Ljus och fräsch tvåa i hjärtat av Munkebäck

Matilda Öhrfeldt
ansvarig mäklare
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ahrenbergsgatan 4F

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
2 095 000 kr
Avgift:
3 581 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1948
Adress:
Ahrenbergsgatan 4F,
416 73 Göteborg

Beskrivning

Med ett mycket bra läge med närhet till det mesta ligger denna pärla med genomgående fina ytskikt, som gör det enkelt att sätta sin egen prägel i bostaden. Lägenheten erbjuder ett stort vardagsrum, ett stilrent kök med klassiska materialval, rofyllt sovrum som vetter mot den välskötta innegården samt ett smart planerat badrum.

I Munkebäck bor ni i lugna och trivsamma omgivningar och det mesta man kan önska finns i närheten. I Delsjöns naturreservat har ni tillgång till fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med ICA Kvantum, fiskbil, gym och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan och Glenn lockar många besökare med sina menyer och trevliga uteserveringar. Populära Sannegårdens pizzeria ligger precis runt knuten. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. Dessutom ligger bostaden nära leden om man ska åka med bil.

Rumsbeskrivning: Bostadens 50,5 kvm disponeras enligt följande:

Välkomnade och rymlig hall, plats för fri avhängning finner ni till höger i hallen och en rymlig garderob för ytterkläder till vänster. Väggarna är vita och på golvet ligger ett snyggt rutigt golv.

I direkt anslutning till hallen finner ni bostadens hemtrevliga kök som är smart planerat med goda förvaringsmöjligheter. Skåpinredningen är i ljusträ med fräscha silverbeslag. Det finns bra arbetsytor för den som gillar att laga mat. Utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Centrerat i köket har ni ett fönster som bidrar med ett härligt ljusinsläpp och här har även matplatsen sin givna placering. Väggarna är även här vitmålade och på golvet ligger valnötslaminat.

Ni når vardagsrummet via hallen. Vardagsrummet är stort och luftigt här finns plats för en större soffgrupp med tillhörande tv-möbel samt läshörna eller kontorsdel för den som önskar det. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett underbart plankgolv.

I lägenheten finns ett sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang så som sängbord och byrå. Rummet erbjuder även två stycken platsbyggda garderober med skjutdörrar. På golvet ligger även här det smakfulla plankgolvet och väggarna är vitmålade.

Stilrent och helkaklat badrum i vitt med avbrott för ett snyggt fondparti i grått, på golvet ligger ett mycket snyggt klinkergolv i samma gråa ton. Badrummet har en praktisk och väl genomtänkt planlösning. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 095 000 kr

Avgift: 3 581 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,40165%. Andel av årsavgift är 2,42%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1948.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 50,5 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.
Internet: Bredband via ComHem, betalas separat.

Bilplats: Föreningen har 20 p-platser som kostar 400kr/månaden där separat kösystem gäller. Anmälan till kölista görs per e-post på adressen brf.platbockaren@gmail.com eller till någon i styrelsen.

Energideklaration: Energiprestanda 105 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd och vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Plåtbockaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 43 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Kålltorp 87:3 i Göteborg. Byggnadens totalyta är 2 204 kvm, varav 2 053 fördelas på 43 lägenheter. Av dessa lägenheter är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen upplåter marken med tomträtt, omförhandlingen för tomträttsavgälden skedde 2017 och sträcker sig fram till 2027.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB. Föreningen har inga avgiftsförändringar inplanerade i dagsläget, kontrollerat med föreningen 20190121.

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad genom IF skadeförsäkring AB, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan upprättad av Sustend som sträcker sig fram till 2047.
Utförda renoveringar:
2017: Ny energideklaration genomförd.
2017: Nya termostater och stamventiler utbytta.
2017: Ny värmepump, varmvattenrör har isolerats.
2017: Värmesystem har justerats för jämnare temperatur i bostäderna.
2018: Bytte fönster.
2018: Byggde ny sopstation.

2019: Byte av dagvattenledningar och brunnar intill fastigheten.

under 2018 sålde föreningen av fem råvindar till befintliga medlemmar vilket inbringade bra med likvida medel till kassan.

Parkering: Föreningen förfogar över 20 parkeringsplatser och 4 garage. Kostnaden för en parkeringsplats är 400 kr/mån, idag 4 st i kö.Garageplatser kommer inte finnas ledigt på lång tid pga nuvarande hyreskontrakt.

TV och bredband: Tv och bredband från ComHem.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan barn/förälder med minsta andel 15 %.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter