Såld

Högt upp i huset med lugnt gårdsläge och balkong med utsikt över takåsarna

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ingenjörsgatan 5

3:a alt. 4:a Kungshöjd

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 769 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 112 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1904
Adress:
Ingenjörsgatan 5,
411 19 Göteborg

Beskrivning

Näst högst upp i huset ligger denna moderna gavellägenhet med genomgående hög standard, lugnt gårdsläge, två franska balkonger samt en stor balkong med utsikt över takåsar och en glimt av Göteborgs inlopp! Lägenheten har generösa sociala ytor, stilrent renoverat kök och badrum från 2013/2014, nya ytskikt från 2016 samt två sovrum med riktigt goda förvaringsmöjligheter. Köket har exklusiva vitvaror från Siemens och det lyxiga badrummet erbjuder egen tvättutrustning. Tack vare sina generösa 112 kvm kan lägenheten även byggas om till en fyra om man önskar. Stabil Brf och en rymlig hiss finns i huset.

Kungshöjd är ett område beläget mitt i Göteborgs hjärta, uppe beläget på höjden med magisk utsikt över staden och hamnen. På dessa gemytliga gator finns allt från mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar och härliga boutiquer, som bidrar till stadsdelens charm. Ni hittar allt ni kan tänkas behöva, från inredning, nybakat bröd och det senaste modet. I området finner ni även den vackra Domkyrkan med dess tillhörande trädgård som är en härlig samlingsplats under sommarens härliga månader.

Lägenhetens ca 112 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med grått klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående mörkt parkettgolv, vitmålade väggar och infällda spotlights i taket. Alla ytskikten renoverades 2016. I hallen finns plats för avhängning och fönsternischen blir en naturlig mysig sittplats.

Från hallen når man sedan vardagsrummet som är generöst utformat med plats för soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Ljusinsläpp från två fönsterpartier varav en fransk balkong. Rummet kan även delas av för att skapa ett extra sovrum, se alternativ planritning.

Köket totalrenoverades 2013-2014 med köksinredning i vitt samt både bänkskiva och stänkskydd i glas. Exklusiva vitvaror i rostfritt utförande som utgörs av induktionshäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin , mikro samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom fläkten som är från Fjäråskupan. I köket ryms en matplats för tre till fyra personer. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det största sovrummet ligger längst bort i lägenheten och har ett rofyllt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som vetter mot gården samt takåsarna. Härifrån nås även lägenhetens gårdsbalkong som ligger högt upp i huset och har plats för en loungemöbel. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i en generös platsbyggd garderob med skjutdörrar som sträcker sig längs ena väggen.

Det mindre sovrummet har plats för en större säng samt arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Fint ljusinsläpp från den helglasade balkongdörren med fransk balkong.

Stilrent badrum som totalrenoverades 2013-2014. Badrummet är helkaklat med grått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning, väggfasta skåp, duschhörna med glasvägg samt både taksil och handdusch. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta samt tvättmaskin och torktumlare från Bosch. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 769 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,48%. Andel av årsavgift är 5,48%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0541.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Våningsplan 4 av 5.

Byggår: 1904.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 112 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Anslutning via ComHem.
Internet: Anslutning via ComHem.

Uteplats: Mysig gårdsbalkong med högt läge i huset, trätrall och plats för loungemöbler.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 154 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egen tvättutrustning.

Information Förening

Förening: Brf Ingenjörsgatan 3-5. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 31 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Ingenjörsgatan 3-5 äger fastigheten Inom Vallgraven 46:8 som uppfördes 1904 och har under åren bl.a. inhyst kontor, affärsrörelse samt hyreslägenheter. Adresserna till föreningen är Ingejörsgatan 3-5.
1998-1999 genomgick byggnaden en totalrenovering då man uppförde 31 st bostadsrätter i husets fem våningar.
Föreningen har även fyra lokaler i källarplan. Byggnadens totalyta är 2.359 kvm, varav 2.042 kvm utgör lägenhetsyta och 317 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick förvaltning. Föreningen valde att höja avgifterna med ca 4 % inför årsskiftet 2019 för att bibehålla den goda ekonomin.

Kommande/gjorda renoveringar: 1999 totalrenoverades fastigheten i samband med förvärv och då gjordes bl.a ett stambyte.
2014 ombyggnation av outhyrd källarlokal färdigställdes samt tätningsarbete och plåtarbete utfördes för att förhindra fuktskada. Värmeväxlare byttes också under året.
2015 diskussioner kring balkongbygge inleddes.
2016 utförde föreningen fönsterbyte.
2017 målades taken och fyra balkonger mot innergården byggdes.
2018 utfördes en OVK-besiktning.

I dagsläget har föreningen inga pågående renoveringar. Föreningen följer sin underhållsplan som dem kommer uppdatera under hösten 2018.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter