Fint skick högst upp i huset med balkong och eftermiddagssol

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lövskogsgatan 8B

3:a Norra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
2 950 000 kr
Högsta bud:
2 875 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
2 983 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Lövskogsgatan 8B,
413 20 Göteborg
Föreningens övernattningslägenhet
Föreningens övernattningslägenhet
Kort promenadavstånd till Warwinskys plats
Kort promenadavstånd till Warwinskys plats
Även Chalmers ligger riktigt nära
Även Chalmers ligger riktigt nära
Planlösning
Planlösning
Alternativ Planlösning
Alternativ Planlösning

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna charmerande bostad med vackra brädgolv, ca 2,70 m i tak, balkong i bästa läge, insynsskyddat och lugnt. Nära stadens puls men också nära härliga promenadstråk & natur! I genomgångsläge med rikligt ljusinsläpp från två väderstreck och fri utsikt över vacker lummig grönska. Balkongen som nås från vardagsrummet erbjuder sol från lunch till kväll. Alla ytskikt totalrenoverades 2011/2012 med släta väggar. Nya innerdörrar i massiv oljad trä installerades 2013. Vackra originalbrädgolv och ekparkett i original i vardagsrum och hall. Helkaklat badrum med dusch renoverat 2017. Två bra sovrum. För den som önskar finns även möjlighet att öppna upp mellan kök och sovrum. Exempel på alternativ planlösning finns med bland bilderna.

Sammanfattningsvis har lägenheten allt att önska; fin finish med fönster i två väderstreck, insynsskyddat ostört läge, en av Guldhedens lägst belånade föreningar med 949 kr i lån/kvm och en genomgående planlösning som ger ett fint ljus hela dagen.

Välkommen att kontakta Nicklas Arnesson för förhandsvisning och mer information.

Rumsbeskrivning: Hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Dessutom finns här en praktisk platsbyggd djup garderob/städskåp till vänster. Golvet pryds av ekparkett och väggarna är målade i vitt. Hallen sammanbinder alla rum.

Vidare in i hallen finner vi det stilfullt renoverade köket som renoverades 2011. Köket pryds av brädgolv. Inredningen är platsbyggd i oljad furu och bänkskiva i ek. Det finns gott om förvaringsplats, också tack vare smarta förvaringslösningar som hörnskåpet bredvid spisen. Köket erbjuder plats för matbord för fyra personer. Specialbyggd kökssoffa med förvaring kan lämnas kvar om så önskas. Utrustningen består av Kyl/Frys -11, Diskmaskin -06 , Spis -11. Plats för mikrovågsugn finns i hyllan ovanför kylskåpet.

Lägenheten har två bra sovrum, båda med vackert oljad brädgolv. I det ena ryms med enkelhet dubbelsäng och nattduksbord. Den platsbyggda originalgarderoben erbjuder gott om plats för kläder med mera.
Det andra sovrummet rymmer en mindre säng med tillhörande sängmöbler. Rummet är även perfekt som hemmakontor med plats för stor skrivbord. Önskar man större kök kan väggen mellan köket och det mindre sovrummet öppnas upp.

Vardagsrummet är trivsamt och lättmöblerat. Parkettgolv i original och ljus färgsättning på väggarna. Härifrån nås dessutom utgången till den underbara balkongen med sol under hela eftermiddagen och kvällen. Balkongen har plats för två stolar med bord och ligger ypperligt placerad med naturen som närmsta granne.

Badrummet som renoverades 2017 är helkaklat i vitt med äkta italienska blå klinkers på golv. Badrummet har utöver dusch, handfat med kommod, vägghängd toalett, även infällda spotlights samt golvvärme. Duschen har infällbara duschväggar, med smart dubbelvikning. Badrummet är förberedd för tvättmaskin.

Med det bästa läget i området och i ypperlig planlösning har den här lägenheten alla förutsättningar att bli ditt nya drömhem! Ett stenkast från spårvagn och buss, service, butiker och restauranger samt i direkt närhet till natur, koloniområde och natursköna stråk. Dessutom endast en kort promenad till Linnéstadens rika nöjesutbud och allt som staden har att erbjuda!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 950 000 kr

Avgift: 2 983 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,44952%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 160.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1947.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 55 m².

Senaste renovering/ombyggnad: Alla fönster bytta till 3-glasfönster -92
Stammar bytt -95
Balkonger renoverade -99.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband. Leverantör: Com-Hem och Telia (Fiber).

Uteplats: Balkong med eftermiddags- och kvällssol!

Bilplats: P-plats går att hyra för 330 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö.
Boendeparkering gäller i området. För att att vara berättigad till boendeparkering skall följande uppfyllas: folkbokförd på adressen samt ägare av bilen. Se ytterligare information på www.trafikkontoret.goteborg.se
Garageplats kan eventuellt hyras i området. I övrigt har Wallenstam ett garage på Ängemarken 4 samt Eklandia Fastighets AB i Guldhedsgaraget på Reutersgatan 2c.

Energideklaration: Energiprestanda 179 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: För föreningens medlemmar finns bastu, hobbyrum för snickeri, samlingslokal och cykelförråd. Två rymliga förråd tillhör lägenheten, både vind och källare.
Det finns även 2 stycken övernattningslägenheter för 4 personer som går att hyra. Ljus och fräsch tvättstuga med torktumlare och torkrum i fastigheten bredvid med gott om tider samt nytt soprum med återvinning.

Information Förening

Förening: Brf Göteborgshus 11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 222 st lägenheter och 8 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Guldheden 14:2, 15:2 och 18:1 med adresserna Lövskogsgatan 2-8 och 13-17 samt Källsprångsgatan 1-3 och 5. På tomterna har man år 1947 uppfört bostadshus med 222 bostadsrättsägenheter, med en sammanlagd lägenhetsyta av 12 085 kvm. Dessutom finns 8 kommersiella lokaler med en sammanlagd yta av 235 kvm samt ett antal övriga lokaler såsom bastu, hobbyverkstad, fritidslokal, fastighetsexpedition, förråd samt 69 parkeringsplatser.

Föreingen äger sin egen mark vilket innebär att föreningen ej behöver betala tomträttsavgäld.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en nyrenoverad övernattningslägenhet samt tvättstuga.

Bokning av tvättstuga kan göras med nyckelbricka nr 1 på bokningstavlor vid tvättstugorna. För bokning av tvättstugan eller gästlägenhet via internet behöver du användarnamn och lösenord. Skicka ett mail med namn och föreningens lägenhetsnummer till info@gbghus11.se. Inom några dagar får du dina uppgifter.
Observera att det är lägenheten som tilldelas inloggningsuppgifter. Dessa ska sedan överlämnas till ny medlem.
För bokning kan du använda nedanstående länk http://goteborgshus11.aptustotal.se
Bokning kan även göras via Iphone eller en Android telefon. Appen Bokning finns på App Store. För appen Bokning för Android är länken:
https://market.android.com/details?id=se.aptus.android.booking
När ni kommer till inställningssidan är adressuppgiften samma som ovan. Ni använder sedan samma användarnamn och lösenord som ni har till bokning via webben.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god. Lån/kvm uppgick 2016/17 till 949 kr i lån/kvm vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000:- i lån/kvm. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär Fastighetsförvaltning AB. Föreningen höjde avgiften med 5% 2017-01-01. I dagsläget finns det inga nya avgiftsförändringar planerade.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en löpande underhållsplan.

Nyligen genomförda renoveringar:
Föreningen har precis färdigställt en ny gästlägenhet på Lövskogsgatan 6.

Kommande renoveringar:
2017-2018
Lagning marktrappor
Renovering tegelfasader
Renovering hissmaskiner 2
OVK-besiktning låghus
Fasadtvätt höghus+balkonger låghus
Målning balkongplattor
Ca 4 556 250 kr

2018-2019
Inget planerat underhåll

2019-2020
Justering gatsten och kantsten
Linjemarkering p-platser
Byte stuprör och hängrännor
Renovering tegelfasader
Renovering bastu
Omläggning tak Lövskogsgatan 2 och 17 ca 2 955 000kr

2020-2021
Justering fönster
OVK-besiktning höghus
Spolning avlopp
Målning takluckor och huvar
ca 368 750 kr

2021-2022
Lagning marktrappor
Renovering tegelfasader
Målning takluckor
Målning tvättstugor
Målning entréskärmtak
ca 981 250 kr


Gjorda renoveringar:
2013-2014 omfogning och hydrofobiering av tre tegelgavlar på Lövskogsgatan 2, 4 och 13. fasadtvätt på Källsprångsgatan 1-5 samt byte av hängrännor på Lövskogsgatan 4 och 15.
2012-2013 byte av porttelefoni i hela området samt omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 8.
2011-2012 omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 6.
2010-2011 omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 17, 2 och 4 samt fönsterjustering.
1990-1995 utfördes stora renoveringar på fastigheten bland annat stambyte.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem.

Kanaler som ingår i grundutbudet som alla medlemmar har tillgång till: SVT1, SVT2, TV3, TV4, TV4 Sport, Kanal 5, TV6, TV7, TV8, Kanal 9, Kanal 10, TV11, Lokal Kanalen, SVT 24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, och com hem-kanalen.

Digital-Tv Small ingår också i vårt gruppavtal och kostar inget extra för medlemmarna. I vårt avtal med ComHem skall ingen betala någon avgift för programkortet som är kopplat till Digital-Tv Small
Därutöver erbjuder Comhem digital-TV med över 50 TV-kanaler samt pay-per-view.

För att få tillgång till digital-TV krävs en digital-TV-box med programkort från com hem. Du kan beställa abonnemang för digital-TV på: http://www.comhem.se/.

Box och programkort sänds till dig med posten.

Ett annat snabbt sätt att beställa är att ringa com hems kundservice på 0771-55 00 00.

Boxen kan också köpas eller hyras hos närmaste TV-handlare.

Digitala betal-TV-tjänster som är utan särskild avgift:

SVT1, SVT2 och 24
TV-guide
7 radiokanaler (P1, P2, P3, BBC World Service, Radio France International, amerikanska NPR samt Sisuradio).
Därutöver finns möjlighet att abonnera på olika kanalpaket. Priser och annan information hittar du på: http://www.comhem.se/.

Utbudet kan ändras över tiden.

Internet
I samtliga lägenheter finns möjlighet till uppkoppling via Com Hem. I fastigheterna finns också fibernät och Telias Öppen fiber. Varje medlem ansvarar för inkoppling i lägenheten. I de lägenheter där inkoppling skett finns dosan innanför ytterdörren.

Utöver operatörerna ovan finns även möjlighet till ADSL.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Alternativ Planlösning
Alternativ Planlösning
Counter