Modern gavellägenhet med inglasad balkong Hiss och garage

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Liedstrandsgatan 10

3:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
4 650 000 kr
Avgift:
3 338 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 77 kvm
Våning:
7, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 10,
416 58 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Liedstrandsgatan 10 I hjärtat av gemytliga Lunden! Nu har ni chansen att förvärva denna genomtänkta trea som nyproducerades i slutet av 2013. Bostaden har ett härligt gavelläge högt upp i huset med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Här bor ni bekvämt med både hiss och garage! Bostaden är högt belägen med en stor balkong som bjuder på fantastisk utsikt över omgivningen. Genomgående stilrena materialval med ekparkett och ljusa ytskikt, vilket ger en neutral bas att inreda efter. Social öppen planlösning mellan vardagsrum och kök där inredningen är från Myresjö och det finns en given plats för matbord intill, två mycket bra sovrum, generös förvaring samt ett stort badrum med egen tvättavdelning. En bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Rumsbeskrivning: Bostadens 77 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via en klassisk hatthylla och en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger fin ekparkett.

Vidare in i bostaden möts ni även socialt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönsterpartier bjuder på ett rikligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de nymålade vitmålade väggarna. Köksdelen består av vit inredning från Myresjö, där luckorna är släta med rostfria beslag tillsammans med beigefärgat kakel ovan den vita bänkskivan. Det finns gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över - och underskåp. Vitvarorna består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl (från -18) och frys i vitt. Samtliga vitvaror är från märket Siemens. Intill fönsterpartiet finner ni en utmärkt plats för ett matbord där minst 6 middagsgäster kan sitta ned.

Vardagsrumsdelen erbjuder olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet finner ni även här klassisk ekparkett. Från denna del av rummet når ni även bostadens stora balkong i härligt västerläge, där ni kan sitta ned och njuta av solen hela eftermiddagen.

Bostaden erbjuder två mycket bra sovrum. Master- bedroom finner ni intill hallen och ni kan möblera med en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Goda förvaringsmöjligheter för kläder finner ni i en rejäl skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa. Intill köket finner ni det mindre sovrummet. Plats för en mindre dubbelsäng tillsammans med förvaringsmöbel om ni önskar inreda som sovrum. Alternativt kan ni använda rummet som kontor eller gästrum. Båda sovrummen har vitmålade väggar och ekparkett på golv.

Stort badrum med tidlösa materialval som klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i frostat glas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 650 000 kr

Avgift: 3 338 kr/mån. Obligatorisk avgift för tv/bredband tillkommer på 216 kr.
Varmvattenförbrukning betalas separat.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 1,1939%. Andel av årsavgift är 1,19393%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11605.

Våningsplan: Våningsplan 7, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 77 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple play (TV, bredband & IP-telefoni).
Internet: Telia Fiber 50/8-100/10 Mbit.

Bilplats: Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1100 kr/mån. I dagsläget finns det 3-4 lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Energideklaration: Energiprestanda 53 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 86 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningens fastigheter består av två hus med 86 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Husen är belägna på Liedstrandsgatan 10-12. Fastigheten bebyggdes 2013 av JM AB. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd med planerad cykelserviceplats inne och tvättplats på gården. Barnvagns- och rullstolsförråd på entreplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har god ekonomin och ingen höjning av avgiften planeras. Den har ej höjts sedan inflyttningen 2013/2014.

Kommande/gjorda renoveringar: Huset var färdigställt 2013 och i mars 2014 utfördes en slutbesiktning.
I dagsläget planeras inga större renoveringar men medel avsätts till fond för yttre innehåll. Föreningen har investerat i solenergi som i dagsläget håller på att installeras. En del av föreningens elförsörjning kommer att genereras via solenergi. På sikt kommer föreningen även ha gemensamt nätabonnemang där den individuella förbrukningen debiteras separat. De är fortfarande inne i garantitiden (2013-2018) och en garantibesiktning kommer att genomföras under senhösten 2018. I samband med garantibesiktningen kommer det även görs en underhållsplan.

Parkering: Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1000 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter