Såld

Genomgående välplanerad tvårumslägenhet i gott skick med balkong i söder

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Jonas Criff
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 73 jonas.criff@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vaktmästaregången 6

2:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 539 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 67,5 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1967-72
Adress:
Vaktmästaregången 6,
413 18 Göteborg

Beskrivning

I en lugn oas mellan Linnéstaden och Majorna finner ni populära Masthugget och Vaktmästaregången 6.
Här finns tillfälle att förvärva denna ytterst välplanerade tvårumslägenhet i ett genomgående gott skick.
De många och generösa fönsterpartierna sprider ett behagligt ljus som flödar genom bostadens alla rum och de ljusa och sobra ytskikten skapar en perfekt bas för egen inredning. Planlösningen fördelar sig över ett nyligen renoverat kök med tillhörande plats för matbord, ett generöst tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen i söder, ett rogivande sovrum med utsikt över Masthuggskyrkan, en praktisk klädkammare samt ett helrenoverat badrum.
Välkommen hem - helt klart att flytta in!

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, , gym och bastu, festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandlare, bageri, godisbutik, frisör, sushirestaurang och pizzeria. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten.
Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel. Välkomna att boka tid för visning!

rum: Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Inbjudande hall som utgör navet av denna väldisponerade tvårumslägenhet i genomgående gott skick. På golvet ligger en stilren ekparkett och väggarna går i vitt. Ett tema som följer genom bostadens alla rum vilket ger en sober bas, perfekt för egen inredning. Det finns plats för fri avhängning av ytterkläder och skor och som komplement finner vi två platsbyggda garderober. Längre in i hallen når vi även en praktisk klädkammare med hyllor och stänger.

Välplanerat och nyligen renoverat kök i praktisk utformning. Skåpinredningen går i grått tillsammans med rostfria beslag, vit bänkskiva i laminat samt vitt kakel i förbandsläggning med ljusa fogar. Köket öppnar upp för goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter och den maskinella utrustningen består av en häll, fläkt, inbyggnadsugn samt kombinerad kyl/frys - allt i ett vitt utförande. På golvet återfinns den enhetliga ekparketten och väggarna är även här vita. Ett generöst matbord har sin givna placering invid de stora fönsterpartierna och öppnar upp för ett sällskap på minst sex personer.

Generöst tilltaget vardagsrum som med sina lättmöblerade kvadrat ger plats för en soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. Klassisk ekparkett i fin läggning på golvet och väggarna går i vitt. Från vardagsrummet finner vi utgången till balkongen som vetter mot söder. Här kan man njuta av solen strålar under stora delar av dagen.

Rogivande master bedroom med god plats för en dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Även här slås man av de generösa fönsterpartierna som både bjuder på utsikt över bland annat Masthuggskyrkan men som även sprider ett behagligt ljusflöde i rummet.

Badrummet går i ett stilrent och tidlöst utförande med vitt, liggande kakel tillsammans med en klinker i ljusgrått. Utrustat med wc-stol, handfat, badrumsskåp med spegel, vägghängt badrumsskåp samt en duschhörna och med plats för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 539 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 200 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 50 kr och hushållsel 150 kr.
Driftkostnaden är ungefärliga och baseras på 2 personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 981.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Byggår: 1967-72.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 67,5 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via iTUX (systerbolag till Comhem), mer info finns på föreningens hemsida.
Internet: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Mer info finns på föreningens hemsida.

Uteplats: Balkong som vetter i söderläge!

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 525 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Energideklaration: Energiprestanda 165 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns bastu, cykelförråd, allaktivitetsrum, tvättstugor, gästlägenheter och gym. Tvättstugan ligger på Vaktmästaregången 14 uppgång.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 184 st lägenheter varav 88 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1096 st bostadsrättslägenheter, 57 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 31 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 472 garageplatser samt 71 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Gästlägenhet finns för uthyrning.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 1374 kr (2016). Årsavgifterna höjdes med 2 % per den 1 januari 2019.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2017-2020: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2017-2025: Trapphusrenovering
2018-2021: Relining av befintligt avloppssystem
2018-2026 Tvättstugerenovering
2020-2025: Takomläggning.

Parkering: garage-plats går ev att ordna.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter