Snart till salu

Välplanerad bostad med inglasad balkong i populära Korndahl


Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ridspögatan 3

3:a Mölndal / Åby

Kortfakta

Avgift:
3 695 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Ridspögatan 3,
431 32 Mölndal
Lundin
Lundin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på matilda.ohrfeldt@lundin.se.

Välkomna till denna fina bostad beläget på populär adress mitt i Åby. Lugnt och härligt område med närhet till det mesta så som natur, centrum och bra kommunikationer med både buss och bil. Denna härliga trea fördelar sig på ett rymligt vardagsrum, ett ny renoverat kök med fina materialval, två sovrum med bra förvarings möjligheter samt ett välplanerat badrum med dusch och kombimaskin.

Här bor man med perfekt läge till Mölndals Galleria, gym, simhall och bra kommunikationer.
Välkommen på visning!

Bostad: Bostadens 66 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts ni av en välkomnade hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av en stilren garderob. Lägenheten har genomgående fina ytskikt som gör det lätt att sätta sin egen prägel.

Direkt till vänster om hallen når ni bostadens topprenoverade kök med köksinredning i vitt, bänkskiva i en trendig grå nyans samt smakfullt kakel i vitt som ger en stilren känsla. Köket är utrustat med lyxiga val så som integrerad diskmaskin. Centrerat i köket finns ett stort fönster som bidrar med ett härligt ljusinsläpp och här har även köksbord och stolar sin givna placering. Köket är även utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl och frys.

Vidare in i bostadens nås vardagsrummet som är stort och luftigt. Från vardagsrummet nås lägenhetens inglasade balkong med fantastiskt läge. Vardagsrummet kan inredas med soffa, tv-bänk, soffbord samt ytterligare möblemang om så önskas.

Master bedroom är rymligt och har bra förvarings möjligheter i form av en garderobsvägg. Här får enkelt en större säng plats med tillhörande möblemang så som sängbord.

Bostadens andra sovrum är mysigt och ligger i anknytning till köket. Detta rum kan både användas som kontor eller barnrum om så önskas.

Fint kaklat badrum med duschkabin, wc, handfat och tvättmaskin.

Information Ekonomi

Avgift: 3 695 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 445 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,30574%. Andel av årsavgift är 0,30623%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 212/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66 m².

TV- och internetanslutning: TV: Via Com hem.
Internet: Via Com hem.

Uteplats: Inglasad balkong.

Bilplats: Föreningen har 150 stycken p-platser som kostar 90kr/månaden.
Idag är det kö till dessa.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 som innefattar adresserna Ponnygatan 1A-7B; Ridspögatan 2A-8B, 1A-7B; Skrittgatan 2A-8B.
Föreningen består av 323 bostadsrättslägenheter om 22 716kvm. Lägenhetsfördelning är enligt följande: 58 st 1 rok, 31 st 2 rok, 182 st 3 rok, 37 st 4 rok och 15 st 5 rok.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns 12 tvättstugor i föreningen samt 1 st grovtvättstuga. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna. Det finns även cykelrum, gästlägenhet, fritidslokal samt en aktivitetslokal med gym, bastu och solarium. Gård med lekplats och grillplats.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB Mölndal. Vid årsskiftet 2017/2018 sänkte föreningen avgifterna med 2%. Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 3% vid årsskiftet 2018/2019.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en av HSB Mölndal upprättad 30-årig underhållsplan, som årligen uppdateras av styrelsen. Den närmsta tiden finns inga större renoveringar inplanerade.

Gjorda renoveringar:
2000 Balkongerna byggde ut och inglasades
2003-2007 Renovering av badrum och avloppsstammar
2010-2012 Fönsterbyten
2015 Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon

Övrigt utfört underhåll:
Tio nya entrépartier har monterats.
Upprustning av trapphus och tvättstugor.

Parkering: Föreningen har 150 parkeringsplatser, 45 parkeringsplatser med eluttag samt 120 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag 120 kr/mån och garage 190kr/mån. Tillgängligheten på p-platser och garage varierar hela tiden.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 167 kr.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.

Planritning

Counter