Såld

Ljus hemtrevlig lägenhet med stor inglasad balkong

Gunilla Jansson
ansvarig mäklare

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nylösegatan 10 C

2:a Gamlestan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 668 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
2
Byggår:
1949-50
Adress:
Nylösegatan 10 C,
415 03 Göteborg

Beskrivning

Tillfälle att förvärva denna fina välplanerade genomgångstvåa i expansiva Gamlestaden. Fräscht renoverat kök, stort vardagsrum med utgång till härlig inglasad balkong samt ett generöst sovrum. Lägenheten har ljusa ytskikt samt fint renoverat badrum. Bostadsrättsförening med mycket god ekonomi.
Förmånligt med bredband, telefoni och kabel-tv som ingår i avgiften!

Välkomnande hall med ljus tapet och Allocgolv i grått. Plats för avhängning i inbyggd garderob samt även plats för liten hallmöbel.

Trivsamt och fräscht renovert kök med mysig matplats. Vita släta skåpsluckor och bänkskivor i massiv ek. Snygga svart/grå "plastskivor" ovan arbetsytor. Spis, svart fläktkåpa, integrerad kyl, frys och diskmaskin. Diskho i vitt porslin. Laminat på golvet. Hela köket förutom spisen renoverades 2013. Ett kök att trivas i med plats för fyra personer.

Stort fint vardagsrum som har plats för både soffgrupp och matbord . Ljusa väggar och nyare ekparkett på golvet. Härifrån når man den fina och användbara balkongen i soligt sydvästläge. Ta med kaffekoppen ut och njut av det lilla inglasade extrarummet från mars till och med oktober.

Stort och luftigt sovrum med en väggfast dubbelgarderob samt en större inbyggd garderob. Dubbelsäng med sängbord och extra förvaringsmöbel får utan problem plats i rummet. Samma nyare ekparkett som i vardagsrum. Väggarna är målade i vitt.

Badrummet renoverades av fackmän 2013 och är i klassisk snygg stil. Helkaklade vita väggar med svart dekor i duschen. Svart klinkergolv. WC, handfat med kommod och duschvägg. Fönster för vädring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 668 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Inre reparationsfond är 555 kr. Andel i föreningen är 2,14%. Andel av årsavgift är 2,95%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 33.

Våningsplan: Våningsplan 2 Våningsplan 2.

Byggår: 1949-50.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia.
Internet: Bredband. Leverantör: Telia.

Uteplats: Inglasad balkong i soligt sydvästläge.

Bilplats: 27 parkeringsplatser (ca 100kr för en p-plats). Till parkeringsplatsen är det separat kö (brukar vara kortare kö till parkeringsplats). Boendeparkering finns i området.

Energideklaration: Energiprestanda 142 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd samt tvättstuga.

Tvättstuga
Den större tvättstugan finns på Måns Brytessonsgatan och erbjuder tre större industrimaskiner och ett stort torkrum. På Nylösegatan finns en renoverad mindre tvättstuga som man även får använda röda dagar. Det finns ett nytt elektroniskt bokningssystem med tillhörande app.

Förråd
Det finns ett större vindsförråd om ca 10 kvm med inbyggd klädstång och hylla samt ett mindre källarförråd som tillhör lägenheten. Båda finns belägna i samma trappuppgång som lägenheten.

Grillplats
Föreningen installerade en grill och utemöbler förra sommaren som man kan boka.

Övrigt
Det finns fungerande sopnedkast i trapphuset - återvinningsplats finns 2 minuters promenad bort.

Information Förening

Förening: SKF:s anställdas Brf Nr 9.
I föreningen finns 36 st lägenheter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Trevlig äldre förening som består av totalt 36 lägenheter varav 1 upplåts som hyresrätt och resterande som bostadsrätter. Föreningen har även 6 lokaler. Fastigheten byggdes 1949.

Föreningens ekonomi: Stabil äldre förening med ekonomisk förvaltning genom Revisorsringen.
Föreningen har väldigt god ekonomi och är lågt belånad/kvm.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande reparations- och underhållsarbeten som man planerar genomföra:
- Brytskydd för vissa portar
- Byte av tak på alla balkonger på översta våningarna
- Åtgärder i källare på Nylösegatan efter översvämning, bla målning.

Gjorda renoveringar:
- Nya säkerhetsdörrar samt postboxar i entrén har installerats.
- De senaste 20 åren har föreningen genomfört relining, byte av balkonger, dränering, fönsterbyte, nya elledningar samt lagt om taket.

Gamlestaden

Gamlestadens historia är som namnet vittnar om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg, vilket bidrar till att stadsdelen har en spännande historia och kulturhistoriskt intressanta kvarter. Sedan dess har många förändringar skett och idag är Gamlestaden en spännande mix av dåtid, nutid och framtid. Gamlestaden är ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter.


Gamlestaden ligger beläget vid Säveån, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Kommunikationerna i området är mycket goda och det finns även gott om cykelvägar. Gamlestaden har ett bra utbud av vardaglig service, restauranger, skolor samt föreningsliv. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Kviberg finns Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena. Närmsta rekreationsområde är Fjällbo som ligger i närheten av Utby. I de lummiga skogarna finns flera naturstigar och motionsslingor. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning

Counter