Genomgångstvåa med västerbalkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Mölndalsvägen 89D

2:a Södra centrum

Kortfakta

Pris/Bud:
3 095 000 kr
Avgift:
2 998 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
5/10, hiss
Byggår:
2017-2018
Adress:
Mölndalsvägen 89D,
412 63 Göteborg
Ljust och elegant
Ljust och elegant
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Genomgångsläget ger ett fint ljusinsläpp
Genomgångsläget ger ett fint ljusinsläpp
Vitvaror från Siemens
Vitvaror från Siemens
Gott om förvaring
Gott om förvaring
Kombinerad tvätt- och torktumlare
Kombinerad tvätt- och torktumlare
Specialdesignat torkställ
Specialdesignat torkställ
Tidslöst
Tidslöst
Lyxigt med inbyggda högtalare
Lyxigt med inbyggda högtalare
Kombinerad tvätt- och torktumlare
Kombinerad tvätt- och torktumlare

Beskrivning

Välkomna till Brf Södra Nova, den ljusare och elegantare delen av det nyproducerade bostadskvartetet Light Factory Gbg! På våning 5 av 10 ligger denna moderna tvåa med genomgående planlösning som ger ljusinsläpp från två håll samt generös inglasad balkong i västerläge. Lägenheten präglas av tidlös elegans och ljusa färgval som skapar en perfekt bas för det skandinaviska hemmet. Genomgående vitpigmenterad askparkett kombineras med väggar och lister i kritvit nyans. Generösa fönsterpartier och stor inglasad balkong i västerläge. Föreningen har en gemensam loungeyta med trådlöst internet, elegant inredda och ljussatta trapphus samt glasad hiss.

Light Factory är ett bekvämt framtidsboende med funktioner som trådlös ljudanläggning i badrum, lägenhetsförråd på samma våning som bostaden, bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel och låsbara cykelboxar. Affärslokaler på bottenplan består av restaurang, take away-mat, café och andra verksamheter som gör vardagen både lite enklare och trevligare. Huset har ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys, Ica Maxi och en av Nordic Wellness största anläggningar. Från hållplatsen Varbergsgatan tar spårvagn 2 och 4 dig till Korsvägen på endast fem minuter. Närhet till grönområden och man är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 55 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en garderob med skjutdörrar. I taket sitter infälld belysning. Lägenheten har genomgående vitpigmenterad askparkett samt väggar, lister och dörrfoder i samma kritvita nyans.

Härliga sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till lägenhetens inglasade balkong i västerläge.

Köket kommer från Marbodal och har kritvita köksluckor som kombineras med varmgrå laminatbänkskiva och kakel i vitmelerad kustgranit. Snygg blandare i mattborstad krom blir en fin detalj. Arbetsytorna belyses av en LED-list med dimmer. De energisnåla vitvarorna är i rostfritt utförande och kommer från Siemens förutom fläkten som är från Franke. Utrustningen utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.

Rymligt sovrum som avskiljs med en skjutdörr samt ett stort glasparti ut mot övriga lägenheten som låter ljuset flöda fritt. Här kan man inreda med dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter finn i form av en skjutdörrsgarderob.

Modernt badrum där golvet kläs i ljusgrå kustgranit och väggarna har vita kakelplattor med reliefmönster. I taket sitter infällda dimbara spotlights som ger behaglig belysning. Vitlackad handfatskommod med inbyggd och trådlös ljudanläggning samt duschhörna med vikvägg i glas och takdusch. I badrummet finns även kombimaskin från Siemens samt en specialdesignad torkställning med över tio meters torklängd vilket ger funktionalitet som en egen tvättstuga.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 095 000 kr

Avgift: 2 998 kr/mån. I avgiften ingår värme. Utöver angiven månadsavgift tillkommer årsavgift för varmvatten, hushållsel samt bredband, TV och telefoni (220 kronor/månaden). Årsavgift för varmvatten och hushållsel debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,4719%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11504.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 10, hiss finns. Våningsplan 5 av 10.

Byggår: 2017-2018.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 55 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och telefoni via Telia Triple Play (fiber-LAN).

Uteplats: Inglasad balkong i västerläge.

Bilplats: I föreningen finns 30 garageplatser som nås med hiss direkt ifrån trapphusen. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 2 MC-platser i garaget. Plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. Det finns även 5 extra cykelförråd för uthyrning till en kostnad om ca 70 kr/förråd/månad. Kö till samtliga platser upprättas vid tillträde. I garaget kommer också finnas flera laddstationer för elbilar samt 2 bokningsbara bilpoolsfordon.

Övriga byggnader: Till varje lägenhet hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan som bostaden. I föreningen finns gemensam lounge med sköna sittplatser och trådlöst internet, cykel- & barnvagnsrum, städrum samt fastighets- och rullstolsförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.

Information Förening

Förening: Brf Södra Nova. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Södra Nova består av ett bostadshus om 10 våningar inklusive källare och garage. Föreningen består av 63 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även tre hyresrättslokaler. Föreningens adress är Mölndalsvägen 89 A-E. Inflyttning skedde under kvartal 2 2018 och de sista lägenheterna tillträddes 14 juni.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan som bostaden. I föreningen finns gemensam lounge med sköna sittplatser och trådlöst internet, cykel- & barnvagnsrum, städrum samt fastighets- och rullstolsförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Huset är nyproducerat under 2016.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia Triple Play. Kommer som en extra avgift på månadsavgiften.

Södra Centrum

Södra Centrum är en helt ny stadsdel som just nu växer fram strax utanför Göteborgs stadskärna. I takt med att staden utvecklas och byggs ut blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Stadsdelen präglas av en nyskapande, hållbar och urban arkitektur och är ett levande kvarter med en mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. Området utgjorde en gång i tiden Göteborgs textildistrikt och här bor man omgiven av anrika industriminnen som Lyckholms och Krokslätts fabriker.

En kort promenad bort ligger Världskulturmuséet, Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar man sig smidigt till innerstan på ca 10 minuter. Mataffärer, restauranger och gym finns i din omedelbara närhet, liksom fina rekreationsområden som lämpar sig väl för både löpning och mountain bike-turer.

Södra centrum bjuder på stadsliv med extra allt. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning