Såld

Trivsam lägenhet med högt & fritt läge som bjuder på härlig utsikt

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Påskbergsgatan 12

1:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 526 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 39 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Påskbergsgatan 12,
412 68 Göteborg

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1930 i Jakobsdal/Örgryte bor man på höjden med vidsträckt utsikt över Göteborg. Lägenheten ligger på våning 3 av 5 och har genomgående högt i tak vilket bidrar till ett härligt ljusflöde genom bostaden. Lättmöblerat allrum med utgång till en härlig balkong med västerläge samt en fantastisk utsikt mot Liseberg och Gothia Towers. Helrenoverat kök med plats för matbord samt ett badrum utrustat med badkar. Härlig gemensam innergård med utemöbler och grill.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Rumsbeskrivning: Bostadens 39 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i hallen som bjuder in till en kvadratsmarta och trivsam enrumslägenhet. God plats för fri avhängning har ni till er höger och ytterligare förvaringsmöjligheter har ni i tre garderober längre in i hallen. Väggarna går i blått och på golvet ligger fint parkettgolv. Lägenheten har även genomgående högt i tak vilket ger en känsla av rymd.

Ljust och trivsamt allrum som präglas av rikligt ljusinsläpp och en fantastisk utsikt. Härifrån nås även lägenhetens härliga västerbalkong med högt och fritt läge där ni kan njuta av den vidsträckta utsikten mot Liseberg och Gothia Towers. Rummet kan inredas med soffgrupp, säng samt arbetshörna om så önskas. Här gör sig 30-talet igenkänt genom vackra fönsterbrädor i sten, gjutjärnselement samt höga fot- och taklister. Väggarna går i en sandgrå ton och på golvet ligger vacker fiskbensparkett.

Stilrent kök med skåpinredning i vitt tillsammans med rostfria beslag. Ovanför den mörka bänkskivan sitter svart kakel. Gott om förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. Köket är fullutrustat med spishäll, ugn, köksfläkt, samt integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Matbordet har sin givna plats invid fönsterpartiet som vetter mot väster. Ekparkett på golvet tillsammans med väggar i en blå/grå ton.

Ljust badrum med en sandfärgad våtrumsmatta tillsammans med vitt kakel på väggarna med avbrott för en blå bård. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat i kommod med ovansittande spegelskåp samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 526 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,24%. Andel av årsavgift är 2,24%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 750 kr/mån. Fördelas enligt följande: uppvärmning 250 kr, försäkring 125 kr och övrigt 375 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 33:10-11.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 108/12.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns.

Byggår: 1930.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 39 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Balkong i väst.

Bilplats: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1000kr/mån att hyra en plats och det är ca 8 personer före i kön. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-10-19. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns det även en gemensam tvättstuga och cykelförråd på gården.

Information Förening

Förening: Påskbergsgatan 10-12.


Allmänt om föreningen: Brf Påskbergsgatan 10-12 äger fastigheten Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10 och 12. Föreningen består av två flerbostadshus med 34 lägenheter med en total bostadsarea om 1 839 kvm. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensam tvättstyga samt cykelförråd på innergården.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. Mycket trevlig förening med stabil ekonomi. I dagsläget finns det inga inplanerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2018-10-08.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större renoveringar inplanerade framöver.
Föreningen har röstat igenom balkongutbyggnader för de lägenheter som vetter mot innergården. En bygglovsansökan är inskickad men bygglov är ej klart i dagsläget då föreningen valde att byta entreprenör och behövde söka nytt bygglov. Det kommer även ske in spolning av rören som påbörjas under slutet av 2018.

1985-1986 utfördes en större renovering av fastigheter. I samband med det gjordes ett stambyte.
2012 större översyn och rengöring av hissar och maskinrum.
2012-2013 större ommålning av trapphusen, entréer, dörrar och räcken. Samtliga belysningsarmaturer är utbytta till retromodeller med lågenergilampor passande husets byggnadsstil.
2013 installation av rörelsevakt i entrén samt ny uteplats på gården.
2014 installation av ny torktumlare samt fläkt i torkrummet. Samma år utfördes även installationsarbete av regnvattenränna med tiIhörande rör utanför 12an's gårdsentré samt renovering av miljörum.
I januari 2015, i samband med stormen Egon slets det loss flera plåtar från undertaket mot gatan. Dessa ersattes och översyn och förankring av resterande delar av undertaket utfördes.
2015 utfördes även en OVK-beskitning där vissa lägenheter fick anmärkningar och lägenhetsinnehavarna måste byta fläkt innan ombesiktningen.
2015 Nya fläktar på taken har installerats.
2015 Ny torktumlare är installerats och torkrummen är ommålade.
2016 OVK besiktning utfördes. Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen.
2017 Nytt cykelförråd på innergården
2017 Cykelgarage på gården är uppfört för att frigöra ytterligare en garageplats.
2017 Ny portanläggning är installerad.

Parkering: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1000kr/mån att hyra en plats och det är ca 8 personer före i kön. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Gemensam innergård med uteplats och grillmöjligheter.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning med korvgrillning.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspulsVälkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter