Såld

Stilrent renoverad bostad med högt & fritt läge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karlfeldtsgatan 10

1:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 408 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1932
Adress:
Karlfeldtsgatan 10,
412 68 Göteborg

Beskrivning

Stor 1:a i en anrik fastighet i Jakobsdal/Örgryte bor man på en höjd med vidsträckt utsikt över Göteborg. Lägenheten ligger högt upp i huset och härligt ljusflöde från stora fönster i bostaden. Hög standard och genomtänkt planlösning. Härlig gemensam trädgård med möjlighet att odla dina favoritgrönsaker och ha fantastiska grillkvällar.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Här erbjuds ni en lägenhet som är perfekt utformad för att vara den bästa bostaden, belägen perfekt mellan citypuls och natursköna områden i Örgryte. Ett område där ni välkomnas till historiska och anrika kvarter med blandad bebyggelse av villor och flerfamiljshus från sekelskiftet och framåt.

Karlfeldtsgatan är en vacker fastighet i tegel uppförd 1932 med många tidstypiska detaljer bevarade. Hissen nås från trapphuset och tar dig till våning 3 av 4, där ni välkomnas in i detta tilltalande hem. Det finns även en kökshiss som nås ifrån gården och som leder dig direkt till köksingången av lägenheten.

Lägenheten disponeras idag som 2 rok, där man har tagit fram ett rymligt sovrum. Med en takhöjd på 2,80 och härliga ljusinsläpp ges en känsla av rymd och luftighet. Detaljer såsom stuckatur i tak och öppen spis gör att lägenheten känns unik och exklusiv.

Ni stiger in i en lång och välkomnande hall i vinkel med möjlighet till avhägning samt plats för ytterligare förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger ett trämönstrat laminat.
Direkt till vänster i hallen finner ni toaletten som är utrustat med wc och handfat från Svedbergs. På golvet ligger marmorgolv i mosaik och vitmålade väggar.

Mitt emot toaletten ligger badrummet som är utrustat med duschhörna och handfat från Tapwell samt marmorskiva. Blankt kakel med hexagongolv som är nyrenoverat 2018. Utrustat med golvvärme, handdukstork och tvättmaskin.

I slutet av hallen når ni det rum som disponeras som sovrum idag. Här finns detaljer som takrosett, stuckatur och öppen spis. Här flödar ett härligt ljusinsläpp från vardagsrummet när man öppnar upp eller enkelt genom de skjutdörrar som har ett frostat glas i sig.

Vardagsrummet har sin härliga charm med plats för soffgrupp och tv-möbel. Här kommer ett riktligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier med en fantastisk detalj, fönsterbräda i ett djup på ca 50cm! Här går verkligen att njuta av den lummiga innergården till sköna kvällar!

Köksdelen når man till höger ifrån hallen, där man först går igenom ett litet rum med goda förvaringsmöjligheter och serveringsskåp. Möjligheterna till detta rum är många, bygga ut köket, kontorshörna?

Köksdelen är idag placerad i den tidigare jungfrukammaren och köket i vinkel består av vita skåpsluckor med rostfria beslag med bänkskiva i ek. Utgång till kökshissen som tar dina matvaror direkt från markplanet in i köket är en väldig bekvämlighet. Köket har ett ljusinsläpp från stora fönster och plats för ett matbord för 2-3 personer, här finns även en bardisk för perfekt umgänge som vetter mot vardagsrummet. Utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, ugn och glaskeramik-häll.

Från köket nås balkongen som delas med grannen. Här finns plats för mindre möblemang. Ingång till kökshissen som tar dig till trapphuset vid innergården. Balkongen vetter mot innergården.

Välkomna till denna unika och fantastiska bostad!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 408 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 4,0%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 350 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1932.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 56 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband för 379kr/mån.

Uteplats: Balkong, läge öster. Delad balkong på ca 4-5kvm.

Bilplats: ) Boendeparkering (Ö6 = 440 kr/mån) finns på samtliga gator runt om.
Finns gratis parkering på andra sidan av Sanktsigfridsgatan i 24 timmar.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd ca 3 kvm och vindsförråd ca 6,5 kvm.
Tvättstuga med tider: 8-12/12-16/16-20.

Information Förening

Förening: Brf Karlfeldtsgatan 10 i Göteborg.


Allmänt om föreningen: BRF Karlfeldtsgatan 10 består av 12 bostadsrätter. Fastigheten bebyggdes 1932 och föreningen förvärvade huset 2009.

Föreningens ekonomi är mycket god med en belåningsgrad på under 5000 kr/kvm. Avgiften sänktes 2011 med 10 %.

Fastigheten är friköpt, dvs. ej tomträtt.

Ordförande i föreningen är Eva-Lena Hanson.

Kommande/gjorda renoveringar: Omfogning utav fasaden - inget beslut utav föreningen har ännu tagits.
- Ny gemensam uteplats (byggnation pågår) (2018)
- Nymålat trapphus samt hiss (2017)
- Polering av stengolv i entré (2017)
- Nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter (2017)
- Postbox i entrén (2017)
- Nyrenoverade balkonger mot innergård (2015/2016)
- Relining/renovering av stammar för avlopp, ventilation och självdragskanaler för öppna spisar (2012).

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspulsVälkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter