Såld

Kvadratsmart etta med söderbalkong och låg avgift

Såld

Ostindiefararen 19

1:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 257 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 30 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Ostindiefararen 19,
417 65 Göteborg

Beskrivning

Med attraktivt läge nere vid Eriksbergsdockan ligger denna kvadratsmarta etta med stor inglasad balkong i söderläge. Lägenheten präglas av ljusa och stilrena materialval samt hög komfort. Härliga sällskapsytor i öppen planlösning, Marbodalkök, sovalkov samt ett helkaklat badrum med tvättavdelning. Låg avgift! Populär förening med mycket god ekonomi och flera gemensamhetslokaler, övernattningslägenheter, bastu samt en stor uppvärmd utomhuspool med soldäck.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Bostadens 30 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i bostaden med fri avhängning direkt till er vänster och ytterligare förvaringsmöjligheter i en väl tilltagen klädkammare. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt. Stilrena och enhetliga ytskikt vilka är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas för er att inreda efter.

Vidare in i bostaden möts ni av det kombinerade allrummet, där kök, vardagsrum och sovalkov är gemensamt i en öppen planlösning. Vardagsrumsdelen ger utrymme för möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp med bord och tv-möbel. Sovalkoven har en självklar plats för en säng med tillhörande sängbord. Från allrummet når ni även bostadens väl tilltagna och inglasade balkong som under sommarhalvåret agera extrarum. Här har ni utsikt över bostadsrättsföreningens gemensamma pool.

Ljust kök där köksinredningen går i vitt med rostfria beslag som kombineras med en bänkskiva i grå laminat med ovansittande kakel i matchande grått. Vitvarorna består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Intill köksavdelningen har ett matbord för fyra plats.

Tidlöst helkaklat badrum med grått klinkergolv i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en vit handfatskommod med ovansittande spegel, duschhörna med dörrar i klarglas, handdukstork samt lyxen att ha en egen tvättmaskin i bostaden med avlastningsbänk och förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 257 kr/mån. Till avgiften tillkommer ett obligatorsikt tillägg för Telia triple play om 192 kr/mån. Vatten- och elförbrukning debiters kvartalsvis efter mätning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,34956%. Andel av årsavgift är 0,53741%. Andel av årsavgift är uppdelad i två poster, andel av kapitaldel samt andel av övrig drift. Andelstal av årsavgift kapitaldel är 0,72480 . Andelstal av årsavgift övrig drift är 0,53741.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Sannegården 63:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 235/1203.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 30 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har avtal med Telia för Triple Play innefattande bredband om 100/100 MB via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst ingår i månadsavgiften. Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Bilplats: Föreningen förfogar över 29 garageplatser som är belägna i garaget under huset. Kostnad ca 1000 kr/månad (1100 kr/mån med förråd). I dagsläget är det kö.

Bättre möjlighet till parkeringsplats finns i områdets bergsgarage. Garaget ägs av samfälligheten Eriksbergs Garagesamfällighet (EGS), vilket Ängön är delägare i. Kostnad ca 850 kr/månad.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 105 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gemensam tvättstuga, föreningslokal, två gästlägenheter, bastu samt uppvärmd utomhuspool på gården. Samtliga gemensamma utrymmen bokas digitalt via föreningens bokningsportal.

Båtplatser:
I Eriksbergsdockan finns en småbåtshamn för ett 60-tal båtar, platserna administreras av GREFAB.

Information Förening

Förening: HSB Brf Ängön i Göteborg.

I föreningen finns 103 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Ängön i Göteborg äger fastigheten Sannegården 63:1 med adress Ostindiefararen 19, 21, 29 & 31. Byggår för fastigheten är 2012 och föreningen äger marken. Föreningen består av 103 moderna yteffektiva bostadsrättslägenheter om 1 rum till 5 rum samt 3 hyreslokaler. Hösten 2013 stod de två lamellhusen om nio våningar vardera färdiga för inflytt. Husen är miljöklassade och handikappsanpassade. Föreningen utmärker sig genom sin miljöcertifiering och höga levnadsstandard. Byggnadsprojektet har genomförts som totalentreprenad av HSB Produktion i Göteborg HB.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen tillämpade vid upplåtelsen differentierade insatser, vilket innebär att vissa bostadsrätter har löst ut kapitalandelen i föreningen och får därmed en exceptionellt låg avgift. Ungefär en tredjedel av lägenheterna har nyttjat denna möjlighet. Framöver kommer det ske en årlig höjning av driftsdelen i avgiften med ca 5% för att bygga upp underhållsfonden för planerat underhåll enligt underhållsplanen. Lägenheter med kapitalkostnad har fått en sänkt avgift på kapitaldelen eftersom föreningens räntekostnader har sänkts. Denna bostad har ingen andel av föreningens lån pga en hög insats vid upplåtelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och det finns inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.
2014-2015 utfördes 2-årsbesiktning av fastigheterna.

Kommande avgiftsförändringar: I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer att obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 192 kr/mån. Vatten- och elförbrukning debiteras kvartalsvis efter mätning.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter