Såld

Friggagatans skönaste våning

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Friggagatan 15

3:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 899 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 95 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1905
Adress:
Friggagatan 15,
411 01 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till en stilfull och sofistikerad våning på Friggagatan 15 i det populära området Stampen. Upplev vackra ytskikt, generös takhöjd och infällda spotlights i alla rum, i en genomtänkt och trivsam bostad. De välbevarade fönstren med nischer i granit mot vita elementskydd ger en klassiskt elegant känsla, och kvällssolen njuter du av på någon av de två balkongerna i västerläge. Det stora och öppna sällskapsköket har all utrustning ni kan tänkas behöva, och har dessutom integrerad tvättmaskin/torktumlare samt golvvärme under skifferplattorna. Tre rum att disponera som sovrum, vardagsrum eller matsal, med goda förvaringsmöjligheter via garderober. Ett helkaklat badrum med golvvärme. Detaljer som golvintegrerade dekorationsplattor i gjutjärn från tidigt 1600-tal ger bostaden karaktär. Kom, se, bli förälskade, flytta in och njut av tillvaron!

En bostad för dig som vill bo lugnt men ändå nära stan. Här är centrumkärnan och Avenyn samt evenemangsstråket med Ullevi och Scandinavium på behagligt avstånd. Friggagatan genomgick för några år sedan en uppfräschning och här finns nu bland annat en stor Coop, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är en grönskande oas med plaskdamm. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatserna Svingeln och Ullevi Norra, där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen alldeles i närheten.

Rumsbeskrivning: Bostadens 95 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Ni välkomnas in i en ljus och öppen hall med, med plats för garderober för den som önskar. På golvet ligger skifferplattor med skön golvvärme och i golvet har det valts att integrera två stycken fundament från tidigt 1600-tal. Väggarna är vitmålade.

Kök
I en öppen och inbjudande planlösning övergår hallen till det rymliga köket. En stor köksö är den centrala punkten i köket, perfekt när flera kockar skall laga middag tillsammans. Det finns mycket goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över- och underskåp samt i köksön. Inredningen består av köksluckor i massiv ek tillsammans med en svarta granitbänkar och -vägg. Den maskinella utrustningen består av kvalitativ induktionshäll från Gaggenau, köksfläkt i rostfritt från Electrolux, inbyggd mikro från Bosch, inbyggd ugn från Bosch, halvt integrerad diskmaskin från Siemens, en kombinerad kyl med frys från Siemens samt att köket är utrustat med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens. Intill fönstret har ett matbord för två till fyra sittande gäster en given plats.

Vardagsrum/Sovrum
Det första rummet kan disponeras som sovrum eller vardagsrum. Ett möbleringsalternativ inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel för den som önskar. Alternativt en stor dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Goda förvaringsmöjligheter finner ni via fem garderober. Fina fönsterpartier med nischer i granit bjuder på ett härligt ljusflöde. Från detta rum når ni även bostadens första balkong i härligt västerläge, högt fritt läge med utsikt över omgivningen. På båda balkonger finns både uppåt- och nedåtriktad fasadbelysning. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger klassisk ekparkett.

Vardagsrum/Matsal
Rummet som idag disponeras som matsal kan även bli ett vardagsrum. Perfekt plats för ett långbord med minst 8 sittande gäster, alternativt att möblera med soffa, bord och tv-möbel. Vackra fönster med fina fönsternischer i sten och elementskydd som ger en enhetlig stil. Vitmålade väggar och ekparkett på golv. I samtliga rum utom sovrummet är det monterat galleriskena av hög kvalitet, för smidig och snygg upphängning av tavlor utan att skada väggarna.

Sovrum
Vidare in finner ni bostadens andra sovrum. Ett luftigt rum med gott om plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Mycket goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via 6 inbyggda garderober. Elstyrda persienner för fönster och balkongdörr ger smidig mörkläggning. Väggfärgen går i en härlig rosa nyans och passar ypperligt till den gråa färg som pryder garderoberna. Ekparkett på golv finner ni även här. Från denna del av bostaden når ni den andra balkongen, härligt att kunna sova med öppen dörr på sommaren. Balkongen likväl som den andra är möblerbar, i högt fritt läge i väster med utsikt över omgivningen.

Badrum
Det helkaklade badrummet med golvvärme når ni från hallen. Vitt kakel på vägg tillsammans med klinker i en naturlig ton på golv och duschvägg. Inredningen består av WC, handfat med kommod i ek och ovansittande spegel, ett matchande golvstående skåp samt en duschhörna med vikbara väggar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 899 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,509%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.
Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stampen 13:32-35.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 53-1010-3/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: 1905.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 95 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem.
Internet: Fiberlan på upp till 100 Mbit från Bredbandsbolaget.

Uteplats: Två balkonger med kvällssol, högst upp i huset.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 132 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-03-31. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: På varje innergård finns två cykelförråd samt en gemensam grillplats. På innergården finns även två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare, samt torkrum. Föreningen har även en mindre föreningslokal som kan lånas vid kalas eller liknande. Föreningen har två gårdar varav den ena har grill.

Information Förening

Förening: Brf Friggaboden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 79 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 9 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Friggaboden är en välskött förening som bildades under år 2004 och senare samma år köpte fastigheterna Göteborg Stampen 13:32-35 med adresserna Alströmergatan 3A-B och Friggagatan 13-15. Fastigheten bebyggdes 1905-1907 och består av fyra flerbostadshus. Föreningen består av 73 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 5 hyresrätter samt 9 hyreslokaler.

Föreningens ekonomi: Bredablick förvaltning sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen för föreningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-11-24).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen har godkänt bygglov för 17 balkonger.
I dagsläget pågår målning av trapphus samt byggnation av balkonger till en del lägenheter (2018-11-24).
Gjorda renoveringar:
Byggnaderna uppfördes 1905-1907 och genomgick en totalrenovering under 1985-1987. Då åtgärdades bl.a. stamrenovering av kök, badrum el- vatten- och avloppsledningar. Samtidigt renoverades fasaden, taket lades om och ett antal bostadslägenheter inreddes på vinden.
2005 renoverades trapphusen och hissarna.
2007 omfattande fasadrenovering, målning av balkongerna samt bjälklagsrenovering i källaren på Friggagatan 13.
Plåttaket har målats om, nytt portsystem har installerats, avloppssystemet har spolats och man har rustat upp de gemensamma tvättstugorna. Många värmebesparande åtgärder har även utförts.
2012 injustering av värmesystemet, OVK-besiktning, renovering av källaren på Alströmergatan 3B, ny uteplats på Friggagården samt underhåll av föreningens hyreslägenheter.
2015 nybyggnation av en bostadsrätt. fasadtvätt, balkong- och fasadrenovering, nytt porttelefonsystem, förstärkning av grundmurar, flytt av vindsförråd till källaren samt uppgradering av inkommande el till Friggagatan 13A-C.
2016 Slutfördes byggnation av övernattningsrum i anslutning till föreningslokalen.
2017 utfördes renovering av samtliga hissar.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter