Såld

I populär förening med balkong i soligt söderläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kapplandsgatan 142

3:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 451 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kapplandsgatan 142,
414 78 Göteborg

Beskrivning

Ta er upp till våning tre och ni välkomnas in i en ordentlig hall med gott om förvaringsmöjligheter Hallen är centrerad i lägenheten och knyter samman rummen. Lägenheten är genomgående ljus och fräsch med stilrena materialval. Väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen i söderläge, två sovrum i varierande storlek, en walk-in-closet samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Redo att flytta in i och sätta sin egen prägel med möbler och textiler.

Välkomna på visning!

Skörden är en lugn och mycket välskött bostadsrättsförening som ligger i Högsbo.
Föreningen ligger nära skolor, affärer, motionsanläggningar och inte minst Slottsskogen och Botaniska Trädgården. Föreningen består av 289 lägenheter som ligger i trevåningshus med trevliga innergårdar. Det tar ca 20 min med spårvagnen till Göteborgs centrum.

rumsbeskrivning: Bostadens ytterst välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Inbjudande hall som utgör navet i bostaden och öppnar upp mot denna hemtrevliga lägenhet. Redan här slås man av genomgångsläget vilket gör att ljuset strömmar genom alla rum. På golvet ligger ekparkett och väggarna ljusa. Till vänster finns plats för fri avhängning av ytterkläder samt skor.

Stilrent HTH kök från 2011-12 som bjuder på goda förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, fläkt, micro och ugn i arbetshöjd samt integrerad diskmaskin. En matplats har sin givna placering i mynningen till köket och här ger plats för ett sällskap på minst fyra personer.

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med vacker ekparkett i fiskbensmönster samt ljusa väggar. God plats för att möblera upp med en soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. De generösa fönsterpartierna som sträcker sig längs hela kortväggen öppnar upp för mycket ljus och här finner vi även utgången till den ljuvliga, inglasade, balkongen i soligt söderläge.

Bostadens master bedroom ligger i anslutning till vardagsrummet med en passage även mot hallen. Här finner vi en praktisk klädkammare i generös storlek som ger plats för allt hemmet behöver få undan. Fiskbensparketten återfinns även i sovrummet. Här finns plats för en dubbelsäng samt tillhörande möblemang och en garderob.

Det andra sovrummet är även detta rymligt och nyttjas idag som barnrum med plats för säng, sängbord samt en skrivbordshörna om så önskas.

Helkaklat badrum vilket renoverades 2002 i samband med föreningens stambyte. Kakel och klinker går i ljusa nyanser och badrummet är utrustat med en wc-stol, handfat i kommod, badrumsskåp med spegel, tvättmaskin samt en duschhörna med skjutbara väggar.

Välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 451 kr/mån. I avgiften ingår vatten, värme, kabel-tv och Fiber.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1961.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem. Analogt grundutbud för TV ingår i månadsavgiften.

För kanalplaner samt prisuppgifter för digital tv, IP-telefoni samt bredband hänvisar vi till www.comhem.se.
Internet: Fast lina. Hastighet: 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Uteplats: Balkong, inglasad, läge söder.

Bilplats: Skörden har följande parkeringsalternativ:

P-däck: 175 kr/mån.
P-plats nedre inkl el för motorvärme: 250 kr/mån
Kallgarage: 350 kr/mån
Varmgarage: 500 kr/mån

MC-plats i kallgarage: 175 kr/mån

Det är separat kö till var och en av parkeringsalternativen. För parkeringsplats, kontakta Skördens expedition.

Gästparkeringsplatser

Föreningen har 14 betalande gäst parkeringsplatser på övre parkerings däck, södradelen av parkeringsdäcket. Avgift 24-h: 4 kr/timme alternativt 30 kr för 1 dygn.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i markplan.

Bastu och Relax:
Den nyrenoverade bastun liggerbrevid tvättstugorna på Kapplandsgatan 98-100, bokning sker på lista i entrén. Bastun går att boka mellan 08-22.

Cykelrum:
Cykelrum finns i regel i den uppgång man bor i. Är cykelrummet fullt kan man nyttja sig av angränsade cykelrum eller cykelställ på gården.

Biltvätt:
Det finns tre biltvättplatser i föreningen som kan användas för tvätt av alla slags motorfordon. Nyckel till skåp för vattenslangen finns att hämta på expeditionen. Deposition av nyckel kostar 100 kronor. Vattnet är dock avstängt under vinterhalvåret.

Tvättstugor:
Tvättstugorna ligger på Kapplandsgatan 132-134 och 98-100.
Tvättpassen är 3 timmar med en timmes förskjutning för torkrummen.

Måndag - lördag 08.00 - 20.00
Söndag 11.00 - 20.00

Bokning av tvättpass görs med lägenhetsnummer på angivna listor i tvättstugorna.

Information Förening

Förening: HSB Brf Skörden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 249 st lägenheter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen är mycket aktiv och anordnar en mängd olika aktiviteter för sina medlemmar. Se årsredovisningen för mer information.

Föreningens ekonomi: Föreningen har efter de stora underhåll och investeringar som gjorts (stambyten etc.) fortfarande en god långsiktig ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Övernattningslägenhet.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter