Snart till salu

Renoverad bostad med perfekt läge och exceptionellt låg avgift

Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kungälvsgatan 1B

2:a Bagaregården

Kortfakta

Avgift:
2 359 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 45 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1927
Adress:
Kungälvsgatan 1B,
416 69 Göteborg
Skön natur ligger i närområdet
Skön natur ligger i närområdet

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på christoffer.lennartsson@lundin.se.

Här kan man njuta av en renoverad bostad (2007/2008) på översta våningen i ett landshövdingehus i tjugotalsklassicistik stil. Den genomgående planlösningen samt generös takhöjd bidrar till en skön och luftig känsla genom hela lägenheten. Vackert framtaget brädgolv samt ljusa färgsättningar. Riktigt bra med förvaringsmöjligheter med både ett rejält tilltaget vinds- & källarförråd. Bra förening med låg belåningsgrad & exceptionellt låg avgift!

Här kan man bo i ett område fyllt av ljuvliga landshövdingehus som är grupperade kring härliga innergårdar. I området kombinerar man den klassiska 20-tals charmen med stora gräsytor, utemöbler, grillplatser och för barnen mysiga lekplatser. Några gator i Bagaregården fick av stadsfullmäktige namn efter Kungälv, Uddevalla och Stockholm, så även Kungälvsgatan!

Området är attraktivt tack vare de idylliska landshövdingehusen, den natursköna miljön samt det korta avståndet in till Göteborgs innerstad. Ni finner härliga boutiquer längst med huvudgatorna Stockholmsgatan samt Ånäsvägen. I annat fall har man direkt närhet till Olskrokstorget med bra shopping, Franska bageriet och restaurang Leonardo, ett torg med anor från 1800-talet sista hälft! Flertalet klassiska restauranger på Redbergsplatsen. Smidiga kommunikationsmöjligheter både via buss och spårvagn.

Här han ni möjlighet att bosätta er i en bostad i landshövdingehus med svårslagen charmfaktor & perfekt läge!

Rumsbeskrivning: Lägenhetens ca 45 kvm är väl disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en rymlig och ljus hall som har bra avhängningsmöjligheter. God plats för jackor och skor samt takhylla för förvaring. Plankgolvet har tagits fram och lackats och väggarna är målat i vitt, med en tapetserad vägg som går i ton med resten av lägenheten. Entrén har en vacker glasinfattad spegeldörr i original utförande. Praktiskt, funktionellt och välkomnande!

Man leds direkt vidare till det lättmöblerade vardagsrummet med generös yta. Här finns gott om plats för soffgrupp, TV-bänk och bokhyllor utan att den luftiga känslan går förlorad. Här kan man verkliga njuta av ett rikligt ljusinsläpp via det stora fönsterpartiet som vetter mot söder. Det bevarade plankgolvet i kombination det härliga ljusinsläppet gör detta till ett mycket trivsam rum.

Hemtrevligt och fräscht Epoq-kök som renoverades 2007 utrustat med vitvaror av hög kvalitet och funktion från Siemens och Husqvarna som glaskeramikhäll, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt micro i högskåp. Ovan de generösa arbetsytorna finns det ett snyggt kakel som går väl ihop med de vita luckorna och det vackra plankgolvet. Under skåpen finns downlights som ger väldigt bra arbetsbelysning. Köket är byggt i vinkel längs två väggar, vilket både ger underbara arbetsytor på den nya massiva ekbänkskivan från 2013 men också bra utrymme för förvaring i form av utdragbara lådor. Det gamla skafferiet har inretts mer rejäla hyllor som ger goda förvaringsmöjligheter. I det moderna köket blir matlagningen en fröjd och tack vare att det finns plats för ett större matbord kan ni briljera vid grytorna samtidigt som ni umgås med era gäster. Ett kök för mat och glädje.

Intill köket ligger sovrum med även här framtaget plankgolv. Här ryms en dubbelsäng. Här finns också ett fönster som vetter mot norr vilket gör att rummet blir svalt och skönt vid läggdags under årets varmare dagar.

I direkt anslutning till den rymliga hallen ligger det påkostade badrummet som helrenoverades under 2008. Väggarna är klädda i stilrent vitt kakel och på golvet mörk klinker med vattenburen golvvärme. Det är lyxigt inrett med handfat, förvaring och vägghängd WC-stol i snyggt utförande. Dusch med vikbara dörrar. Dimbara downlights i taket ger fint ljus och en positiv känsla.

Information Ekonomi

Avgift: 2 359 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 244kr/mån för tv/bredband/IPtelefoni från Telia tillkommer.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 500 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,21%. Andel av årsavgift är 3,3%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 20/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1927.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 45 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

TV- och internetanslutning: TV: Tv, bredband & IP-telefoni via Telia Fiber Lan. Gemensamt upphandlat av föreningen och är ett obligatoriskt tillägg om 244 kr/mån till avgiften.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Övriga byggnader: Det finns ett källarförråd och ett rejält tilltaget vindsförråd till bostaden, det vill säga gott om förvaringsutrymmen!

I källaren finns låst cykel- och barnvagnsförråd samt en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mattvätt. En mindre mangel finns i cykel- och barnvagnsförrådet. Det finns även en gemensam snickeriverkstad.

Trevlig innergård med solterrass, trädgårdsmöbler och grill. Föreningen har 3-4 odlingslotter. De fördelas varje vår genom lottning mellan de boende som anmäler intresse.

Trappstädning sköts av medlemmarna själva. Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år (en på hösten och en på våren).

Information Förening

Förening: Brf Kynnefjäll. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Kynnefjäll äger och förvaltar fastigheten Bagaregården 4:1 med adress Kungälvsgatan 1A-D (äger marken). Den totala boytan enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1 451 kvm, varav 1 451 kvm utgör lägenhetsyta. Föreningen bildades 1996 och består av 24 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns låst cykel- och barnvagnsförråd samt en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mattvätt. En mindre mangel finns i cykel- och barnvagnsförrådet. Det finns även en gemensam snickeriverkstad.

Föreningens ekonomi: Stabil förening med låg belåningsgrad. Föreningen är självförvaltande. Avgiften höjdes med 3 % 1 juli 2018. Styrelsen har tagit beslut om att låta extern ekonom räkna på kommande avgiftshöjningar för att kunna möta ökade kostnader och nylån för en takomläggning. Styrelsen kan tyvärr inte uttala sig om avgiftshöjningen kan bli högre än vad som tidigare beslutats i dagsläget och i så fall hur mycket högre. Nya stadgar har antagits 2018, men dessa gäller inte ännu då Bolagsverket ännu inte handlagt ärendet. (2018-11-07).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en trettioårig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för föreningsstämmans beslut om reservering av medel för yttre fastighetsunderhåll.
1970-80-tal Plåtfasad, tilläggsisolering
1985 Fönsterbyte, Trapphusrenovering
1988 Takomläggning
1999 Infodring rökkanaler
2005 Nytt sophus, nya tvättmaskiner samt elstambyte.
2006 OVK genomgång
2007 Renovering av avloppsstammar (relining), byte/omdragning av vattenledningsrör, renovering/plåtarbete tak, nya portlås samt byte av värmeväxlare för fjärrvärme.
2008 Samtliga skorstenar renoverade
2012 Upprättande av underhållsplan samt byggnation av soldäck på gården.
2013 Injustering av värmesystemet
2014 Renovering av trappuppgångar (nya mattor, slipning av sten samt ommålning)
2014-2015 OVK, nytt eluttag till tvättstugan samt ny mangel.
2015 takunderhåll utfört.
2016 Takarbete, målningsarbeten runt vissa fönster och samtliga entrépartier, inköp av en ny tvättmaskin till tvättstugan, Ny torklösning tvättstugan.
2017 Sotning av öppna spisar, OVK godkänt, omläggning av sten på gården och förbättrad avrinning på gården.
2018 Spolning av dagvattenbrunnar.
Planerat underhåll:
2019 Planerad takomläggning, uppskattad kostnad ca 1,5-2 mkr.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv, bredband & IP-telefoni via Telia Fiber Lan. Gemensamt upphandlat av föreningen och är ett obligatoriskt tillägg om 244 kr/mån till avgiften.

Gårdsplats: Trevlig innergård med solterrass, trädgårdsmöbler och grill. Föreningen har 3-4 odlingslotter. De fördelas varje vår genom lottning mellan de boende som anmäler intresse.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med minsta andel 10/90. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen. Andrahandsuthyrning tillåts efter styrelsens godkännande, en avgift på 500 kr tas ut.

Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år (en på hösten och en på våren). Två gånger per år städas den egna trappuppgången (obligatoriskt).

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter