Snart till salu

Enastående våning i en av Göteborgs finaste fastighet

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Östra Hamngatan 3

2:a Inom Vallgraven

Kortfakta

Pris/Bud:
4 300 000 kr
Avgift:
1 806 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1875
Adress:
Östra Hamngatan 3 ,
411 10 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

I en av Göteborgs kanske vackraste arkitekturer, Hasselbladska huset Anno 1875 har ni nu chansen att förvärva denna fantastiska våning om två rum och kök med adress Östra Hamngatan 3! Hela byggnaden genomsyras av en sydeuropeisk nyrennässans som arkitekten A C Peterson inspirerades av när han ritade detta magiska hus. Det första ni möts av är den massiva entréporten med smidesgrind och ett trapphus med fantastiska målerihantverk, bröstpanel, ådringar och dekorationer på både väggar samt tak. Stengolvet är enastående och löper sig genom hela trapphuset och upp i byggnaden. Ni kan välja mellan att ta hissen eller trapporna upp till fjärde våningen innan ni tar klivet in i bostaden. Väl inne möts ni av ett fantastiskt ljus från de stora fönsterpartierna, välbevarade snickerier som takrosetter, höga fotlister och takstukaturer samt ekparkett i klassiskt fiskbensmönster. Ett allrum där kök och vardagsrum disponeras i en öppen härlig planlösning med olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, avlastningsmöbel och matbord för minst fyra gäster. Exklusiv och stilren köksinredning från Binova tillsammans med maskinell utrustning från Gaggenau. Det karaktäristiska sovrummet med sin exklusiva tapet inger en rofylld plats för avkoppling och det helkaklade badrummet har en egne tvättpelare som underlättar vardagssysslorna.

Varmt välkomna att uppleva denna fantastiska bostad på visning! Kom hit, bli förälskade, flytta in och njut av tillvaron.

Bostadens 53 magiska kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom den pampiga entrén tar ni klivet in i trapphuset. Här möts ni av välbevarad arkitektur som stuckaturer, takmålningar och bröstpanel tillsammans med kristallkronor. Ni kan välja om ni vill promenera dessa fyra våningar eller ta hissen upp till bostaden.

Ta klivet in i bostaden och ni möts av en fantastisk rymd. Stora rungande fönsterpartier med djupa nischer bjuder på ett härligt ljusinsläpp. I hallen finner ni god förvaring i form av garderob. Väggarna har en mörkmönstrad exklusiv tapet och på golvet ligger ekparkett i klassiskt fiskbensparkett i en mörkare nyans.

Allrummet kombineras med kök och vardagsrum i en öppen härlig planlösning. Rummet har en fantastisk välbevarad takstuckatur genomgående och ljusa väggar tillsammans med den klassiska fiskbensparketten. Köksdelen har stilren inredning från de första klassiska märket Binova med släta köksluckor i en ljus nyans tillsammans med en vit bänkskiva. Vitvarorna är från Gaggenau och består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. I allrummet kan ni med enkelhet möblera med soffgrupp, bord och tv-möbel samt ett matsalsbord för minst fyra gäster. En utmärkt plats där ni kan umgås med vänner och familj i goda vänners lag.

Från allrummet når ni sovrummet. En rofylld plats där ni kan koppla av och sova ostört i en större dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbler. Förvaringen av kläder och skor sker i en inbyggdgarderob. Ett fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Väggarna har en exklusivt mönstrad tapet som går i röda nyanser och på golvet ligger även här ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Det helkaklade badrummet har stora vita kakelplattor på vägg och på golv ligger magisk kalksten från Portugal med härlig golvvärme. Inredningen består av vägghängd WC, handfat med kommod i ek med ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en egne tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 300 000 kr

Avgift: 1 806 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 3,0274%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 42.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Våningsplan 4 av 5.

Byggår: 1875.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: TV-anslutning via Telia (ingår i avgiften).
Internet: Bredbandsanslutning via Telia fiber (ingår i avgiften).

Bilplats: Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser, i dagsläget är alla uthyrda och kön baserar enligt storlek på lägenhet.

Energideklaration: Energiprestanda 113 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Hasselbladska Huset.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Hasselbladska huset förvärvade fastigheten Nordstaden 33:4 med adress Östra Hamngatan 3 år 2006. Föreningen har 24 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 3 st lokaler med hyresrätt.

Föreningen inryms i en av Göteborgs mest välkända byggnader. Huset innehöll kontor och bostäder för Hasselblads kameraverkamhet under hela 1900-talet. Byggnaden uppfördes 1875 under lednig av arkitekt AC Pettersson i nyrenäsaansstil. Torndelen i hörnan på Östra Hamngatan/St Eriksgatan inrymde högst upp före detta cigarrummet för Viktor Hasselblad.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetspartners. Föreningen valde att 2016 sänka årsavgifterna med 25% och det medförde att årsavgifterna ligger på 316 kr/bostadsrättsyta. Även för 2018 så ligger avgifterna på samma nivå. Styrelsens ambition är att kunna bibehålla de mycket låga årsavgifterna även framöver. Inga planerade avgiftsförändringar är tagna i dagsläget, kontrollerat med föreningen 20180813.

Föreningens lokaler bidrar till goda hyresintäkter. Under 2016 omförhandlades ett hyreskontrakt vilket resulterade i en ökad hyra till föreningen under 2017. Även under 2017 har det skett omförhandling av ett hyreskontakt vilket leder till ökade intakter under 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2007-2008 byggdes huset om till bostäder och genomgick en genomgripande men varsam och omsorgsfull renovering, bland annat gjordes en omfattande grundförstärkning. Husets fasad, trapphus med mera samt ett flertal av huets lägenheter är nu i originalskick. Byggnaden är Q-märkt och det finns omfattande restriktioner om vad man får respektive inte får göra med huset.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015 och fram tills 2035. Detta för att byggnaden skall bibehållas i det fina originalskick den är i och förbli ett av Göteborgs vackraste byggnadsverk.

Föreningen har, i enlighet med underhållsplanen genomfört renovering och underhåll av fastighetens putsfasad invändigt och utvändigt vid entrén. Även renovering och underhåll av fönster har skett under 2017.

TV och bredband: Föreningen är kopplad till fiber via Telia.

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter