Såld

Ljus och moderna trea med stor inglasad balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Liedstrandsgatan 10

3:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 396 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 79 kvm
Våning:
6/10, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 10,
416 58 Göteborg

Beskrivning

På omtyckta Liedstrandsgatan ligger denna genomtänkta trea som nyproducerades i slutet av 2013. Lägenheten har ett härligt läge högt upp i huset med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och en balkong som bjuder på fantastisk utsikt över omgivningen. Här bor ni näst intill insynsfritt och bekvämt med både hiss och garage! Genomgående stilrena materialval med ekparkett och ljusa ytskikt. Mycket trevlig och social planlösning med bra matplats, lättmöblerade rum, generös förvaring samt ett stort badrum med egen tvättavdelning.

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Rumsbeskrivning: Bostadens 79 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och väl tilltagen hall med gott om avhängningsmöjligheter i två platsbyggda garderober med tillhörande överskåp samt fri avhängning lite längre in i hallen. På golvet ligger praktiskt klinkergolv i grått och väggarna är målade i vitt.

Vidare finner ni kök och vardagsrum i en delvis öppen planlösning vilket bjuder in till social samvaro och gemenskap. Den öppna planlösningen tillsammans med flera stora fönsterpartier bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp i rummet och känslan av rymd.

Golvet är belagt med fin ekparkett tillsammans med vitmålade väggar. Härifrån når ni även bostadens stora balkong i härligt norrläge med morgon- och kvällssol. Balkongen är även inglasad vilket gör att det blir till ett extra rum även under kallare stunder.

Köket går i en lantlig stil med vit skåpinredning tillsammans med rostfria beslag. Ovanför bänkskivan i granit sitter grått kakel som gör ett snyggt avbrott mot det annars vita. Den maskinella utrustningen består av rostfria vitvaror från Siemens så som spishäll, ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, hel kyl och frys samt en integrerad diskmaskin. Plats för ett stort matbord med sex sittplatser.

Vardagsrumsdelen har gott om utrymme för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Ytterligare plats finns för övrigt förvaringsmöblemang om så önskas.

Bostadens stora sovrum rymmer med enkelhet en dubbelsäng tillsammans med tillhörande sängbord. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i en skjutdörrsgarderob men plats finns för en byrå om så önskas. Ekparkett och vita väggar.

Bostadens andra sovrum är idag inrett till ett barnrum men även här finns det plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang om så önskas. En platsbyggd garderob erbjuder förvaringsmöjligheter. Vita väggar tillsammans med ekparkett.

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc, vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt en duschhörna med takdusch och dörrar i frostat glas. Här har ni även lyxen att ha en egen tvättavdelning med bra arbetsyta och extra rymlig tvättmaskin samt torktumlare. Spotlights i taket.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 396 kr/mån. Till avgiften tillkommer obligatoriska tillägg om 216kr/mån för bredband och 17kr/mån för diverse tillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,2146%. Andel av årsavgift är 1,21458%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lunden 35:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11502/1502.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 10, hiss finns. Våningsplan 6.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 79 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el).

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1000 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda 53 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-05-15. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd.

I föreningen finns ett stort cykelförråd med planerad cykelserviceplats inne och tvättplats på gården. Barnvagns- och rullstolsförråd på entreplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 86 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningens fastigheter består av två hus med 86 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Husen är belägna på Liedstrandsgatan 10-12. Fastigheten bebyggdes 2013 av JM AB. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd med planerad cykelserviceplats inne och tvättplats på gården. Barnvagns- och rullstolsförråd på entreplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har god ekonomin och ingen höjning av avgiften planeras. Den har ej höjts sedan inflyttningen 2013/2014.

Kommande/gjorda renoveringar: Huset var färdigställt 2013 och i mars 2014 utfördes en slutbesiktning.
I dagsläget planeras inga större renoveringar men medel avsätts till fond för yttre innehåll. Föreningen har investerat i solenergi som har installerats. En del av föreningens elförsörjning kommer att genereras via solenergi. Föreningen även ha gemensamt nätabonnemang där den individuella förbrukningen debiteras separat kvartalsvis. Garantitiden (2013-2018) har nu löpt ut och en garantibesiktning genomfördes under senhösten 2018.

Parkering: Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1000 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter