Såld

Trea med renoveringsbehov på 7e våningen med stor balkong

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fiolgatan 10

3:a Ruddalen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 570 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 69,3 kvm
Våning:
7, hiss
Adress:
Fiolgatan 10,
421 41 Västra Frölunda
Lundin
Lundin

Beskrivning

Välkommen till en välplanerad trerummare som som med renovering kan bli ert nya drömhem!

Genomgående äldre ytskikt och en ypperlig planlösning med vardagsrum i ljust gavelläge och en stor inglasad balkong. Kök med matplats vid fönster. Stilrent och ljust helkaklat badrum. Gott om garderober samt stor klädkammare ger rejält med förvaring i de platsbyggda lösningarna. Två rymliga sovrum.

Bo lugnt och trivsamt i trevlig HSB-förening med närhet till allt! Mataffär runt knuten precis som spårvagn till Göteborg City. Spårvagn- och busshållplatsen Frölunda Torg är en stor knytpunkt med snabba kommunikationer både in till City och havet.

Rumsbeskrivning: Vardagsrum
Vardagsrummet är ett stort och luftigt rum med härligt ljusinsläpp från de tre stora fönstren. Tack vare gavelläget får ni ljusinsläpp ifrån två väderstreck. Här finner ni även utgången till den stora inglasade balkongen. Vardagsrummet liksom resten av bostaden har genomgående ljusa ytskikt. Detta rum erbjuder stora sällskapsytor med plats för både soffgrupp och läshörna. Bjud in gästerna och ha en riktigt trevlig kväll då rummet är stort nog för ett större sällskap!

Balkongen
Via vardagsrummet når man ut till den härliga inglasade balkongen som nästan blir som ett extrarum under sommaren.

Köket
Välbevarat äldre kök med vita luckor och matchande vitt kakel över diskbänken. Flertalet skåpsluckor bjuder på gott med förvaring. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, spis med ugn och fläkt. Ett stort härligt fönster släpper in mycket ljus och gör matplatsen till en inbjudande och naturlig del av köket.

Sovrum 1
Sovrummet rymmer enkelt en stor dubbelsäng och extra garderober om så önskas. Ljusa ytskikt och ljusinsläpp från fönster. Ingång till walk-in-closet som man även når från hallen.

Sovrum 2
Stort sovrum som med enkelhet kan användas som kontor eller barnrum.

Hall
En stor hall välkomnar er in i bostaden. Här ifrån når ni de flesta rummen i bostaden samt en walk-in-closet. Gott om förvaring i den platsbyggda garderoben utmed väggen.

Badrum
Badrummet är helkaklat och har ljust klinkergolv samt ljust kaklade väggar. Inredningen består av handukstork, wc, vit handfatskommod med lådor, spegelskåp duschhörna med skjutdörr i glas samt tvättmaskin.

Känn er varmt välkomna att boka in er på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 570 kr/mån. Om man vill ha matkällare så kostar det 20kr extra. Andel i föreningen är 0,38941%. Andel av årsavgift är 0,33789%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 235.

Våningsplan: Våningsplan 7, hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 69,3 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Reparation av tak och fasader 2017 - 2018.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband via ComHem eller bredbandsbolaget. Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Uteplats: Stor inglasad balkong.

Bilplats: Parkeringsplats & Korttidsparkering
HSB Göteborg har hand om uthyrning av parkeringsplatser. HSB Göteborg tecknar avtal med medlemmar i bostadsrättsföreningarna Pukan, Triangeln, Kvartetten samt övriga intressenter som vill hyra en parkeringsplats i Musikvägens Parkeringsförening.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, festlokal, samlingslokal, vindsförråd, två övernattningsrum och tvättstuga med torkrum. Tvättstuga finns i varje hus. Café för medlemmar varje vecka på Fiolgatan 4.

Information Förening

Förening: HSB BRF Kvartetten.
I föreningen finns 268 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Tomträttsavgälden omförhandlades år 2011-03-28 för de kommande 10 åren. Bostadsrättsföreningen Kvartetten invigdes 1963 och i de fyra 12-våningshusen på Fiolgatan 4-10 finns totalt 268 lägenheter i storlekarna från 1 till 5 rum och kök fördelat enligt följande:
- 22 st 1 r o k
- 100 st 2 r o k
- 94 st 3 r o k
- 48 st 4 r o k
- 4 st 5 r o k.

Kommande/gjorda renoveringar: Precis avslutat fasad och tak renovering.

Ruddalen

Ruddalen är ett trivsamt område som gränsar till det stora grönområdet med samma namn. Förr i tiden betade boskap här som tillhörde gårdarna i Ruds by. 1945 blev Västra Frölunda en del av Göteborg och därefter började moderna bostäder uppföras och området expanderade.

Bebyggelsen består till största del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Ruddalen erbjuder god service, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus har bibliotek, simhall och teater. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens stora grönområde lockar till härliga promenader, utflykter och friluftsliv. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor, bollplaner och café. I närheten av Frölunda Torg finns flera träningsanläggningar.

Havet ligger på nära avstånd. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Ruddalen inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter