Snart till salu

Generös etta i gavel-läge med nyrenoverad balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Orustgatan 13A

1:a

Kortfakta

Avgift:
2 525 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 45 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Orustgatan 13A,
414 74 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Nu finns chansen att förvärva denna genomgångsetta med 40-talscharmen i behåll. Det är en stor etta om 45 kvadratmeter med härlig balkong!

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna är mycket goda. Spårvagnshållplatsen Sandarna leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud.

Rumsbeskrivning: Hall
Ni välkomnas in i lägenheten genom en rymlig hall med träparkett under fötterna. Här finns avhängningsmöjligheter genom en hatthylla, men det finns även god förvaring i en praktisk klädkammare. Från den vitmålade hallen når ni lägenhetens alla rum.

Rum
Rakt från hallen ligger det stora rummet. Här ryms allt man kan tänkas behöva, soffgrupp med tv möbler, dubbelsäng samt förvaring. Väggarna är vita och under fötterna ligger träparkett i enhetlighet med hallen. Från detta rum nås lägenhetens härliga balkong där ni kan njuta av årets fina dagar. Här finns träd framför och det är en bit till nästa hus vilket resulterar i att balkongen och vardagsrummet är insynsskyddat.

Kök
Köket är rymligt och vitmålat med charmiga plankgolv. Här finns det gott om förvaring som gömmer sig bakom vita skåpsluckor i original.
Köket vetter mot ett mysigt grönområde och har därför heller ingen insyn. Här finns plats för bord och fyra stolar. Maskinparken består är spis, dubbel diskho samt kyl och frys.

Badrum
På väggarna är det vitt kakel och på golvet ljust, snyggt klinker. I övrigt är badrummet utrustat med tvättställ med kommod, WC samt duschkabin i glas.

Information Ekonomi

Avgift: 2 525 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,256%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr och hushållsel 150 kr.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på årstid samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 45 m².

Senaste renovering/ombyggnad: Under 2017 påbörjas de arbetena som finns med i den ekonomiska planen som låg till grund för ombildningen.
Höst 2016- våren 2017 infodring av avloppsrören, byte av kall- och varmvattenledningar, byte av termostater, injustering värmen samt installation av mekanisk frånluf, beräknas vara klart i april. Det finns bra erbjudande för renovering av badrum som är upphandlat med fackman.
Våren 2017- höst 2017 renovering av fasad, balkonger, byte av fönster och balkongdörrar samt byte av utvändiga dörrar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till Comhem.
Internet: Ansluten till Comhem.

Uteplats: Balkong i sydvästläge.

Bilplats: Föreningen har ett antal p-platser. Separat kö till dessa. I övrigt finns boendeparkering i området. Utanför på gatan finns också 4 timmars gratisparkering.

Övriga byggnader: Gemensamt i fastigheten finns en tvättstuga (uppgång B) utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum. Här finns också utrymme för cykel- och barnvagnsförvaring.

Information Förening

Förening: Brf Orustgatan 13.

Allmänt om föreningen: Brf Orustgatan 13 bildades 2007 och är belägen på Orustgatan 13 A-D. Föreningens fastighet, Sandarna 15:8, förvärvades genom ombildning 2016 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar med 38 lägenheter och 3 lokaler. Fastighetens byggnad är uppförd 1946.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2017 påbörjas de arbetena som finns med i den ekonomiska planen som låg till grund för ombildningen.
Höst 2016- våren 2017 infodring av avloppsrören, byte av kall- och varmvattenledningar, byte av termostater, injustering värmen samt installation av mekanisk frånluf, beräknas vara klart i april. Det finns bra erbjudande för renovering av badrum som är upphandlat med fackman.
Våren 2017- höst 2017 renovering av fasad, balkonger, byte av fönster och balkongdörrar samt byte av utvändiga dörrar.

Sandarna

Sandarna är en högt belägen stadsdel, som vid slutet av 1930-talet byggdes som en förlängning av Kungsladugård. Bebyggelsen präglas av funktionalismens idéer med huslängor på fyra och fem våningar som har ljusa putsfasader och är byggda med mycket grönska och luft emellan sig där dagsljuset utnyttjas till fullo. I Sandarna ligger Sannabacken, ett härligt grönområde för stora som små med fantastisk utsikt över staden. Här är naturen närvarande, trots närheten till Göteborgs innerstad.
Counter