Snart till salu

Drömbostad i etage – Charmigt landshövdingehus

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Karin Corneliusson
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Falkgatan 11

6:a Bagaregården

Kortfakta

Avgift:
5 550 kr/mån
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 130,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1924
Adress:
Falkgatan 11,
416 67 Göteborg
NY Snart till salu bild
NY Snart till salu bild
Planritning
Planritning
Planritning
Planritning
Intresserad av denna bostad - Annika
Intresserad av denna bostad - Annika

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Nu har vi nöjet att erbjuda en underbar och väldisponerad sexa om 130 kvadratmeter fördelade på två plan i ett av de underbart charmiga landshövdingehusen i Bagaregården. Välgjorda renoveringar lämnar en neutral bas att inreda efter och många av de karaktäristiska detaljerna som förväntas har bevarats väl. Generös takhöjd på ca två och sjuttio, plankgolv, fina snickerier och pardörrar. Framtagna takbjälkar, snedtak och fönster i två väderstreck.

Ett hem att förälska sig i, som kan erbjuda många kvaliteter och där den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget är lämnat åt slumpen. Två generösa sällskapsrum i fil, smakfullt renoverat och fullutrustat kök, ett par rogivande sovrum och vindsplan med ytterligare sällskapsytor samt sovrum. Två badrum såklart.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt att önska. Här bor ni otroligt rofyllt med grönskan vid den näst intill sagolika innergården, gömt från trafikerade gator och skyddat från områdets puls. Samtidigt som restauranger, mysiga caféer, småbutiker och matbutiker nås inom kort. Till spårvagnshållplatsen tar du dig på ett par minuter, sedan går både 3:an och 1:an på löpande band in till centrum. Mataffärer, skola, förskolor och snirkliga promenadstråk är bara en kort promenad bort och stadens mångfasetterade utbud på behagligt cykelavstånd. De som bor här kan lyxigt njuta av både storstadslivet och den fristad som området kring Delsjön innebär.

Information Ekonomi

Avgift: 5 550 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 18,0436%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1302/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1924.

Storlek: 6 rum och kök. Boarea ca 130,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Analogt basutbud för TV ingår i avgiften.

Bilplats: Föreningen förfogar över 4 st. p-platser. Till dessa är det kö i dagsläget.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga.
Övernattningsrum för medlemmarna att låna utan kostnad.

Information Förening

Förening: Brf Bagaregården 3:1.
Föreningen tillåter delat ägande: Ej angiven.
I föreningen finns 8 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bagaregården 3:1 består utav 8 st. lägenheter som upplåtes med bostadsrätt och 3 st. lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten med adress Falkgatan 11 år 1988.

Föreningens ekonomi: Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, planerad avgiftshöjning med 2,5% från januari 2019. Den ekonomiska förvaltningen sköts via Fastighetspartner.

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer underhållsplan.
Genomförda renoveringar:
2003: Elstambyte
2005: Rörstamrenovering (rörinfordran), fönsterrenovering.
2010: Nya tvättmaskiner och torktumlare till den gemensamma tvättstugan.
2013: Byte av entrédörrar.
2015: Omfattande tak, fönster och fasadrenovering.
2018: Renovering av tvättstuga och trapphus.

Gårdsplats: Grönskande och näst intill sagolik innergård helt skyddad från stadens och områdets puls. Stora grönytor för picknickar och lekplats för de små.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter