovering och nytt balkonggolv kabelgatan 10.

Stambyte planeras att genomföras 2036

Mer information går att finna på https://www.hsb.se/goteborg/brf/graberget/.

Parkering: Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare. Vi har även 10 varmgarage. Månadshyran från den 1 januari 2018 är för p-plats 350 kr och för varmgarage 750 kr. Fyra MC-platser finns också, för 175 kr, och vi ser över om vi kan göra fler.

TV och bredband: Alla våra lägenheter är försedda med två system för höghastighetsbredband via kabel. Det är dels Telenors uttag i hallen, dels Comhems uttag i kabel-TV-dosan. Det är du själv som tar reda på hastigheter och priser samt beställer abonnemang.

Telefonnumret till Telenor är 020-222 222 och till Comhem 0771-55 00 00.

Naturligtvis kan du välja annan leverantör, via ADSL-modem etc. Expeditionen svarar inte på frågor om abonnemang och priser.

Övrigt: Föreningen har som krav att köparna måste bo permanent i lägenheten. Fötroendeman Eje Andersson kontaktar alltid alla köpare innan godkännande och bokar även in en tid för ett möte.
För mer information se föreningens hemsida; www.hsbgraberget.se.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter