Såld

Modern gavellägenhet med inglasad balkong Hiss och garage

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Liedstrandsgatan 10

3:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 338 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 77 kvm
Våning:
7, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 10,
416 58 Göteborg

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS! Hjärtligt välkomna till Liedstrandsgatan 10 I hjärtat av gemytliga Lunden! Nu har ni chansen att förvärva denna genomtänkta trea som nyproducerades i slutet av 2013. Bostaden har ett härligt gavelläge högt upp i huset med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Här bor ni bekvämt med både hiss och garage! Bostaden är högt belägen med en stor balkong som bjuder på fantastisk utsikt över omgivningen. Genomgående stilrena materialval med ekparkett och ljusa ytskikt, vilket ger en neutral bas att inreda efter. Social öppen planlösning mellan vardagsrum och kök där inredningen är från Myresjö och det finns en given plats för matbord intill, två mycket bra sovrum, generös förvaring samt ett stort badrum med egen tvättavdelning. En bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Rumsbeskrivning: Bostadens 77 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via en klassisk hatthylla och en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger fin ekparkett.

Vidare in i bostaden möts ni även socialt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönsterpartier bjuder på ett rikligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de nymålade vitmålade väggarna. Köksdelen består av vit inredning från Myresjö, där luckorna är släta med rostfria beslag tillsammans med beigefärgat kakel ovan den vita bänkskivan. Det finns gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över - och underskåp. Vitvarorna består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl (från -18) och frys i vitt. Samtliga vitvaror är från märket Siemens. Intill fönsterpartiet finner ni en utmärkt plats för ett matbord där minst 6 middagsgäster kan sitta ned.

Vardagsrumsdelen erbjuder olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet finner ni även här klassisk ekparkett. Från denna del av rummet når ni även bostadens stora balkong i härligt västerläge, där ni kan sitta ned och njuta av solen hela eftermiddagen.

Bostaden erbjuder två mycket bra sovrum. Master- bedroom finner ni intill hallen och ni kan möblera med en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Goda förvaringsmöjligheter för kläder finner ni i en rejäl skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa. Intill köket finner ni det mindre sovrummet. Plats för en mindre dubbelsäng tillsammans med förvaringsmöbel om ni önskar inreda som sovrum. Alternativt kan ni använda rummet som kontor eller gästrum. Båda sovrummen har vitmålade väggar och ekparkett på golv.

Stort badrum med tidlösa materialval som klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i frostat glas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 338 kr/mån. Obligatorisk avgift för tv/bredband tillkommer på 216 kr.
Varmvattenförbrukning betalas separat.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,1939%. Andel av årsavgift är 1,19393%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11605.

Våningsplan: Våningsplan 7, hiss finns. Våningsplan 7.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 77 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple play (TV, bredband & IP-telefoni).
Internet: Telia Fiber 50/8-100/10 Mbit.

Bilplats: Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1100 kr/mån. I dagsläget finns det 3-4 lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Energideklaration: Energiprestanda 53 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 86 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningens fastigheter består av två hus med 86 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Husen är belägna på Liedstrandsgatan 10-12. Fastigheten bebyggdes 2013 av JM AB. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd med planerad cykelserviceplats inne och tvättplats på gården. Barnvagns- och rullstolsförråd på entreplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har god ekonomin och ingen höjning av avgiften planeras. Den har ej höjts sedan inflyttningen 2013/2014.

Kommande/gjorda renoveringar: Huset var färdigställt 2013 och i mars 2014 utfördes en slutbesiktning.
I dagsläget planeras inga större renoveringar men medel avsätts till fond för yttre innehåll. Föreningen har investerat i solenergi som har installerats. En del av föreningens elförsörjning kommer att genereras via solenergi. Föreningen även ha gemensamt nätabonnemang där den individuella förbrukningen debiteras separat kvartalsvis. Garantitiden (2013-2018) har nu löpt ut och en garantibesiktning genomfördes under senhösten 2018.

Parkering: Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1000 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter