Såld

Ljus hemtrevlig lägenhet med stor inglasad balkong

Gunilla Jansson
ansvarig mäklare

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nylösegatan 10 C

2:a Gamlestan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 668 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
2
Byggår:
1949-50
Adress:
Nylösegatan 10 C,
415 03 Göteborg

Beskrivning

Tillfälle att förvärva denna fina välplanerade genomgångstvåa i expansiva Gamlestaden. Fräscht renoverat kök, stort vardagsrum med utgång till härlig inglasad balkong samt ett generöst sovrum. Lägenheten har ljusa ytskikt samt fint renoverat badrum. Bostadsrättsförening med mycket god ekonomi.
Förmånligt med bredband, telefoni och kabel-tv som ingår i avgiften!

Välkomnande hall med ljus tapet och Allocgolv i grått. Plats för avhängning i inbyggd garderob samt även plats för liten hallmöbel.

Trivsamt och fräscht renovert kök med mysig matplats. Vita släta skåpsluckor och bänkskivor i massiv ek. Snygga svart/grå "plastskivor" ovan arbetsytor. Spis, svart fläktkåpa, integrerad kyl, frys och diskmaskin. Diskho i vitt porslin. Laminat på golvet. Hela köket förutom spisen renoverades 2013. Ett kök att trivas i med plats för fyra personer.

Stort fint vardagsrum som har plats för både soffgrupp och matbord . Ljusa väggar och nyare ekparkett på golvet. Härifrån når man den fina och användbara balkongen i soligt sydvästläge. Ta med kaffekoppen ut och njut av det lilla inglasade extrarummet från mars till och med oktober.

Stort och luftigt sovrum med en väggfast dubbelgarderob samt en större inbyggd garderob. Dubbelsäng med sängbord och extra förvaringsmöbel får utan problem plats i rummet. Samma nyare ekparkett som i vardagsrum. Väggarna är målade i vitt.

Badrummet renoverades av fackmän 2013 och är i klassisk snygg stil. Helkaklade vita väggar med svart dekor i duschen. Svart klinkergolv. WC, handfat med kommod och duschvägg. Fönster för vädring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 668 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Inre reparationsfond är 555 kr. Andel i föreningen är 2,14%. Andel av årsavgift är 2,95%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 33.

Våningsplan: Våningsplan 2.

Byggår: 1949-50.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia.
Internet: Bredband. Leverantör: Telia.

Uteplats: Inglasad balkong i soligt sydvästläge.

Bilplats: 27 parkeringsplatser (ca 100kr för en p-plats). Till parkeringsplatsen är det separat kö (brukar vara kortare kö till parkeringsplats). Boendeparkering finns i området.

Energideklaration: Energiprestanda 142 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd samt tvättstuga.

Tvättstuga
Den större tvättstugan finns på Måns Brytessonsgatan och erbjuder tre större industrimaskiner och ett stort torkrum. På Nylösegatan finns en renoverad mindre tvättstuga som man även får använda röda dagar. Det finns ett nytt elektroniskt bokningssystem med tillhörande app.

Förråd
Det finns ett större vindsförråd om ca 10 kvm med inbyggd klädstång och hylla samt ett mindre källarförråd som tillhör lägenheten. Båda finns belägna i samma trappuppgång som lägenheten.

Grillplats
Föreningen installerade en grill och utemöbler förra sommaren som man kan boka.

Övrigt
Det finns fungerande sopnedkast i trapphuset - återvinningsplats finns 2 minuters promenad bort.

Information Förening

Förening: SKF:s anställdas Brf Nr 9.

I föreningen finns 36 st lägenheter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Trevlig äldre förening som består av totalt 36 lägenheter varav 1 upplåts som hyresrätt och resterande som bostadsrätter. Föreningen har även 6 lokaler. Fastigheten byggdes 1949.

Föreningens ekonomi: Stabil äldre förening med ekonomisk förvaltning genom Revisorsringen.
Föreningen har väldigt god ekonomi och är lågt belånad/kvm.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande reparations- och underhållsarbeten som man planerar genomföra:
- Brytskydd för vissa portar
- Byte av tak på alla balkonger på översta våningarna
- Åtgärder i källare på Nylösegatan efter översvämning, bla målning.

Gjorda renoveringar:
- Nya säkerhetsdörrar samt postboxar i entrén har installerats.
- De senaste 20 åren har föreningen genomfört relining, byte av balkonger, dränering, fönsterbyte, nya elledningar samt lagt om taket.

Östra Göteborg

Skogspromenader, friluftsliv och staden om hörnetVälkommen till de östra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och vacker natur! Området består bland annat av Gamlestaden, Kviberg, Utby, Kortedala, Bergsjön och Fräntorp. Bostäderna är en blandning av lägenheter, villor, radhus och kedjehus. I varje område finns mataffärer, restauranger, förskolor och skolor. Runt Kviberg finns flera olika sportanläggningar, bland andra Beach Center och Prioritet Serneke Arena med såväl inomhusskidåkning som fotbollshall. Fjällbo ängar, Säveåns stränder, badsjön Bergsjön samt flera mindre parker skänker fina naturupplevelser. Kommunikationerna in till centrum och andra delar av Göteborg är bra med flera spårvagns- och busslinjer.

Angered

Angered ligger vackert i nordöstra Göteborg. Här bor personer med ursprung från över hundra olika länder i allt från miljonprogramsområden till småhusbebyggelse och landsbygd. Området har en storslagen natur såsom naturreservatet Vättlefjäll med sina fiskrika småsjöar och Lärjeån med dess böljande dalgångar. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns det torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. I den fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. Rannebergen mot Göta Älvdalen bjuder en hänförande utsikt mot Hisingen och havet. Lärjeåns Trädgårdar är en träffpunkt för växt- och trädgårdsintresserade från när och fjärran.

Bergsjön

Området Bergsjön har fått sitt namn efter de berg och den sjö som bildades då inlandsisen drog sig tillbaka. Själva sjön, som också heter Bergsjön, är en trevlig skogssjö med klippstränder, bryggor och badtorn och här kan man både bada och fiska. På sommaren finns det även simskola här. Nästan alla gator här har fått namn som på olika sätt anknyter till rymd och universum beror. Detta beror till stor del på Bergsjöns höga läge, ett av de högsta i hela Göteborg, där det från vissa adresser är möjligt att se ända bort till ön Vinga utanför Göteborgs hamninlopp. Bebyggelsen i Bergsjön är i huvudsak ifrån 1960-talet och framåt och här finns en blandning av lägenheter, radhus och villor. I Bergsjön bor du nära både storstad och natur, med många fina vandringsleder i sin direkta närhet samtidigt som man endast är en kvart med spårvagn från city. I Bergsjöns centrum finns ett brett utbud av vardaglig service med flera butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare med mera. Här finns även en välsorterad och intressant mix när det gäller frukt och grönt, charkuterivaror, orientaliska teer och kryddor.

Fräntorp

Populära Fräntorp är ett naturnära område med både villor och radhus, som tillhör stadsdelen Sävenäs i Göteborgs kommun. Området ligger mellan Östra Sjukhuset och väg E20 och utgör gräns mellan Sävedalen och Partille kommun. Från Fräntorp finns goda kommunikationer till både Partille och Göteborg.

Gamlestaden

Gamlestaden grundades år 1473, redan 200 år innan Göteborgs nuvarande stadskärna bebyggdes. Det som förut var ett industriellt centrum har förvandlats till ett mysigt område med charmiga vintagebutiker, livliga marknader, lokalt öl och vin och flertalet trevliga krogar. Området präglas av landshövdingehus och en internationell atmosfär. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. Här bor man nära centrala Göteborg, med spårvagn är du inne i city på bara några minuter. Tar du hellre cykeln, finns det en fin cykelväg som leder hela vägen in.

Jonsered

Jonsered har en spännande textilbrukshistoria som satt prägel på samhällets bebyggelse. Här har du nära till allt, natur, friluftsliv, närservice och shopping. Bokedalens naturreservat norr om Jonsered eller Björnareåsens naturreservat är bara två härliga skogsområden. Området runt Partille och Jonsered erbjuder också badsjöar och golfbanor. Genom Jonsered flyter Säveån som är känd för sitt fina laxfiskevatten. Ån mynnar ut i insjön Aspen som har en fin badplats vid Humlebadet. Vill du shoppa har du nära till både Allum och Partille centrum. Du tar dig lätt in till centrala Göteborg, tåget tar dig in till city på cirka 10 minuter.

Kortedala

Kortedala ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Bebyggelsen är blandad med allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus. Området har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Om man gillar att odla finns det flera odlarföreningar samt koloni- och fritidshusområden att välja mellan. Kommunikationerna till och från området är mycket bra, du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Kviberg

I expansiva Kviberg bor du med närhet till Säveån, skogen och naturen, samtidigt som storstadslivets puls snabbt nås tack vare goda kommunikationer. Det gamla militärområdet med sina pampiga röda kasernbyggnader har utvecklats till ett centrum med inriktning på idrott, hälsa och kultur. Kvibergs Park centrum är varje år ett centrum för idrottsevenemang såsom exempelvis hinderbaneloppet Toughest, Gothia Cup, och Partille Cup. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp. Göteborgs Stad har som ambition att knyta ihop Kvibergsstaden och Gamlestaden med varandra och att på längre sikt koppla samman hela området med centrum och Göta älv. Utöver Kvibergs utbud av butiker och matställen, så erbjuder grannområdet Gamlestaden på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen.

Olofstorp

Natursköna Olofstorp är en tätort och stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Här bor du nära vackra naturområden i ett lugnt samhälle med blandad bebyggelse. I centrum finns ett bra utbud av närservice och fritidsaktiviteter. Bergums IF erbjuder bland annat fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar och här finns även golfklubb och hästgårdar. Till populära Älsjöns badplats är det nära och här ordnas simskola om somrarna. Med busslinjen Blå Express tar man sig snabbt och lätt in till Göteborgs central.

Partille

I Partille bor man på behändigt avstånd från Göteborgs centrum i ett trivsamt område med stort utbud, beläget i vackra, gröna omgivningar. Förutom Partille centrum utgörs Partille av flera mindre områden såsom Björndammen, Furulund, Lexby, Mellby, Paradiset och Öjersjö. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder. Partille Arena och Partille Kulturum erbjuder ett stort utbud av nöje och evenemang, och det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan. Bokedalens naturreservat och Paradisets friluftsområde har flera motions- och vandringsleder och sommartid badas det i Stora Kåsjön och Humlebadet.

Sävedalen

Sävedalen är ett charmerande område med grönskande omgivningar och ett centralt läge nära Partille och Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en härlig blandning av äldre välbevarade villor, klassiska radhusområden och nyuppförda hus och lägenheter i modern design. Alla har de grönskan inpå knuten. Lummiga, uppvuxna trädgårdar och skogspartier omgärdar kvarteren. En del av husen klättrar uppför kullarna och har därifrån en magnifik utsikt mot Fjällbobergen. Parallellt med väg E20 går Sävedalens köpgata och här finns flera butiker, frisörer och matställen. Dessutom anordnas här en trevlig marknad varje vår och höst. Vid Vallhamra Torg finns det mesta man behöver och här har arkitekterna inspirerats av torgen i Italien, med butikslokaler på markplan och bostäder ovanpå. Som en del av Partille kommun, har Sävedalen även tillgång till Partilles stora utbud av service, kultur och shopping. I de lummiga skogarna kring Sävedalen finns gott om motions- och vandringsleder. Kåsjöbadet och Humlebadet är två fina badplatser.

Utby

I mysiga Utby bor du med närhet till såväl storstadsliv som naturen. Bebyggelsen i området består mestadels av egnahemshus, radhus och pampigare villor från olika tidsepoker. De första villorna uppfördes 1905–15. Området är mycket charmigt med uppvuxna grönskande trädgårdar och här bor du med Kvibergs idrottsplats och vackra vandringsleder inpå knuten. Kommunikationerna in till city är mycket goda, och med buss eller spårvagn tar det endast cirka 15 minuter.

I Östra Göteborg lever du i en charmerande småstadsmiljö med grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter