Såld

Fantastisk lägenhet med inglasad balkong och härlig utsikt

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vänortsgatan 30

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 605 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
2012-2013
Adress:
Vänortsgatan 30,
431 60 Mölndal

Beskrivning

Vi har nöjet att presentera denna fina trea på Vänortsgatan 30!
En mycket stilfull lägenhet, men smakfulla materialval, öppna och trevliga sällskapsytor och en härlig inglasad balkong med utsikt och soligt söderläge! Här bor man med promenadavstånd till Mölndals nybyggda Galleria, fina naturområden, förskola, skola samt kommunikationer som på bara några minuter tar dig till Göteborgs innerstad. Området kring Bosgården har trevliga lekplatser, fina promenadstråk och ligger centralt men ändå lugnt. Ett perfekt läge!

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för att boka tid för visning!

Beskrivning : Hall
Rymlig och trevlig hall med garderob som ger bra förvaring. Plats finns för större skjutdörrsgarderob om detta önskas. I anslutning till garderoben finns också ytterligare plats för ytterkläder. Praktisk klinker precis innanför entrén.

Badrum
Stilrent badrum i tidlös design med modern inredning. Badrummet är utrustat med kommod med förvaring, dusch, inbyggd toalett, spotlights, handdukstork, förvaringsskåp samt uppgraderad tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Kök
Ett underbart kök som bjuder in till trevliga middagar och mysiga hemmakvällar tack vare de stora ytorna och det fina ljuset från fönstret ovanför diskbänken. Genomgående vita luckor som stilrent går ihop med det vita kaklet och den mörka bänkskivan. Uppgraderade vitvaror från Siemens i rostfritt stål, likaså ugn och micro är uppgraderade till Siemens. Vidare finns även en påkostad induktionshäll med flexibla zoner, och diskmaskin från Siemens. Matbordet har sin givna plats intill väggen alternativt helt fristående och rymmer platser för 4-6 personer.

Vardagsrum
Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som ger en härlig rymd och präglas av att fantastiskt ljus från två väderstreck. Rummet ger gott om plats åt soffgrupp, tv-bänk, soffbord samt en byrå eller annat möblemang om man så önskar.

Från vardagsrummet nås även den trevliga balkongen i soligt söderläge, som med fördel är helt inglasad men går att öppna helt och hållet. Denna rymliga balkong kan därför användas under flera tillfällen än enbart sommaren. Plats finns åt en loungegrupp eller ett matbord där man kan njuta av den fantastiska utsikten.

Sovrum 1
Det större sovrummet ger plats åt den dubbelsäng, sängbord, byrå eller en bokhylla. Smakfull fondvägg i mörka nyanser som passar perfekt tillsammans med parkettgolvet. Strax utanför sovrummet finns en rejäl klädkammare med elfasystem som ger riktigt bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2
Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Rummet har fönster åt söder samt en lekfull fondvägg i behagliga färger. Här ryms en enkelsäng, skrivbord samt byrå eller garderob.

Garage finns att hyra och nås direkt från trapphuset via hiss eller trappor.

Området kring Bosgården är barnvänligt, centralt men fantastiskt lugnt. Närhet till Mölndals Centrum, Mölndals Galleria, förskola, skola, lekplatser, naturområden, pizzeria samt några meter ifrån kommunikationsmöjligheter.

Tillval vid nyproduktion

Kök och badrum
-Högsta valet på induktionshäll i kök.
-Högsta valet på kyl/frys med högre energiklass.
-Uppgraderad micro och ugn.
-Uppgraderad diskmaskin
-Uppgraderad tvättmaskin och torktumlare

Övrigt
-Klinker i hall
-Fondtapeter i kök, sovrum och barnrum.

Tillval efter nyproduktion

-Inglasning av balkong 2017.
-Elfa-system i klädkammare.
-Trätrall på balkong.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 605 kr/mån. Utöver avgiften faktureras varmvatten på ca 90kr/månad, kallvatten ca 236kr/månad samt kabel-tv ca 86kr/månad.
Samtliga poster faktureras på samma avi som månadsavgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,415%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 550 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 250 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 30/1501.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Våningsplan 5 av 5 .

Byggår: 2012-2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 81 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv är inräknat på avgiftsavin på ca 86kr/månad.
Internet: Fiber är indraget i fastigheten.

Uteplats: Stor inglasad balkong med soligt söderläge!

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 76 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Miljöhus finns på gården.

Information Förening

Förening: Brf Österport V. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 82 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Österport registrerades 2011 och föreningen består av 82 lägenheter, samtliga upplåtna som bostadsrätter. Skanska bebyggde fastigheten som stod klar för inflyttning 2013 (äger marken).

För mer info, besök gärna föreningens Hemsida: http://brfosterport.se/.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd, barnvagnsrum, miljöhus och samlingslokal som även används som övernattningslokal som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med styrelsen 19-02-26.

Parkering: Det finns 53 p-platser i garaget och 26 p-platser ovan jord. Parkering utomhus administreras av styrelsen. En garageplats kostar för närvarande 820 kr/mån och en p-plats utomhus 320 kr/mån. Föreningen administrerar p-platserna utomhus. Man anmäler sig till kön genom att maila till osterport.v@gmail.com. Q-Park administrerar p-platserna i garaget. De nås på 0771-96 90 00.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till TV via Sappa och internet via Svenska Stadsnät: www.svenskastadsnat.se/molndal.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter