Såld

Väldisponerad lägenhet med balkong näst högst upp i huset

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Doktor Allards gata 12

2:a Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 685 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 46,5 kvm
Våning:
9/10, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Doktor Allards gata 12,
413 23 Göteborg
Välkomna till Doktor Allards Gata 12
Välkomna till Doktor Allards Gata 12
på våning 9/10 med vidsträckt utsikt över Johannebergs vackra takåsar
på våning 9/10 med vidsträckt utsikt över Johannebergs vackra takåsar
och Mossens Idrottsområde
och Mossens Idrottsområde

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade bostad med materialval av mycket hög klass med svanenmärkt Vedumkök, vitvaror från Siemens och askparkett från Kährs. Den genomgående öppna planlösningen tillsammans med den generösa takhöjden skapar mycket rymd och ger lägenheten ett optimalt ljusinsläpp. Köket förlängs av den rymliga balkongen som vetter mot föreningens vackra gård. Brf Viva är ett helt unikt nyproduktionsprojekt - det första plusenergikvarteret i Riksbyggens nya koncept Positive Footprint Housing. Hållbarhet och miljö går som en röd tråd genom hela föreningen med allt från husens och gårdens utformning till de fantastiska gemensamhetslokalerna Orangeriet, Växthuset och Livsrummet. Här finns gott om cykel- och promenadvägar som snabbt och enkelt tar dig ner till centrum. Spårvagn 10 vid Doktor Fries Torg och Buss 52 på Doktor Weltzins gata är två andra smidiga alternativ. Som boende har du dessutom tillgång till föreningens fordonspool med elbilar, lätta elfordon, ellastcyklar och elcyklar. Nedanför skogsslänten ligger Mossens idrottsplats och flera natursköna promenadstigar. Från Dr Allards gata har du nära till Doktor Fries Torg och ett brett utbud av service och butiker. Här finns bland annat mataffär, gym, bank, tandläkare, bibliotek och restaurang. Stadens gröna oas Slottsskogen såväl som Landala, Vasastan, Avenyn och hela centrums utbud av shopping, restauranger och nöjen ligger på ett bekvämt promenadavstånd från din nya bostad.

Tillträde är planerat Februari 2019!

Varmt välkommen att Kontakta Nicklas Arnesson på 0735162269 för mer information och visning.

Hall
Via en vacker entré med egen uteplats näst högst upp i huset möts man av en rymlig hall med gott om plats för avhängning för ytterkläder och skor genom praktisk skjutdörrsgarderob. Golvet pryds av parkett i ask och vitmålade väggar som återfinns i alla rum.

Kök
Från hallen nås det påkostade köket. Ett Svanenmärkt Vedumkök med gott om arbetsytor. Köksinredningen är i svartbetsad ek, ljus bänkskiva och stänkskydd i laminat med trycket Ice quarstone. Ovan bänkskivan med gott om arbetsytor finns infällda spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll, integrerad spiskåpa, inbyggd ugn med mikrovågsfunktion, kombinerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande från Siemens med köksblandare från Siljan. Matplats för 4-6 personer och öppen planlösning mot vardagsrum. Ett stort panoramafönster ger ett fint ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Rakt fram från hallen sett ligger det lättmöblerade vardagsrummet. Tack vare den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök ryms här utan problem både soffa matsalsbord samt tillhörande soffmöbler.

SOVRUM
Även från sovrummet kan man njuta över en fantastisk utsikt mot Johannebergs vackra takåsar och mossens idrottsområde. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare en praktiskt skjutdörrsgarderob med inbyggt städskåp.

BADRUM
Luftigt badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med ett grått mosaikparti i dusch. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, spegelskåp med LED-belysning, dusch med vikbara dörrar i grått glas samt högskåp.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett förråd i platåbyggnad.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 685 kr/mån. I avgiften ingår värme och anslutning till bil- och cykelpool. Kostnad för hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 541 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr, vatten/avlopp 208 kr och hushållsel 183 kr.
I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel ca 2 200 kr/år, vatten ca 2 500 kr/år samt hemförsäkring ca 1 800 kr/år. Driftskostnader enligt schablon då bostaden ännu ej är tillträdd.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3092.

Våningsplan: Våningsplan 9 av 10, hiss finns. Våningsplan 9 av 10.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 46,5 m².

Uppvärmning: Bergvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till digital-TV via Telia. Öppen Fiber.
Internet: Internet och IP-telefoni via Telia- Öppen fiber.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Medlemskap i fordonspool ingår. I föreningen finns 8 st fordonspool-platser med tak, varav 2 st med laddstolpe för lättare elfordon och 4 st med laddstolpe för elbil, samt 9 fordonspool-platser utan tak, varav 3 st är handikapplatser och 6 st är besöksparkering. Föreningen förfogar även över cykelparkering med 309 platser inomhus och 143 platser utomhus samt 9 platser för cykelpool (ellastcyklar och elcyklar). Inga egna bilparkeringsplatser finns i föreningen.

Övrigt: Nedanför skogsslänten ligger Mossens idrottsplats och flera natursköna promenadstigar. Från Dr Allards gata har du nära till Doktor Fries Torg och ett brett utbud av service och butiker. Här finns bland annat mataffär, gym, bank, tandläkare, bibliotek och restaurang. Stadens gröna oas Slottsskogen såväl som Landala, Vasastan, Avenyn och hela centrums utbud av shopping, restauranger och nöjen ligger på ett bekvämt promenadavstånd från din nya bostad.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Viva. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 132 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Viva är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016. I föreningen finns 132 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens adresser är Doktor Allards Gata 10-16. Föreningen köpte fastigheten 2018 (äger marken). Brf Viva är en förening med stort fokus på hållbarhet och miljömedvetenhet. Föreningen har en egen solcellsanläggning och producerar el till såväl föreningen själv som till andra köpare, vilket också påverkar föreningens ekonomi positivt. Föreningen har en preliminär miljöklass guld utifrån Sweden Green Building Councils riktlinjer och kriterier. Det är den högsta klassificeringen ett flerbostadshus kan få. Inflyttning sker med början i november 2018 och avslutas i augusti 2019.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har tillgång till ett eget förråd. Förråden är belägna i anslutning till eller cykelgaraget under platån.
Den sociala hållbarheten är kanske det viktigaste med Brf Viva och därför finns det mycket gemensamma utrymmen, exempelvis orangeri med solterrass, växthus, utegym, multisportsplan och distansarbetsplats samt övernattningsrum. Orangeriet, fyllt av grönskande växter året om, är perfekt för kalas eller grillfest och på Orangeriets tak finns dessutom en gemensam solterrass. Växthuset ger medlemmar chansen att odla tillsammans, samtidigt som det finns gott om plats för lek och spel. I huset intill ligger Livsrummet, utrustat med storbilds-TV, som fungerar utmärkt för mindre sammankomster eller trevliga måltider. För de som har lyxen att kunna arbeta hemifrån vissa dagar finns också två lugna distansarbetsplatser i anslutning till Livsrummet. Toppmodern tvättstuga med stor kapacitet. Det finns fyra bokningsbara set av maskiner men även fyra maskiner för mer spontan tvättning som endast går att boka 24h innan. En fin finess i tvättstugan är att doseringen av tvättmedel sker automatiskt och utan extra kostnad! Föreningen har ett uppglasat cykelgarage där det går bra att ladda sin elcykel. I anslutning till cykelgaraget finns det en cykelhub där alla förutsättningar för cykelmekande finns. I föreningen finns även ett post-och leveransrum där ni hämtar er post och andra eventuella varor som ni vill ha hemkörda. Rullstols- och barnvagnsförråd finns i anslutning till husen och i Cykelhuben i anslutning till garaget finns verktyg för att reparera inte bara cyklar utan även möbler eller liknande. Här finns också en cykelhiss som går från nedre platån till övre platån. Föreningens miljömedvetna tänk skiner igenom än mer tack vare Återanvändningsrummet, där medlemmar kan låna, byta och lämna in bland annat kläder och skor för att dela med sig istället för att slänga.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.
I avgiften ingår värme och anslutning till bil- och cykelpool. Kostnad för hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.

Parkering: För att minimera miljöpåverkan har föreningen valt att inte ha parkering för egen bil. I föreningen finns det en lättåtkomlig och bred fordonspool som laddats upp med elbilar, cyklar och lastcyklar som täcker era behov. Medlemskap i fordonspool ingår i månadsavgiften de första åren, debitering för körda mil tillkommer. I föreningen finns 8 st fordonspool-platser med tak, varav 2 st med laddstolpe för lättare elfordon och 4 st med laddstolpe för elbil, samt 9 fordonspool-platser utan tak, varav 3 st är handikapplatser och 6 st är besöksparkering. Föreningen förfogar även över cykelparkering med 309 platser inomhus och 143 platser utomhus samt 9 platser för cykelpool (ellastcyklar och elcyklar).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Telia Öppen fiber.

Gårdsplats: Brf Viva ligger mitt i en delvis brant slänt vilket gör att utomhusmiljön blir något utöver det vanliga. Med broar och passager rakt ut i naturen är ambitionen att tillgängligheten till det gröna ska öka. Även utomhus finns odlingslotter, så när det blir säsong kan växterna flyttas ut från Växthuset till friska luften. Multisportplan, utegym, bouleplats, bollbur och lekplats finns utspridda på gårdarna tillsammans med bänkar för avkoppling och trivsamma grillplatser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter