Gaveltvåa i skandinavisk design med balkong & fantastisk utsikt på vån 9

Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gräddgatan 7

2:a Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
2 575 000 kr
Avgift:
2 975 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
9/14, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Gräddgatan 7,
412 76 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Anders
Intresserad av denna bostad - Anders

Beskrivning

FAST PRIS! Välkomna till Gräddgatan 7 och våning 9. Ett modernt boende Brf Kallebäcks Torn som är ett nytt snabbväxande område centralt beläget i Kallebäck med direkt närhet till centrum och kommunikationer. Lägenheterna är skandinaviskt ljusa och erbjuder en tidlös kvalitét med en utpräglad känsla för detaljer. De sobra materialvalen återspeglas i ljust trägolv, pärlgrå släta köksluckor med greppslist och mjölkvit blandare i badrummet. Köket smyckas av vita små sexkantiga hexagonkakelplattor och samma mönster pryder badrumsgolvet i form av stora hexagonklinkers. Kommoden i badrummet har vunnit Elle Decorations designpris Swedish Design Award 2017. Lägenheten har öppen planlösning med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och stor balkong med fantastisk utsikt. Här erbjuds man även smarta förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob och förråd direkt i lägenheten. Badrummet har egna tvättmöjligheter men det finns även en gemensam tvättstuga. Här är det bara till att flytta in, trivas och njuta!

Preliminärt tillträdesdatum är december 2018.

I Kallebäcks Torn lever du ett stadsliv på höjden i en av Göteborgs mer snabbväxande stadsdelar. Här har man närhet till både stadslivets puls och naturens lugn. Vill man njuta av en god fika på söndagspromenaden finns två riktigt mysiga caféer att välja mellan, Kaffestugan Lyckan och Bertilssons stuga. Oavsett om man åker buss, cyklar eller kör bil kan man alltid lätt ta sig hem till Kallebäck från centrala Göteborg. I närheten ligger också Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och djurliv. Perfekt när man behöver en stunds avkoppling från vardagen. Från Kallebäcks Torn till Avenyn eller Nordstan tar det ca 15 minuter med cykel. Med bussen tar det ca 10 minuter till Korsvägen. Kallebäck är en bra utgångspunkt, oavsett var i Göteborgsregionen du vill åka. Med bil tar du dig snabbt och enkelt ut på de stora trafiklederna E6 och väg 40.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 575 000 kr

Avgift: 2 975 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Individuell mätning av varmvatten och elförbrukning tillkommer samt kostnad för kabel-tv/bredband. Andel i föreningen är 1,0959%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1803.

Våningsplan: Våningsplan 9 av 14, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 51 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FX-system.

TV- och internetanslutning: TV: Tv, bredband och telefoni via fiber.

Bilplats: Bilparkering i garage med hiss direkt ner.

Övriga byggnader: Förråd finns i lägenheten. I föreningen finns det gemensam tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsrum i källaren. Brf Kallebäcks Torns gröna gård uppmuntrar till att umgås och aktivera dig. Njut av utegym, grillmöjligheter och uteplats där du kan sitta och ta en kopp kaffe.

Information Förening

Förening: Brf Kallebäcks Torn.
Föreningen tillåter delat ägande: Ej angiven.

Allmänt om föreningen: Brf Kallebäcks Torn äger fastigheten Kallebäck 7:11 med adress Gräddgatan 7. Föreningen består av ett fjortonvåningshus med totalt 84 bostadsrättslägenheter. Huset byggs av Stena Fastigheter och har preliminär inflytt vintern 2018/2019. Bostäderna byggs för certifiering Miljöbyggnad Silver.

Försäkring: Fastigheten kommer att vara fullvärdesförsäkrad inklusive styrelseförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Byggnaden är helt ny och något ombyggnadsbehov bör därför inte föreligga inom överskådlig framtid.

Parkering: Bilparkering i garage med hiss direkt ner.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via fiber.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter