Snart till salu

Ljus och fräsch tvåa i hjärtat av Munckebäck

Karin Corneliusson
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ahrenbergsgatan 4F

2:a Munkebäck

Kortfakta

Avgift:
3 581 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50,5 kvm
Våning:
2/3
Byggår:
1948
Adress:
Ahrenbergsgatan 4F,
416 73 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på matilda.ohrfeldt@lundin.se.

Med ett mycket bra läge med närhet till det mesta ligger denna pärla med genomgående fina ytskikt, som gör det enkelt att sätta sin egen prägel i bostaden. Lägenheten erbjuder ett stort vardagsrum, ett stilrent kök med klassiska materialval, rofyllt sovrum som vetter mot den välskötta innegården samt ett smart planerat badrum.

I Munkebäck bor ni i lugna och trivsamma omgivningar och det mesta man kan önska finns i närheten. I Delsjöns naturreservat har ni tillgång till fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med ICA Kvantum, fiskbil, gym och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan och Glenn lockar många besökare med sina menyer och trevliga uteserveringar. Populära Sannegårdens pizzeria ligger precis runt knuten. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. Dessutom ligger bostaden nära leden om man ska åka med bil.

Bostadens 50,5 kvm disponeras enligt följande:

Välkomnade och rymlig hall, plats för fri avhängning finner ni till höger i hallen och en rymlig garderob för ytterkläder till vänster. Väggarna är vita och på golvet ligger ett snyggt rutigt golv.

I direkt anslutning till hallen finner ni bostadens hemtrevliga kök som är smart planerat med goda förvaringsmöjligheter. Skåpinredningen är i ljusträ med fräscha silverbeslag. Det finns bra arbetsytor för den som gillar att laga mat. Utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Centrerat i köket har ni ett fönster som bidrar med ett härligt ljusinsläpp och här har även matplatsen sin givna placering. Väggarna är även här vitmålade och på golvet ligger valnötslaminat.

Ni når vardagsrummet via hallen. Vardagsrummet är stort och luftigt här finns plats för en större soffgrupp med tillhörande tv-möbel samt läshörna eller kontorsdel för den som önskar det. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett underbart plankgolv.

I lägenheten finns ett sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang så som sängbord och byrå. Rummet erbjuder även två stycken platsbyggda garderober med skjutdörrar. På golvet ligger även här det smakfulla plankgolvet och väggarna är vitmålade.

Stilrent och helkaklat badrum i vitt med avbrott för ett snyggt fondparti i grått, på golvet ligger ett mycket snyggt klinkergolv i samma gråa ton. Badrummet har en praktisk och väl genomtänkt planlösning. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch.

Information Ekonomi

Avgift: 3 581 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 2,40165%. Andel av årsavgift är 2,42%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1948.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 50,5 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.
Internet: Bredband via ComHem, betalas separat.

Bilplats: Föreningen har 20 p-platser som kostar 400kr/månaden där separat kösystem gäller. Anmälan till kölista görs per e-post på adressen brf.platbockaren@gmail.com eller till någon i styrelsen.

Energideklaration: Energiprestanda 105 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd och vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Plåtbockaren.
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Kålltorp 87:3 i Göteborg. Byggnadens totalyta är 2 204 kvm, varav 2 053 fördelas på 43 lägenheter. Av dessa lägenheter är alla upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Föreningen har ingen inplanerad avgiftsförändring under 2018 och ska även 2019 försöka behålla avgifterna som dom har idag. (kontrollerat med föreningen 2018-08-22). Husjuristerna sköter den ekonomiska förvaltningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Planerade renoveringar:
Renovering av dagvattenssystemet under vintern 2019.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter