Såld

Ljus välplanerad trea med balkong högst upp i huset

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Birkagatan 20B

3:a Örgryte / Kärralund

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 221 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 65,3 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Birkagatan 20B,
416 56 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till lugnet i staden! Örgryte stoltserar med många härliga grönområden och närhet till natur, bad och centrum. Högst upp i huset ligger denna välplanerade trea med genomgående generös takhöjd, tidstypisk 40-talscharm, rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och härlig balkong. Renoverat kök och badrum från 2011/2012 med tidlösa materialval. Vardagsrummet präglas av vacker fiskbensparkett och utgång till balkongen som har fina lummiga omgivningar. Lägenheten erbjuder gott om förvaring i flertalet garderober med överskåp samt både vind- och källarförråd.

Bra gemenskap i föreningen och väldigt låg omsättning av lägenheter. Föreningen har även god ekonomi med låg belåning.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. I området råder fri parkering. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. På 10 minuter är ni på Avenyn. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur, sjöar för svalkande bad och Skatås motionsanläggning. På nära håll ligger även Göteborgs fältrittklubb och GLTK med tennisbanor och gym. Flera närbutiker på gångavstånd (Tempo Skatås, Tempo Örgryte). Vid Bö affärscentrum finns även servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang samt blomsterbutik. I närområdet ligger även Kärralundsskolan.

Lägenhetens 65,3 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober med överskåp. Ekparkett och vitmålade väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd, tidstypiska innerdörrar och fönsterbänkar i natursten.

Vardagsrummet är generöst utformat och har fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti samt utgång till lägenhetens härliga balkong i österläge med utsikt över de lummiga omgivningarna med en porlande bäck. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord för stora middagssällskap. Bevarad fiskbensparkett och vitmålade väggar.

Välplanerat kök som renoverades 2011 och bjuder på goda förvaringsmöjligheter samt generösa arbetsytor. Köksinredning från Vedum i vitt kombineras med bänkytor i grå laminat med trälist samt vitt kakel. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights. Den maskinella utrustningen består av hällspis, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Ekparkett och vitmålade väggar med en fondtapet. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng samt arbetshörna eller byrå. Sovrummet bjuder på riktigt goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg med fem garderober med överskåp. Ekparkett och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Det andra sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Här finns förvaringsmöjligheter i två garderober med överskåp. Ekparkett och vitmålade väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Ljust badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2012. Grått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat med förvaringsskåp under, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vikdörr i klarglas. Det är även förberett för att installera tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 221 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och IP-telefoni. El tillkommer kvartalsvis på avin enligt individuell mätning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,405%. Andel av årsavgift är 5,53305%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 802 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 342 kr/mån, och hushållsel 460 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 35:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1947.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 65,3 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Övrigt byggnad: Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd.

Uteplats: Balkong i österläge med utsikt över lummiga omgivningar.

Information Förening

Förening: Brf Ravinen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 20 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Ravinen bildades 1989 och består av totalt 20 lägenheter varav en upplåts med hyresrätt samt två hyreslokaler. Föreningens adress är Birkagatan 20 A-C och fastighetsbeteckningen är Torp 35:1. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavgälden ska omförhandlades 2026.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns vindsförråd, källarförråd, cykelförråd samt gemensam tvättstuga som är belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt mangelrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi med låg belåning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-04-09).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2010 och 2040.
I dagsläget pågår omfogning av tegelfogar på söder gavlar, beräknas vara klart i maj/juni 2019. Föreningen planerar att renovera tak inom några år samt även preliminärt ett byte av balkonger inom en femårsperiod, men definitivt beslut får vänta tills efter genomförd undersökning av balkongernas skick.
Utförda renoveringar:
2015 Byte av porttelefon, lägenhets- och entrédörrar.
2011/2012 genomförde ett stambyte samt badrumsrenovering.
Fönster är utbytta och taket har renoverats.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Fri parkering i området.

TV och bredband: Kollektivt avtal med Telia som innefattar digital-tv, bredband och IP-telefoni, ingår i avgiften.

Gårdsplats: Liten gräsplätt med utemöbler.

Övrigt: Då det är en liten förening är det bra om man är aktiv i styrelsearbetet.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning