Såld

Kvadratsmart 1,5:a med stor balkong

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Mölndalsvägen 67

1,5 :a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 305 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 39 kvm
Våning:
4/8, hiss
Byggår:
2015
Adress:
Mölndalsvägen 67,
412 63 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Almedals terrasser och Brf Almedals trädgård som erbjuder ett boende med mycket stadskänsla samtidigt som man värdesätter det hållbara livet. Här bor man på ett av stadens smartaste lägen och lägenheterna har genomtänkta planlösningar samt hög inredningskvalitet.

Denna lägenhet är en välplanerad etta med öppna sociala ytor och balkong. Tidlöst kök från HTH med vitvaror av hög klass från Siemens. Avskild sovalkov, goda förvaringsmöjligheter i skjutgarderober och utgång till en härlig balkong med lugnt gårdsläge. Stort helkaklat badrum med inredning från Svedbergs samt tvättavdelning med utrustning från Siemens.

Föreningen har en stor gemensam takterrassen med riktigt bra solläge och fin utsikt över Örgryte Koloniträdgårdar samt det parkliknande bostadsområdet i väster.

Grundtanken med Almedals terrasser var att bygga ett hus med lägenheter på en av de smartaste platserna i stan. Med "smart" menas inte bara att det är ett bra läge, där det är nära till det mesta utan det är även ett strålande läge för den som vill leva lite miljö- och transportsmart. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför ytterdörren och det är även nära till grönområden. Kort avstånd till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium med mera samt massor av trevliga små restauranger och krogar. Området vid Mölndalsvägen håller på att utvecklas till ett av de mest kreativa och spännande i Göteborgstrakten just nu.

Rumsbeskrivning:
Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en rymlig inbyggd garderob med snygga skjutdörrar. Lägenheten har genomgående ekparkett och väggarna är målade i en vit nyans.

Ljusa sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning och två generösa fönsterpartier. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Härifrån nås även lägenhetens rymliga balkong.

Smart planerad avskild sovalkov bredvid de rymliga skjutgarderoberna.

Köket har köksinredning i vitt och stänkskydd i vitt kakel. Snygg bänkskiva som ger en stilren känsla i köket och modern kontrast. Utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. Samtlig utrustning är från Siemens. Invid fönstret ryms en matplats för mindre som större middagssällskap.

Välplanerat badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med vikdörrar i klarglas med takdusch. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 305 kr/mån. I avgiften ingår värme, tv, bredband och IP-telefoni. Kostnad för kall- och varmvatten samt el tillkommer efter faktisk förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0885%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 510 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr, vatten/avlopp 125 kr och hushållsel 240 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A1-1302/1302.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8, hiss finns.

Byggår: 2015.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 39 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Triple play genom Telia.
Internet: Fiber via Telia.

Uteplats: Rymlig balkong mot innergården.

Bilplats: Under huset finns ett parkeringsgarage där föreningen förfogar över 46 platser. Garageplats går att hyra för ca 1200 kr/mån. Till platserna är det lång kö. Från parkeringsgaraget tar man hissen upp till sin lägenhet. I garaget finns även en bilpool som kan nyttjas genom separat medlemskap.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 91 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Almedals trädgård. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen är medlem i Almedals terrassers samfällighetsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Almedals trädgård består av 71 lägenheter och 4 lokaler i ett flerbostadshus som nyproducerats av Sverigehuset. Föreningen äger fastigheten Göteborg Krokslätt 184:2 med adress Mölndalsvägen 63-67.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av NordicLife Förvaltning. Föreningen har en god ekonomi och gör årligen avsättningar till underhållsfonden. Styrelsen har beslutat att höja avgifterna med 2% i januari 2019.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: 2017 utfördes 2-års garantibesiktningen för lägenheterna och fastigheten. Samma år fick föreningen godkänt bygglov för inglasning av balkonger, bygglovet gäller i två år.
2018 åtgärdade Skanska vissa fel och brister som uppkom under besiktningen.

Parkering: Under huset finns ett parkeringsgarage där föreningen förfogar över 46 platser. Garageplats går att hyra för ca 1200 kr/mån. Till platserna är det lång kö. Från parkeringsgaraget tar man hissen upp till sin lägenhet. I garaget finns även en bilpool som kan nyttjas genom separat medlemskap.

TV och bredband: Telia triple play ingår i avgiften.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslag


Välkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden
Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda
Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga
Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden
Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven
Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem
Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden
Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg
De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten
Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter