Såld

Unikt läge med magisk utsikt

Gunilla Jansson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Frida Hjertbergs Gata 1

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 687 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 73,5 kvm
Våning:
16/17, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Frida Hjertbergs Gata 1,
412 81 Göteborg

Beskrivning

På våning 16/17, med vad som bör vara Göteborgs mest hänförande utsikt, ligger denna stora lyxiga tvåa. Lägenheten är helt nyproducerad med påkostade och noga genomtänkta materialval. Eller vad sägs om golv av nordamerikansk valnöt och fönsterbänkar av marmor. Öppen planlösning och en fantastisk balkong i sydväst gör det sociala livet njutbart. Härligt sovrum med walk-in-closet och ett superfräscht badrum med både TM och TT.
I korsningen mellan Eklandagatan/Viktor Rydbergsgatan växer en ny kvarterskärna fram i modern funkisstil. Brf Jarlaplatsen blir ett spännande inslag i Johannebergs funkisområde och bjuder på ett av stans mest attraktiva lägen. Närområdet erbjuder all upptänklig service och både Götaplatsen och Korsvägen ligger på bekvämt gångavstånd.

Välkommen in i denna mycket smakfulla och påkostade lägenhet. Här är ljust, rymligt och oerhört fräscht! Genomgående lite mörkare golv av valnöt vilket bryter snyggt mot de ljusa väggarna.

Hallen har ett både fint och praktiskt grått klinkergolv. Skjutdörrar döljer effektivt alla skor och ytterkläder.

Rakt fram öppnar lägenheten upp sig med vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Här finns gott om plats för långa middagar med trevligt umgänge. Utgång till en riktigt stor rundad balkong med hänförande utsikt, lika slående både dag- och kvällstid.
Köksdelen har gröngrå köksluckor, vita liggande kakelplattor ovanför disk- och arbetsbänk och en gråmelerad bänkskiva. Vitvarorna består av svart spishäll, rostfri fläkt, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin och hel kyl och hel frys i rostfritt.

Även sovrummet är väl tilltaget och här finns gott om förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg och dessutom en stor härlig walk-in-closet.

Badrummet är, såsom hela lägenheten, sobert och stilrent inredd. Grått klinkergolv med värme och vita kaklade väggar. Badkar och handdukstork. Här finns både tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsyta över. Gott om skåp för praktisk förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 687 kr/mån. I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för tv/bredband/iptelefoni om 184kr. Hushållsel och varmvatten debiteras efter förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel av årsavgift är 0,645%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 342 kr/mån. Fördelas enligt följande: vatten/avlopp 92 kr och hushållsel 250 kr.
Hushållsel och varmvatten debiteras efter förbrukning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C12502.

Våningsplan: Våningsplan 16 av 17, hiss finns. Våningsplan 16 av 17.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 73,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

TV- och internetanslutning: TV: Lägenheterna utrustas med triple-play abonnemang hos Comhem för TV/bredband/telefoni som tillkommer som ett obligatoriskt tillägg. Basutbud med ca 17 TV-kanaler.

Uteplats: Härlig balkong i soligt sydväst läge med underbar utsikt över hela stan! Något utöver det vanliga och som sträcker sig längs hela lägenhetens långsida.

Bilplats: Parkeringsgarage i två plan finns under hus A+B, ca 100 garageplatser. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. Cykelrum finns i källaren i hus A och B och cykelställ finns på gården. Postfack vid entrén och tidningshållare vid din dörr. Övernattningslägenhet kommer att finnas för föreningens medlemmar med köksdel, badrum och en trevlig balkong.

I kvarterets högsta hus kommer en trevlig lounge vara öppen för föreningens medlemmar (eventuella kostnader för att boka lokalerna är inte fastställt.) Tanken är att du skall kunna hyra utrymmet vid större fest eller bjudning. Här skall finnas ett fullutrustat kök och toalett.

Husen är Svanenmärkta och bra källsortering kommer att finnas i närheten som det skall bli enklare att leva miljövänligt. Separat så kallat miljöhus mot Lemansgatan samt soprum i bottenvåning i hus C för hushållssopor.

Information Förening

Förening: Brf Jarlaplatsen.

Allmänt om föreningen: Fastigheten heter Johanneberg 18:6 och har en areal på 5 902 kvm. Bostadsarean är totalt 11 351,5 kvm och inrymmer 158 stycken lägenheter i tre flerbostadshus. Föreningen äger sin mark.

Lokalarean i föreningen är totalt 2 620,6 kvm som består av 7 hyreslokaler med planerade verksamheter som affär/kontor/gym/kafé och restaurang, bl.a. Willys Livs.
Tre flerbostadshus med 11-18 våningsplan inklusive källare. Under två av huskropparna finns även flerbilsgarage i två våningsplan.

Mer information om föreningens lån se sida 6 i ekonomisk plan.

Brf Jarlaplatsen är miljömärkt med Svanen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Enligt prognos i den ekonomiska planen planeras årsavgifterna att höjas med 2% per år likt en indexhöjning.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter