Såld

Modern och stilsäker bostad med stor balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Trälåsvägen 14 C

4:a Västra Frölunda

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 537 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 95 kvm
Våning:
2/3, hiss
Byggår:
2014
Adress:
Trälåsvägen 14 C,
426 68 Västra Frölunda

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna moderna och stilsäkra fyrarummare med härlig balkong i Västra Frölunda! Adressen är Trälåsvägen 14C och bostaden är relativt nyproducerad med ljusa och trevliga ytskikt som ger en naturlig bas att inreda till. Öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum som gör att familj och vänner kan vara delaktiga vid middagar eller kalas. Utnyttja balkongen under årets varma månader genom att möblera med antingen loungemöbel eller bord med minst fyra stolar. Bostaden erbjuder tre mycket bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter, ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning samt en gästtoalett intill entréhallen. Bostaden har allt ni kan tänkas behöva för att kunna flytta in och njuta av tillvaron! I fastighetens bottenplan finns 27 garageplatser varav 10 har laddstolpe för el-fordon.

Varmt välkomna på visning!

Här bor ni med närhet till butiker, caféer, matbutik och restauranger med goda kommunikationer till Göteborgs olika stadsdelar och till Göteborg centrum, inom gångavstånd från bostaden. Med sina femton busslinjer och tre spårvagnslinjer är Frölunda Torg den största knutpunkten i västra Göteborg. På cykel tar ni er snabbt och lätt ut till Saltholmen och dess sköna atmosfär, där kan ni ta någon av skärgårdsbåtarna för utflykt till de södra öarna, salta bad med sandstränder och klipphällar likväl som in till Slottsskogen, Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen. Vackra strövområden, välsorterade mataffärer, skolor (låg-, mellan- och högstadie), förskolor och annan bekvämlighet finns nära till hands.

Bostadens 95 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via både klassisk hatthylla och skohylla samt en generös skjutdörrsgarderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger tidlöst vacker ekparkett. Till höger i entréhallen finner ni även en helkaklad gästtoalett i vitt och mörkgrått med WC, handfat med väggmonterad spegel samt dimbar belysning i taket.

Vidare in genom hallen finns en bekväm walk in closet, varefter ni välkomnas till en öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum. Ni kan möblera med en större soffgrupp, bord och avlastningsmöbel för att utnyttja ytan på bästa sätt. Flera stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp som återspeglas fint i de vitmålade väggarna. Köksdelen erbjuder goda arbetsytor och generöst med förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp av märket Marbodal. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med stora kakelplattor på vägg och en mörk bänkskiva i laminat. Vitvarorna består av induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt en fullstor kyl resp. frys i vitt, samtliga vitvaror är levererade av Siemens. Ett matbord för minst 6 gäster har en given plats intill. Väggarna är målade i vitt och även här ligger enhetlig ekparkett.

Från vardagsrumdelen når ni även bostadens stora balkong. Här ute kan ni möblera med bord och stolar för att enkelt kunna sitta ner och njuta av en god frukost eller middag med vänner och familj.

Bostaden erbjuder tre ordentliga sovrum i varierande storlek. Master bedroom ger utrymme för en större dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbel och här har ni goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger även här enhetlig snygg ekparkett. Sovrum nummer två ger plats för en mindre dubbelsäng tillsammans med skrivbord och detsamma gäller för sovrum nummer tre. Sovrummen har var sitt fönsterparti som bjuder på ett härligt ljusinsläpp till de vitmålade väggarna.

Det helkaklade badrummet har vita stora kakelplattor på vägg och mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i säkerhetsglas samt en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, båda av märket Siemens, tillsammans med torkställning och goda förvaringsmöjligheter. I taket finns ett flertal dimbara spotlights som ger en skön atmosfär.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 537 kr/mån. I månadsavgiften ingår 4 304 kr/mån för bostaden inkl värme och kallvatten, 216 kr/mån som avser Telia triple play och 17 kr/mån som avser administrationskostnad för mätning av varmvatten. Debitering för varmvatten tillkommer retroaktivt efter egen förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 4,3434%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Rud 22:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, hiss finns.

Byggår: 2014.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 95 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Bergvärme, vattenburen.

Ventilation: FTX.

TV- och internetanslutning: TV: Via Telia triple play som inkluderar bredband, TV och telefoni. Uttag för TV- , bredband/internet, telefoni placerade i varje rum i bostaden.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Husets källarplan innehåller även ett garage med 27 parkeringsplatser, med infart från Trälåsvägen. Under våren 2018 utrustades 10 av dessa garageplatser med laddstationer för elbilar. Föreningen hyr endast ut till de boende. Egen fjärrkontroll till garageporten. I garaget finns det även plats för cyklar, mopeder & MC.
Kostnad för att hyra garageplats utan el ligger på 700 kr/mån. Kostnad för garageplats med laddstation inkl el ligger på 1 000 kr/mån. För närvarande finns det lediga garageplatser, kontrollerat med föreningen 20180909.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 43 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till denna lägenhet hör ett låsbart källarförråd. I föreningen är dörrar till förråd, garage, cykelrum och barnvagnsrum elmanövrerade och handikappanpassade.

Information Förening

Förening: Trädgårdshöjden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ej angiven.
I föreningen finns 27 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Trädgårdshöjden har sitt säte i Grimmered i västra Göteborg. Föreningen bildades 2014. Föreningens hus har 3 portuppgångar med adresserna Trälåsvägen 14A, 14B och 14C, samtliga med postadress 426 68 Västra Frölunda. Föreningen förvärvade fastigheten 2014 när den stod klar.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av RB Ekonomi, ett dotterbolag till Riksbyggen. Föreningen har mycket god ekonomi, bl.a har man gjort avsevärda extra amorteringar på banklånen genom åren. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20180909.

Kommande/gjorda renoveringar: I och med att fastigheten stod klar under 2014 så finns det inga större renoveringar inplanerade de kommande 10 åren.
Under 2018 har föreningen installerat 10 laddplatser i fastighetens garage.

Övrigt: Brf Trädgårdshöjden är en liten men välskött förening med god social samvaro. Föreningen har regelbundna och välbesökta föreningsaktiviteter i form av bland annat fixardagar och julgglöggsaftnar. Vidare information om föreningen finner ni på www.brftradgardshojden.se.

Västra Göteborg

Saltstänkta klippor, båtliv och staden om hörnetVälkommen till de västra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och havet! Här finns flera havsnära områden såsom Kungsten, Ekebäck, Grimmered, Nya Varvet, Långedrag, Påvelund, Fiskebäck, Önnered, Näset, Askim, Hovås och Billdal. Majoriteten av bostäderna utgörs av radhus- och villaområden men även flerbostadshus med bostadsrätter finns. I stort sett varje område har förskolor, grundskolor och närservice och de stora köpcentrumen Frölunda Torg, Högsbo 421 och Sisjön erbjuder ett stort utbud av butiker, matställen och träningsanläggningar. Frölunda Torg är en stor knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer, varifrån det går snabbt och lätt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg. Utmed havet och kusten finns gott om badvikar, salta klippor och småbåtshamnar.

I Västra Göteborg lever du med havet och grönskan inpå knuten och med storstadspuls nära till hands. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter