Såld

Etagelägenhet med stora terrasser

Staffan Lindberg
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Brottkärrsvägen 7

3:a Nya Hovås

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 934 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 98,5 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
2017-2019
Adress:
Brottkärrsvägen 7,
436 57 Hovås

Beskrivning

Rymlig och välplanerad etagelägenhet, högst upp i huset med stora terrasser för att avnjuta solen från morgon till kväll. Härliga sociala ytor med stort vardagsrum-kök-matplats och direktutgång till terrassen i syd-väst läge. Två badrum med dusch, ett på vardera plan. Genomgående parkettgolv i lägenheten och klinkergolv i badrummen.
Inflyttning i januari-februari 2019.

Nya Hovås är ett spännande område med stora visioner. Skanska Nya Hem bygger ett kvarter med 85 välplanerade bostadsrätter med inflyttning första kvartalet 2019. Läs mer på skanska.se/nyahovas för mer information och fler planlösningar.

Brf Fritiden bjuder på en stor variation av lägenheter, där den gemensamma nämnaren är ett stort fokus på sociala ytor och bra förvaring. De allra flesta lägenheterna får även en väl tilltagen balkong, terrass eller uteplats. Flertalet har till och med två för sol både morgon och kväll!

Brf Fritiden är Svanenmärkt och ger dig ett vackert hem med noga utvalda och miljövänliga material. Grundutförandet i ditt nya hem är påkostat redan från början, där man utgår från en bas med trestavig ekparkett och vita väggar. Det Svanenmärkta köket kommer från Marbodal och bjuder bland annat på induktionshäll och miljöklassade vitvaror i rostfritt utförande. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin.

OMRÅDET

"En småskalig blandstad i världsklass med plats för personlighet"

Nya Hovås är en mysig blandstad med närhet till hav, natur, butiker, caféer samt kommunikationer utanför dörren. Oavsett om du trivs bäst på granitklippor eller uteserveringar finns här något för dig - en plats för både urban citykänsla och gröna inslag. Den bakomliggande tanken har varit att jobba tillsammans för att se helheten i ett större perspektiv. Visionen är att skapa en småskalig blandstad i världsklass och här ska det erbjudas det människor behöver i form av daglig service och unika butiker. Det lite oväntade blandas med det nya konceptet för ett personligt utbud. Butikskonceptet Small Shops ska ge en känsla av "Linnégatan på landet" - ett småskaligt utbud med en personlig avsändare.

Kombinera det bästa av två världar genom att mixa småstadens gemyt och personlighet med storstadens kreativa nytänkande. Här skapas en unik miljö för handel, arbetsliv och boende. När området är färdigställt beräknas det finnas ca 1300 bostäder, 20-30 butiker samt 600 nya arbetsplatser.

I området finner vi Spektrumhuset som håller på att utvecklas till en 5000 kvadratmeter stor kunskapsgalleria som erbjuder en mix av aktiviteter, butiker och mötesplatser. På bottenplan finns Small Shops och en restaurang med bowlinghall i källaren. På plan ett finns ett kunskapstorg för kulturverksamheter och i de övre planen färdigställs nu en grundskola för årskurs 4-9 där skolgården ligger på taket.

Även populära Origohuset ligger i området och bjuder bland annat på en välsorterad mataffär, ett bageri och café, en blomsterbutik, ett gym samt vårdcentral.

Området är strategiskt placerat vid avfarten Brottkärrsmotet med endast 10 minuters bilfärd till centrala Göteborg och ca 20 minuter med buss. Ljuvliga klippbad, en golfbana och härliga naturområden finns i närområdet och gör Hovås till en aktiv stadsdel.

Källa: nyahovas.se

Låter det intressant? Kontakta oss för mer information.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 934 kr/mån.

Driftkostnad: Individuell mätning och debitering av el och varmvatten.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 22-1402.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns. Etagelägenhet. Våningsplan 4-5 av 5 (4-5 trappor).

Byggår: 2017-2019.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 98,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: TV, bredband 250/100 och IP-telefoni via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.
Internet: Bredband. Hastighet: 250 Mbit/s.

Uteplats: Uteplats 1: Terrass om ca 9 m², läge väster.
Uteplats 2: Terrass om ca 18 m², läge öster mot gården.

Övriga byggnader: Alla lägenheter har förråd i källaren. I föreningen finns det ett varmt cykelförråd i källare och ett kallt cykelförråd i komplementsbyggnad på gården. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter förses med egen tvättmaskin och torktumlare, alternativt, kombimaskin.

Information Förening

Förening: Brf Fritiden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 85 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Fritiden är ett kvarter om tre husbyggnader i området Nya Hovås. Totalt 85 lägenheter fördelat på 1 rok till 4 rok. Byggår är 2017-2019 och preliminär inflyttning är beräknad till första kvartalet 2019.

Parkering: Gemensamt garage i källarplan med separat kö till platserna.

TV och bredband: Bredbandsbolaget levererar 250 MB som ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats: Gemensam innergård.

Hovås

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Nya Hovås är en ny liten stadsdel i området, där visionen är att skapa en småskalig blandstad i världsklass. När området är färdigställt beräknas det finnas ca 1300 bostäder, 20-30 butiker samt 600 nya arbetsplatser. I området finner vi Spektrumhuset som håller på att utvecklas till en 5000 kvadratmeter stor kunskapsgalleria som erbjuder en mix av aktiviteter, butiker och mötesplatser. På bottenplan finns Small Shops och en restaurang med bowlinghall i källaren. På plan ett finns ett kunskapstorg för kulturverksamheter och i de övre planen färdigställs nu en grundskola för årskurs 4-9 där skolgården ligger på taket.

Både Origohuset och Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, frisörer, träningsställen och apotek. Högsbo 421 och Frölunda Torg ligger också på nära avstånd.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor att välja på. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning öppen för allmänheten.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Överplan
Överplan
Counter