Snart till salu

Ljus och moderna trea med stor inglasad balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Karin Corneliusson
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Liedstrandsgatan 10

3:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
3 396 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 79 kvm
Våning:
6/10, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 10,
416 58 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

På omtyckta Liedstrandsgatan ligger denna genomtänkta trea som nyproducerades i slutet av 2013. Lägenheten har ett härligt läge högt upp i huset med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och en balkong som bjuder på fantastisk utsikt över omgivningen. Här bor ni näst intill insynsfritt och bekvämt med både hiss och garage! Genomgående stilrena materialval med ekparkett och ljusa ytskikt. Mycket trevlig och social planlösning med bra matplats, lättmöblerade rum, generös förvaring samt ett stort badrum med egen tvättavdelning.

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Rumsbeskrivning: Bostadens 79 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och väl tilltagen hall med gott om avhängningsmöjligheter i två platsbyggda garderober med tillhörande överskåp samt fri avhängning lite längre in i hallen. På golvet ligger praktiskt klinkergolv i grått och väggarna är målade i vitt.

Vidare finner ni kök och vardagsrum i en delvis öppen planlösning vilket bjuder in till social samvaro och gemenskap. Den öppna planlösningen tillsammans med flera stora fönsterpartier bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp i rummet och känslan av rymd.

Golvet är belagt med fin ekparkett tillsammans med vitmålade väggar. Härifrån når ni även bostadens stora balkong i härligt norrläge med morgon- och kvällssol. Balkongen är även inglasad vilket gör att det blir till ett extra rum även under kallare stunder.

Köket går i en lantlig stil med vit skåpinredning tillsammans med rostfria beslag. Ovanför bänkskivan i granit sitter grått kakel som gör ett snyggt avbrott mot det annars vita. Den maskinella utrustningen består av rostfria vitvaror från Siemens så som spishäll, ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, hel kyl och frys samt en integrerad diskmaskin. Plats för ett stort matbord med sex sittplatser.

Vardagsrumsdelen har gott om utrymme för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Ytterligare plats finns för övrigt förvaringsmöblemang om så önskas.

Bostadens stora sovrum rymmer med enkelhet en dubbelsäng tillsammans med tillhörande sängbord. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i en skjutdörrsgarderob men plats finns för en byrå om så önskas. Ekparkett och vita väggar.

Bostadens andra sovrum är idag inrett till ett barnrum men även här finns det plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang om så önskas. En platsbyggd garderob erbjuder förvaringsmöjligheter. Vita väggar tillsammans med ekparkett.

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc, vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt en duschhörna med takdusch och dörrar i frostat glas. Här har ni även lyxen att ha en egen tvättavdelning med bra arbetsyta och extra rymlig tvättmaskin samt torktumlare. Spotlights i taket.

Information Ekonomi

Avgift: 3 396 kr/mån. Till avgiften tillkommer obligatoriska tillägg om 216kr/mån för bredband och 17kr/mån för diverse tillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,2146%. Andel av årsavgift är 1,21458%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lunden 35:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11502/1502.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 10, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 79 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el).

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1000 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda 53 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-05-15. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd.

I föreningen finns ett stort cykelförråd med planerad cykelserviceplats inne och tvättplats på gården. Barnvagns- och rullstolsförråd på entreplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 86 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningens fastigheter består av två hus med 86 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Husen är belägna på Liedstrandsgatan 10-12. Fastigheten bebyggdes 2013 av JM AB. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd med planerad cykelserviceplats inne och tvättplats på gården. Barnvagns- och rullstolsförråd på entreplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har god ekonomin och ingen höjning av avgiften planeras. Den har ej höjts sedan inflyttningen 2013/2014.

Kommande/gjorda renoveringar: Huset var färdigställt 2013 och i mars 2014 utfördes en slutbesiktning.
I dagsläget planeras inga större renoveringar men medel avsätts till fond för yttre innehåll. Föreningen har investerat i solenergi som i dagsläget håller på att installeras. En del av föreningens elförsörjning kommer att genereras via solenergi. På sikt kommer föreningen även ha gemensamt nätabonnemang där den individuella förbrukningen debiteras separat. De är fortfarande inne i garantitiden (2013-2018) och en garantibesiktning kommer att genomföras under senhösten 2018. I samband med garantibesiktningen kommer det även görs en underhållsplan.

Parkering: Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1000 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter