Såld

Väl tilltagen lägenhet med balkong i söderläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Beryllgatan 19

4:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 628 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 95,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1969
Adress:
Beryllgatan 19,
426 59 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkomna till Beryllgatan 19! En stor och ljus lägenhet som är centralt belägen på beryllgatan där det bara är till att flytta in. Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall med säkerhetsdörr och gott om förvaringsmöjligheter. Ni har ett väl tilltaget vardagsrum med plats för stor soffgrupp samt tillhörande möblemang. Köket totalrenoverades 2011 och har allt som behövs. Från köket nås även bostadens balkong med bästa söderläge och utsikt över innergården. Bostaden erbjuder tre sovrum i varierad storlek som kan inredas efter behov. Helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt en gäst-wc (även det helkaklat). Det sobra ytskikten i lägenheten gör det enkelt för er att sätta en egen prägel i bostaden med möbler och textiler.

Parkering i garage ingår i avgiften.

Välkomna på visning!

Föreningen har ett bra läge med närhet till flertalet badplatser, båthamnar, strövområden, idrottsanläggningar, affärscentrum, skolor, förskola, dagis och med bra kommunikationer till hjärtat av Göteborg. Ica Fiskebäck ligger med gångavstånd till lägenheten. Exempelvis stannar 50-bussen precis utanför och tar en in till City via Järntorget, Brunnsparken och vidare förbi Korsvägen. Ett par hållplatser åt andra hållet finner vi köpcentrumet Frölunda Torg.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 95,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Öppna upp ytterdörren och ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall. Ni har goda avhängningsmöjligheter samt plats för förvaring i den platsbyggda garderoben. På golvet har ni ett ljust klinkergolv och väggarna är vita.

Vidare in i bostaden har ni vardagsrummet. Ett väl tilltaget rum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Det ryms även en mindre matsalsmöbel om så önskas, alternativt en förvaringsmöbel. På golvet ser ni en fin ekparkett och väggarna går i en vit ton.

Totalrenoverat ljust kök från 2011 där köksinredningen går i högblankt vitt med avbrott för en grå bänkskiva i laminat. Ovanför arbetsytorna ser ni vitt kakel och resterande väggar är målade i vitt, på golvet återfinns det ljusa klinkergolvet som ni såg i hallen. Utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt hel kyl och frys. Allt i rostfritt. Matbordet har sin givna plats intill fönstret och rymmer sex sittande matgäster. Från köket når ni även lägenhetens balkong i bästa söderläge med plats för cafégrupp.

Bostaden erbjuder tre sovrum i varierad storlek.

I anslutning till köket har vi bostadens första sovrum. Ett väl tilltaget sovrum som går att möblera utefter behov. Önskas en eller flera enkelsängar och plats för kontorshörna alternativt en läshörna eller får det plats. Önskar ni istället en dubbelsäng samt förvaringsmöbel går även det bra. Ekparkett på golvet och vita väggar med avbrott för en fondvägg i rosa.

Bostadens andra sovrum har plats för säng/sängar med tillhörande sängbord samt stor förvaringsmöbel. Härligt ljusinsläpp får ni från fönstret. På golvet ligger en ekparkett och väggarna går i en ljus ton.

Master bedroom är väl tilltaget med gott om förvaringsmöjligheter i fem platsbyggda garderober med överskåp. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ekparkett på golvet och ljusa väggar med ett härligt ljusinsläpp ifrån det stora fönsterpartiet.

Tidlöst renoverat badrum med grå klinkers på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna med avbrott för grått kakel i duschhörnan. Inredningen består av WC, vit handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna med dörrar i klarglas samt lyxen att ha egen tvättmaskin och torktumlare i lägenheten.

I anslutning till badrummet har ni även en helkaklad gäst-wc där likadana ytskikt återfinns som i badrummet. Inredningen består av wc, handfat samt en spegel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 628 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,28224%. Andel av årsavgift är 0,28224%.

Driftkostnad: Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 408/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1969.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 95,5 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Föreningen har inget gruppavtal om bredband.
Avtal om bredband tecknar du själv, i analog form eller via vårt fibernät.
I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Bilplats: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats.
Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.

Föreningen har inget kösystem för p-platser o garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget.
Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

Energideklaration: Energiprestanda 143 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Ett källarförråd tillhör lägenheten.
Det finns festlokal, gym, samlingslokal, tvättstuga samt cykelförråd.

Information Förening

Förening: HSB Grevegården. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheter (tomträtt) består av 6 st flerbostadshus och 2 parkeringsdäck. Byggnationen skedde åren 1968-1969. 6 st miljöhus för avfallshantering finns också.

Totala antalet lägenheter är 444 st. Totala antalet lokaler, som hyrs ut är 3 st. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser. Den totala lägenhetsytan är 33 655 kvm, total lokalyta är 877 kvm.

Öppettider: Expedition.
Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Övrigt: Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gym, boulebana, keramikverkstad, lekrum, tvättstuga och cykelförråd.

Föreningens ekonomi: 160401 sänktes avgifterna med 2% och då blev det istället individuell debitering av varmvatten och el.
Individuell debitering av varmvatten och el.

Kommande/gjorda renoveringar: Stambyte påbörjat år 2012. Under 2012 påbörjades även byte av elinstallationer samt energisparande åtgärder. Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.

18/19 Fasader, tak och balkonger
19/20 Fasader, tak och balkonger
20/21 Tvättutrustning samt köksfläktar
22/23 Fönster.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats.
Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.

Föreningen har inget kösystem för p-platser o garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget.
Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Föreningen har inget gruppavtal om bredband.
Avtal om bredband tecknar du själv, i analog form eller via vårt fibernät.
I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Planritning

Counter