Såld

Drömbostad i etage i charmigt landshövdingehus

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Falkgatan 11

6:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 685 kr/mån
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 130,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1924
Adress:
Falkgatan 11,
416 67 Göteborg

Beskrivning

Nu har vi nöjet att erbjuda denna sexa om 130 kvadratmeter, fördelade på två plan, i ett av de charmiga landshövdingehusen i Bagaregården. Generös takhöjd om ca två och sjuttio, plankgolv, fina snickerier och pardörrar är en del av de karaktäristiska detaljerna som bevarats. Du hittar även framtagna takbjälkar, snedtak och fönster i två väderstreck.

Två generösa sällskapsrum i fil, smakfullt renoverat och fullutrustat kök, ett par rogivande sovrum och vindsplan med ytterligare sällskapsytor samt sovrum. Dessutom erbjuds du två badrum.

Härligt läge med grönska inpå knuten och en trevlig innergård för grillning och umgänge. Från lägenheten når du restauranger, mysiga kaféer, småbutiker och matbutiker inom gångavstånd. Till spårvagnshållplatsen tar du dig på ett par minuter, där flertalet spårvagnar tar dig in till centrum. Du når även stadens mångfasetterade utbud på behagligt cykelavstånd. De som bor här kan lyxigt njuta av både storstadslivet och den fristad som området kring Delsjön innebär.

Rumsbeskrivning: Bostadens 130 kvadratmeter disponeras enligt följande:

I detta karakteristiska landshövdingshus når ni bostaden på våning 3. Väl inne i hallen möts ni av ett härligt ljus som letar sig in från flertalet fönster i olika väderstreck. Hallen är rymlig och ni kan med enkelhet förvara ytterkläderna direkt till höger. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger brädgolven i original som pryder hela bostaden.

Några kliv vidare in i bostaden möts ni av matsalen. Plats finns för långbord, perfekt vid större tillställningar eller familjekalas.

I anslutning till matsalen finner ni vardagsrumsdelen med plats för soffgrupp, bord och tv-möbel. En platsbyggd bokhylla hjälper till med förvaringen. Väggarna är vitmålade och på golvet fortlöper det vackra brädgolvet.

Vardagsrum och kök i en halvt öppen planlösning där en bardel skiljer rummen åt. Detta ger en öppen och social känsla som involverar samtliga gäster vid matlagningen. Köket är generöst tilltaget med goda förvaringsmöjligheter både via över- och underskåp samt ett rymligt skafferi. Inredningen går i vitt tillsammans med bänkskiva i ek och mönstrat kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Intill fönsterpartiet har ett matbord för fyra gäster en given plats. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger oslipat brädgolv i original.

Master bedroom erbjuder plats för en dubbelsäng med tillhörande avlastnings- och förvaringsmöbel. I sovrummet finner ni en inbyggd garderob som tar hand om förvaringen av kläder och skor. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus. Väggarna går i grått och golvet består av brädgolv i original.

Bostadens andra sovrum ger utrymme att möblera med säng och tillhörande avlastningsmöbel. Väggarna är vitmålade och golvet är brädgolv i original.

Badrummet på nedre plan är helkaklat i vitt med grått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp, förvaringsskåp och badkar med dusch.

En våning upp hittar du sällskapsrum med plats för en större soffgrupp och TV, perfekt för mysiga filmkvällar. Här uppe finner du även ytterligare ett sovrum.

Badrummet på våning två är renoverat 2018/2019. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger ljusgrått kakel. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel och duschhörna samt en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 685 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 18,0436%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.
Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Bagaregården 3:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1302/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3. (Etage).

Byggår: 1924.

Storlek: 6 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea ca 130,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Analogt basutbud för TV ingår i avgiften.

Bilplats: Föreningen förfogar över 4 st. p-platser. Till dessa är det kö i dagsläget.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga.
Övernattningsrum för medlemmarna att låna utan kostnad.

Information Förening

Förening: Brf Bagaregården 3:1. Föreningen är en bostadsförening (äkta).
I föreningen finns 8 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bagaregården 3:1 består utav 8 st. lägenheter som upplåtes med bostadsrätt och 3 st. lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten med adress Falkgatan 11 år 1988.

Föreningens ekonomi: Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen valde att höja avgifterna med 2,5 % nu i årskiftet 2018/2019.Den ekonomiska förvaltningen sköts via Fastighetspartner.

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer underhållsplan.
Genomförda renoveringar:
2003: Elstambyte
2005: Rörstamrenovering (rörinfordran), fönsterrenovering.
2010: Nya tvättmaskiner och torktumlare till den gemensamma tvättstugan.
2013: Byte av entrédörrar.
2015: Omfattande tak, fönster och fasadrenovering.
2018: Renovering av tvättstuga och trapphus.

Gårdsplats: Grönskande och näst intill sagolik innergård helt skyddad från stadens och områdets puls. Stora grönytor för picknickar och lekplats för de små.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter