Såld

Generös etta i gavel-läge med nyrenoverad balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Orustgatan 13A

1:a Sandarna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 525 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 45 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Orustgatan 13A,
414 74 Göteborg

BeskrivningNu finns chansen att förvärva denna genomgångsetta med 40-talscharmen i behåll. Det är en stor etta om 45 kvadratmeter med högt i tak och ljusinsläpp från dubbla väderstreck.

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna från Sandarna är mycket goda. Spårvagnen leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs fina skärgård åt andra hållet. Med buss och båt tar man sig enkelt över andra sidan vattnet till Eriksberg och Lindholmen.

Rumsbeskrivning: Rumsbeskrivning: Hall
Ni välkomnas in i lägenheten genom en rymlig hall med träparkett under fötterna och fräscha nymålade vita väggar som är genomgående i hela lägenheten. Här finns goda förvaringsmöjligheter i praktiska garderober.


Rum
Rakt från hallen ligger det stora rummet som har gott om ljusinsläpp från dubbla väderstreck och en luftig atmosfär. Här ryms allt man kan tänkas behöva: soffgrupp med tv-möbler, dubbelsäng samt förvaring. Från detta rum nås lägenhetens härliga nyrenoverade balkong där ni kan njuta av årets fina dagar.

Kök
I köket slås man direkt av den charmiga 40-talsstilen med bevarade originaldetaljer. Även här har väggarna målats i vitt vilket ger en ljus och fräsch atmosfär. Köket erbjuder gott om förvaring bakom grå skåpsluckor i original och är utrustat med spis, dubbel diskho, kyl och frys. Här finns plats för matsalsgrupp med fyra stolar. Köksfönstret vetter mot ett mysigt grönområde som bidrar till ett insynsskyddat läge.


Badrum
Badrummet är kaklat med stilrent vitt kakel och ljusblått klinker på golvet. Badrummet är utrustat med badkar, WC, tvättställ och badrumsskåp. Det stora insynsskyddade fönstret ger badrummet en ljus och öppen känsla.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 525 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,256%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på årstid samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Sandarna 15:8.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 45 m².

Senaste renovering/ombyggnad: Under 2017 påbörjas de arbetena som finns med i den ekonomiska planen som låg till grund för ombildningen.
Höst 2016- våren 2017 infodring av avloppsrören, byte av kall- och varmvattenledningar, byte av termostater, injustering värmen samt installation av mekanisk frånluft.
Våren 2017- höst 2018 renovering av fasad, balkonger, byte av fönster och balkongdörrar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till Comhem. Internet: Ansluten till Comhem.

Uteplats: Balkong i sydvästläge.

Bilplats: Föreningen har ett antal p-platser. Separat kö till dessa. I övrigt finns boendeparkering i området. Utanför på gatan finns också 4 timmars gratisparkering.

Övriga byggnader: Gemensamt i fastigheten finns en tvättstuga (uppgång B) utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum. Här finns också utrymme för cykel- och barnvagnsförvaring.

Information Förening

Förening: Brf Orustgatan 13.

Allmänt om föreningen: Brf Orustgatan 13 bildades 2007 och är belägen på Orustgatan 13 A-D. Föreningens fastighet, Sandarna 15:8, förvärvades genom ombildning 2016 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar med 38 lägenheter och 3 lokaler. Fastighetens byggnad är uppförd 1946.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2017 påbörjas de arbetena som finns med i den ekonomiska planen som låg till grund för ombildningen.
Höst 2016- våren 2017 infodring av avloppsrören, byte av kall- och varmvattenledningar, byte av termostater, injustering värmen samt installation av mekanisk frånluft.
Våren 2017- höst 2018 renovering av fasad, balkonger, byte av fönster och balkongdörrar.

Sandarna

Sandarna är en högt belägen stadsdel, som vid slutet av 1930-talet byggdes som en förlängning av Kungsladugård. Bebyggelsen präglas av funktionalismens idéer med huslängor på fyra och fem våningar som har ljusa putsfasader och är byggda med mycket grönska och luft emellan sig där dagsljuset utnyttjas till fullo. I Sandarna ligger Sannabacken, ett härligt grönområde för stora som små med fantastisk utsikt över staden. Här är naturen närvarande, trots närheten till Göteborgs innerstad.