Såld

Med stor inglasad balkong

Gunilla Jansson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Toleredsgatan 16 A

3:a Slätta Damm

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 592 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 64 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Toleredsgatan 16 A,
417 27 Göteborg

Beskrivning

På Toleredsgatan finns denna trerummare som ligger på randen till grönområdet kring Slätta Damm. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig en kort buss eller biltur ifrån centrala Göteborg. Lägenheten ligger på våning 2/3, vilket gör att man får en fin vy över närområdet. Den inglasade balkongen är placerad i mestadels söderläge så här njuter ni av solen under större delen av dagen. Bostaden har en genomgående planlösning och fönster i flera väderstreck vilket ger ett fint ljusinsläpp. Lägenheten är i behov av målning och tapetsering. Ett stenkast bort finns Wieselgrensplatsen med dess utbud av affärer och service.

Bostadens 64 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Hall där det finns plats att hänga av sig ytterkläder och skor. 2 inbyggda garderober med överskåp. På golvet ligger originalparkett och väggarna har ljusa äldre tapeter.

I anslutning till hallen ligger badrummet. Det är helkaklat med klinkers på golvet. WC, handfat, dusch och fönster.

Sovrummet vid hallen är generöst tilltaget och rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. På golvet finns ett ljust laminatgolv och väggarna har äldre ljus tapet. En dubbelgarderob med överskåp för förvaring.

Därefter ligger det ljusa hemtrevliga vardagsrummet. Här finns fönster i två väderstreck vilket ger ett fint ljusinsläpp. Väggarna är tapetserade i en ljus äldre tapet och på golvet finns ekparkett i original. Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen som är placerad i öster och söder vilket gör att ni njuter av solen under hela dagen.

Bredvid vardagsrummet ligger ytterligare ett bra sovrum. Ljust laminatgolv och ljusa äldre tapeter på väggarna. Fyra inbyggda garderober med överskåp för förvaring.

Köket är trivsamt med bra plats för köksbord. Vita fräscha köksluckor med ett ljust äldre kakel ovanför arbetsbänken. Det är utrustat med kyl/frys (nyare), spis och fläkt. På golvet finns ett plastmatta.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 592 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 0,53253%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1950.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 64 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet: Bredband via Com Hem.

Uteplats: Stor härlig inglasad balkong i öster och söderläge med sol mest hela dagen. Persienner och grå matta.

Bilplats: Föreningen förfogar över 219 parkeringsplatser. Parkeringsplatserna kostar 125 kr/månad. Separat kö. För parkering ring Elisabeth Trygg 010-4422159.

Energideklaration: Energiprestanda 120 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd, vindsförråd, cykelrum och tvättstuga med torkrum. Ni har även ett hobbyrum, övernattningsrum och en gemensam bastu att tillgå.

Information Förening

Förening: (Använd ej) HSB Brf Bjurslätt.
I föreningen finns 216 st lägenheter och 28 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg bildades 1950. Föreningen består av 216 lägenheter i 13 hus belägna på Toleredsgatan och Bufjällsleden i Lundby, Göteborg. Adressera består av Toleredsgatan och Bufjällsleden. Totala lägenhetsutan är 12 164 kvm. Total lokalyta är 471 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningen höjde avgiften med 3% den 1 januari 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
1985 Stambyte, renovering av kök och badrum, byte av fönster och tilläggsisolering av fasaden.
2008 Individuell enhetsmätning av el, den enskilda lägenhetens förbrukning påförs avgiftsavin nästkommande kvartal.
2012 Nya balkonger
2018: Dränering samt takomläggning.

Övrigt: Föreningen har enhetsmätning av el. Medlemmen behöver inte betala någon nätavgift. Elen betalas i efterskott och man betalar för sin egen förbrukning.

Marken är upplåten med tomträtt.

Centrala Hisingen

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter