Såld

Högst upp med sydvästbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stabbegatan 24

3:a Björkekärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 887 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1955
Adress:
Stabbegatan 24,
416 80 Göteborg

Beskrivning

Högst upp i huset med härlig sydvästbalkong mot föreningens lummiga innergård, ligger denna ljusa trea med fina sällskapsytor i en halvöppen planlösning. Här möter 50-talsfunkisens luftiga arkitektur dagens önskemål på bekvämligheter och design med smakfullt inrett kök där vitvarorna är rostfria eller integrerade. Ett helkaklat badrum i ljusa toner med kombinerad tvättmaskin/torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Stilrena ytskikt genomgående i bostaden ger en lugn bas att inreda till. Fönster i tre väderstreck med en vacker utsikt över grönskande omgivningar ger en känsla för vad som kännetecknar Björkekärr, där bebyggelsen på ett fint sätt smälter in i den omgivande naturen. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Varmt välkomna på visning!

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. I närområdet finns flera mysiga torg som Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, vilka bjuder på bra vardaglig service. Stabbetorget har även egen vårdcentral och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet som innefattar vacker natur med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar samt Skatås Motionscentral.

Rumsbeskrivning: Bostadens 62 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Här möts ni av en ljus och välplanerad hall med både garderob och rymlig klädkammare. Plats för ytterkläder via en klassisk hatthylla. Ekparkett och vita väggar genomgående i bostaden ger en enhetlig bas att inreda till.

Köket är smakfullt inrett med vita luckor och en bänkskiva i trä som ger rummet en varm ton. Ett fönster över arbetsytan låter dig njuta av den fina utsikten mot gården samtidigt som maten förbereds. Kvalitativa vitvaror bestående av häll, rostfri inbyggnadsugn, diskmaskin och kolfilterfläkt samt integrerade kyl/frys. En halvöppen planlösning mot vardagsrummet ger fina sällskapsytor, och en utskjuten bänkskiva med plats för barstol ger förutom goda arbetsytor en perfekt frukostplats för en bra start på dagen. För det större middagssällskapet finns en rymlig matplats där köket möter vardagsrummet.

Stort vardagsrum med generöst ljusflöde genom stora fönster i två väderstreck. Här finns utgången till den härliga balkongen i soliga sydväst. Det höga lugna läget ger en fri vy över det vackra närområdet. På balkongen ligger trätrall som känns behagligt för fötterna en barfota sommarmorgon.

Det ena av de två sovrummen nås från vardagsrummet. Här erbjuds ni möblering med en dubbelsäng tillsammans med avslastningsmöbel. God förvaring via två garderober. Ett fönster som låter ljuset reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger även här ekparkett.

Bostadens andra sovrum finner ni i anslutning till hallen. Även här finns utrymme för en dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via tre garderober. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekpakrett.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel på vägg tillsammans med ljusgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, en kombinerad tvättmaskin/torktumlare bidrar till en bekväm vardag och en ljuvlig takdusch sätter guldkant. Vikbara duschväggar i glas är både snyggt och praktiskt. Handfat med kommod med ovansittande spegel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 887 kr/mån. I avgiften ingår vatten, kabel-tv samt ett obligatoriskt tillägg om 661kr/mån som avser värme.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,30127%. Andel av årsavgift är 0,30133%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.
Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Sävenäs 109:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 200/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1955.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Bredband via ADSL, Comhem eller Fiber via Telia.

Uteplats: Balkong i sydväst.

Bilplats: I föreningen finns det tillgång till både P-platser och garage samt ett antal MC-platser i delat garage. P-plats kan ibland fås direkt eller inom några månader, carport har en kötid på några månader upp till ett år beroende på omsättning och garage har historiskt varit flera års väntetid på. I dagsläget är det en relativt kort kö för att få en p-plats (2018-09-28).

Priser:
P-plats ca 200 kr/mån
Carport ca 300 kr/mån
MC-plats ca 125 kr/mån
MCG-plats ca 190 kr/mån (plats i delat garage)
Varmgarage ca 560 kr/mån
Kallgarage ca 475 kr/mån


Om man vill ha mer information, kanske säga upp sin plats eller ställa sig i kö, kontaktar man Riksbyggen 0771-860860.

Energideklaration: Energiprestanda 116 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-12-02. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns cykelrum, festlokal, träningslokal, bastu, hobbylokal och övernattningslägenhet. Det finns även en gemensam tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torktrum, centrifug och stenmangel. Ni erbjuds även grönskande omgivningar med tre grillplatser och tre lekplatser.

Information Förening

Förening: Brf Göteborgshus Nr 20. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 340 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Göteborgshus nr 20 är beläget på Stabbegatan 10-46 och 39-99 i Björkekärr med direkt närhet till skog och vacker natur samt badplatsen vid Härlanda tjärn. Föreningen äger fastigheterna Sävenäs 107:1, 108:1, 109:1, 110:3 och 111:1 samt stadsägorna Sävenäs 747:101. 747:104 och 747:105 i Göteborgs kommun. Föreningen består av 340 bostadsrättslägenheter och 36 lokaler. Den totala bostadsarean är 20 904 kvm och den totala lokalarean är 1 380 kvm. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller oförändrat i 20 år t.o.m. 2035/2036.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, festlokal, träningslokal, bastu, hobbylokal och övernattningslägenhet. Det finns även en gemensam tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torktrum, centrifug och stenmangel.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. God ekonomi. Väldigt låg lånebild med ca 1500 kr i lån per kvadratmeter. Föreningen brukar göra en indexhöjning av avgiften varje år. Beslut om avgiftsförändringar tas på budgetmöte i april varje år inför kommande verksamhetsår som stäcker sig från 1/7 - 30/6 nästkommande år. Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 3% i juli 2019.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.

Kommande/gjorda renoveringar: 2019/2020 planeras översyn av fasader. 2020/2021 planeras renovering av balkongerna
Föreningen har tagit beslut om att starta en utredning gällande status och kommande underhållsbehov av föreningens avlopps-, vatten, el och värmestammar samt våtrum. Vattenskadorna inom föreningen har den senaste tiden ökat och orsak till detta måste utredas. Efter sommaren kommer många lägenheter och allmänna utrymmen inventeras. Avloppssystemet kommer att filmas och provtagning efter miljöfarligt avfall kommer utföras. Först efter att utredningen är klar kommer styrelsen besluta om fortsättningen och därefter kan vi få kännedom om kostnader/tidsåtgång etc.
Utförda renoveringar:
2010 upprättades en underhållsplan.
2012 rensning av ventilation och OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2012-2013 genomfördes ett större värmeprojekt i föreningen som innefattade värmebesparande åtgårder som bland annat kulvertbyte, värmeinjustering och dränering.
2014 uppgradering av el i tvättstugorna samt totalrenovering av bastun.
2015 har man bytt ut elcentraler samt installerat trefasuttag i alla elrum.
2014-2015 Ombyggnation av carportar.
2015 byte av ventilationssystem från självdrag till mekanisk frånluft.
2015 Uppgradering/nyinstallation av belysning i källargångar och på husens baksidor
2015/2016 Balkonger tvättas och fräschas upp. Under en femårsperiod planeras samtliga balkonger att renoveras.
2016 Genomgripande ventilationsprojekt där ventilationssystemen byggdes om från självdrag till mekanisk frånluft för att sänka radonvärdena i lägenheterna. Projektet avslutades nu under sensommar/hösten 2017.
2017 Fastigheten genomgick ett ventilationsprojektet och ligger nu under gränsen för radonvärden.
2018 utfördes en energideklaration som beräknas vara klar under 2019.
2019 utfördes renovering av trapphusen samt nya entrépartier och nytt låssystem. Man installerade även Telia tv, bredband och IP-telefoni med fiberkabel.
För mer information, se föreningens årsredovisning.

Parkering: I föreningen finns det tillgång till både P-platser och garage samt ett antal MC-platser i delat garage. P-plats kan ibland fås direkt eller inom några månader, carport har en kötid på några månader upp till ett år beroende på omsättning och garage har historiskt varit flera års väntetid på.

Priser:
P-plats ca 200 kr/mån
Carport ca 300 kr/mån
MC-plats ca 125 kr/mån
MCG-plats ca 190 kr/mån (plats i delat garage)
Varmgarage ca 560 kr/mån
Kallgarage ca 475 kr/mån

Om man vill ha mer information, kanske säga upp sin plats eller ställa sig i kö, kontaktar man Riksbyggen 0771-860860.

TV och bredband: Tv, bredband och IP-telefoni via Telia Fiber.

Gårdsplats: Grönskande omgivningar med grillplatser, lekplatser och boulebana.

Björkekärr

skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och en grundskola, Rosendalsskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter