Snart till salu

Högt upp i huset med lugnt gårdsläge och balkong med utsikt över takåsarna

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ingenjörsgatan 5

3:a alt. 4:a Kungshöjd

Kortfakta

Pris/Bud:
5 450 000 kr
Avgift:
5 494 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 112 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1904
Adress:
Ingenjörsgatan 5,
411 19 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Näst högst upp i huset ligger denna moderna gavellägenhet med genomgående hög standard, lugnt gårdsläge, två franska balkonger samt en stor balkong med utsikt över takåsar och en glimt av Göteborgs inlopp! Lägenheten har generösa sociala ytor, stilrent renoverat kök och badrum från 2013/2014, nya ytskikt från 2016 samt två sovrum med riktigt goda förvaringsmöjligheter. Köket har exklusiva vitvaror från Siemens och det lyxiga badrummet erbjuder egen tvättutrustning. Tack vare sina generösa 112 kvm kan lägenheten även byggas om till en fyra om man önskar. Stabil Brf och en rymlig hiss finns i huset.

Kungshöjd är ett område beläget mitt i Göteborgs hjärta, uppe beläget på höjden med magisk utsikt över staden och hamnen. På dessa gemytliga gator finns allt från mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar och härliga boutiquer, som bidrar till stadsdelens charm. Ni hittar allt ni kan tänkas behöva, från inredning, nybakat bröd och det senaste modet. I området finner ni även den vackra Domkyrkan med dess tillhörande trädgård som är en härlig samlingsplats under sommarens härliga månader.

Lägenhetens ca 112 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med grått klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående mörkt parkettgolv, vitmålade väggar och infällda spotlights i taket. Alla ytskikten renoverades 2016. I hallen finns plats för avhängning och fönsternischen blir en naturlig mysig sittplats.

Från hallen når man sedan vardagsrummet som är generöst utformat med plats för soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Ljusinsläpp från två fönsterpartier varav en fransk balkong. Rummet kan även delas av för att skapa ett extra sovrum, se alternativ planritning.

Köket totalrenoverades 2013-2014 med köksinredning i vitt samt både bänkskiva och stänkskydd i glas. Exklusiva vitvaror i rostfritt utförande som utgörs av induktionshäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin , mikro samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom fläkten som är från Fjäråskupan. I köket ryms en matplats för tre till fyra personer. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det största sovrummet ligger längst bort i lägenheten och har ett rofyllt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som vetter mot gården samt takåsarna. Härifrån nås även lägenhetens gårdsbalkong som ligger högt upp i huset och har plats för en loungemöbel. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i en generös platsbyggd garderob med skjutdörrar som sträcker sig längs ena väggen.

Det mindre sovrummet har plats för en större säng samt arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Fint ljusinsläpp från den helglasade balkongdörren med fransk balkong.

Stilrent badrum som totalrenoverades 2013-2014. Badrummet är helkaklat med grått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning, väggfasta skåp, duschhörna med glasvägg samt både taksil och handdusch. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta samt tvättmaskin och torktumlare från Bosch. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 450 000 kr

Avgift: 5 494 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 5,48%. Andel av årsavgift är 5,48%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0541.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1904.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 112 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Anslutning via ComHem.
Internet: Anslutning via ComHem.

Uteplats: Mysig gårdsbalkong med högt läge i huset, trätrall och plats för loungemöbler.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 154 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egen tvättutrustning.

Information Förening

Förening: Brf Ingenjörsgatan 3-5.
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 31 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Ingenjörsgatan 3-5 äger fastigheten Inom Vallgraven 46:8 som uppfördes 1904 och har under åren bl.a. inhyst kontor, affärsrörelse samt hyreslägenheter. Adresserna till föreningen är Ingejörsgatan 3-5.
1998-1999 genomgick byggnaden en totalrenovering då man uppförde 31 st bostadsrätter i husets fem våningar.
Föreningen har även fyra lokaler i källarplan. Byggnadens totalyta är 2.359 kvm, varav 2.042 kvm utgör lägenhetsyta och 317 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick förvaltning.

Kommande/gjorda renoveringar: 1999 totalrenoverades fastigheten i samband med förvärv och då gjordes bl.a ett stambyte.
2014 ombyggnation av outhyrd källarlokal färdigställdes samt tätningsarbete och plåtarbete utfördes för att förhindra fuktskada. Värmeväxlare byttes också under året.
2015 diskussioner kring balkongbygge inleddes.
2016 utförde föreningen fönsterbyte.
2017 målades taken och fyra balkonger mot innergården byggdes.
2018 utfördes en OVK-besiktning.

I dagsläget har föreningen inga pågående renoveringar. Föreningen följer sin underhållsplan som dem kommer uppdatera under hösten 2018.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter