Snart till salu

Sober och stilsäker studioetta med närhet till stadens puls

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lasarettsgatan 2 / Kungsgatan 8

1:a Kungshöjd

Kortfakta

Pris/Bud:
2 450 000 kr
Avgift:
1 820 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 32 kvm
Våning:
1/7, ej hiss
Byggår:
1933
Adress:
Lasarettsgatan 2 / Kungsgatan 8,
411 19 Göteborg
Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Söker ni en perfekt stuidoetta som första boende, övernattningslägenhet eller studentboende har ni nu hittat rätt! Hjärtligt välkomna till Lasarettsgatan 2. Denna bostad genomsyras av stilräkra och exklusiva materialval som går hand i hand med en stark urban atmosfär och en lite ruff industrikänsla. Ni erbjuds väldisponerade kvadratmeter med ett kök vars inredning kommer från klassiska Poggenpohl och har släta köksluckor i en varm, grå ton tillsammans med en härlig bänkskiva i kalksten samt vitvaror från Siemens. Allrummet ger möjlighet till olika möbleringsalternativ som innefattar soffa, säng och ett mindre matbord. Ett stort fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i bostadens vitmålade väggar. Ett helkaklat badrum i italienskt granitkeramik förstärker den lyxiga känslan. En perfket bostad där det bara är att flytta in och njuta av tillvaron!

Varmt välkomna på visning!

Kungshöjd är ett område beläget mitt i Göteborgs hjärta, uppe beläget på höjden med magisk utsikt över staden och hamnen. På dessa gemytliga gator finns allt från mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar och härliga boutiquer, som bidrar till stadsdelens charm. Ni hittar allt ni kan tänkas behöva, från inredning, nybakat bröd och det senaste modet. I området finner ni även den vackra Domkyrkan med dess tillhörande trädgård som är en härlig samlingsplats under sommarens härliga månader.

Bostadens 32 välplanerade kvadratmeter disponeras enligt följande:

Redan innanför dörren möts ni av den sobra och urbana atmosfären. Plats för ytterkläderna finns till höger tillsammans med en öppen klädkammare intill så finns det gott om förvaringsmöjligheter. I klädkammaren finner ni en spegelvägg som inger en lyxig känsla. Väggarna är vitmålade i hela bostaden och det slipade betonggolvet går ton i ton med den lite ruffa industrikänsla.

Vidare in i bostaden möts ni av de stilrena köket. Inredningen kommer från klassiska Poggenpohl med släta köksluckor i en varm grå ton. Till det har det valt en bänkskiva i kalksten som inger ett härligt helhetsintryck. Toppmoderna vitvaror från Siemens och består av en indutionshäll, kombinationsugn, integrerad diskmaskin, rostfri köksfläkt samt en helintegrerad kombinerad kyl och frys.

Köksdelen övergår sedan i ett allrum med möjlighet till möblering med både soffa, säng och ett mindre matbord. Det stora fönsterpartiet bjudet på ett rikligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Goda förvaringsmöjligheter finns även här i form av två garderober.

Badrummet är helkaklat med italiensk granitkeramik i genomgående naturliga toner. Ett lyxigt badrum med stor spegel längst ena väggen och inredningen består av WC, handfat med kommod som inramas av hyllor i sandfärgad kalksten samt en duschhörna med vikbara väggar i glas. Golvvärmen är perfekt under årets kallare månader.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 450 000 kr.

Avgift: 1 820 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 1,94%. Andel av årsavgift är 1,79%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 401.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 7, ej hiss.

Byggår: 1933.

Renoveringsår: 1996.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 32 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 187 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via ComHem (ingår i avgiften).
Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget, fiber är indraget i fastigheten vilket medför möjlighet till snabb uppkoppling (ingår ej i avgiften).

Bilplats: Boendeparkering gäller i området.

Information Förening

Förening: Brf Hästbacken 4. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 40 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Hästbacken 4 registrerades år 2004 och består av ett flerbostadshus i sju våningar. Föreningen förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 45:4 år 2004. Fastigheten bebyggdes år 1933 och dess värdeår är 1957.

En välskött och stabil förening bestående av 40 st lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt som genererar hyresintäkter åt föreningen.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Den senaste avgiftshöjningen var på 5 %, innan dess hade föreningen inte höjt avgifterna på 15 år. Föreningen kommer eventuellt att höja avgifterna med ca 2 % till 2019, men inga beslut är tagna i dagsläget då föreningen inte är i behov av att höja. Skulle det bli en avgiftshöjning kommer det bero på eventuell räntehöjning av föreningens lån. Kontrollerat med föreningen 20180731.

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande renoveringar: Föreningen kommer behöva renovera balkongerna mot kungsgatan, planeringen för det kommer starta i augusti/september 2018.
- Föreningen kommer också behöva renovera marken mellan Lasarettsgatan-Kungsgatan, förstärka muren bland annat. Men detta kommer ske längre fram i tiden.
Gjorda renoveringar:
-1992: Fösnter
-1996 Rör- och elstambyte, nya fönster i fastigheten
-2005-2006 Omläggning tak, renovering balkonger, omputsning fasad
-2009 Energibesiktning
-2010 Ventilationskontroll
-2015 Bygglovsansöken för balkongbygge utmed Lasarettsgatan godkänns
-2015 Stammar
-2016 Renovering av lokaler till bostäder
-2016 Renovering av trapphus med byte av portar, passersystem samt återställning av trapphus i typisk 30-tals anda.

Planritning

Counter