Såld

Stilren tvåa totalrenoverad 2015

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Munkebäcksgatan 6

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 825 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1930
Adress:
Munkebäcksgatan 6,
416 53 Göteborg
Ljust och luftigt vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum
Plats för rejäl soffgrupp och TV-möbel
Plats för rejäl soffgrupp och TV-möbel
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Beskrivning

Med ett härligt insynsskyddat läge och fri vy bor ni perfekt på Munkebäcksgatan 6! Ljusa enhetliga ytskikt så som nya parkettgolv och vitmålade väggar är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas att inreda efter. Generös takhöjd och fönster i två väderstreck ger rikligt med ljusinsläpp och gör detta till ett hem att trivas i. Ett smakfullt renoverat kök från 2015 med bra arbetsyta och förvaring samt plats för matbord. I anslutning till vardagsrummet finner ni bostadens sovrum med utrymme för en dubbelsäng tillhörande nattduksbord samt ytterligare förvaringsmöbel. Vackra detaljer som spegeldörrar och takrosetter är varsamt bevarade i original. Helkaklat badrum från 2015 utrustat med dusch. Här är det bara att flytta in och trivas!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även en lokal kött- och charkbutik. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3, 5 och buss 17 som tar er enkelt vidare till stadens alla hörn.

Rumsbeskrivning : Bostadens 47 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med avhängningsmöjlighet för ytterkläder. Väggarna är målade i vitt och vid entrén ligger mörkgrå klinker.

Vidare in möts ni av ett härligt allrum som är kombinerat med vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Två fönsterpartier bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint in i rummet. I vardagsrumsdelen finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Intill finns det även en inbyggd garderob som hjälper till med förvaringen. På golvet ligger en enhetlig ekparkett och taket smyckas av en vacker takrosett i original.

Köksdelen bjuder in till trevligt matlagning och middagar i goda vänners lag. Bra arbetsytor och förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Köksinredningen går i vitt med släta köksluckor som smakfullt renoverades under 2015. Ovan den rostfria bänkskivan sitter stora mörkgrå grafitplattor och belyses av spotlights. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror i rostfritt utförande. Intill fönsterpartiet som bjuder på vy mot föreningens mysiga innergård finns plats för matbord. Ni kan med lätthet duka långbord när vänner kommer över på middag.

Härligt sovrum med gott om svängrum! Här finns plats för en dubbelsäng tillsammans med nattduksbord och bänk vid fotändan. Goda förvaringsmöjligheter för kläder finns i tre garderober. Ytterligare förvaring finns i en inbyggd garderob med bevarad spegeldörr i original. Rummet ger även plats för byrå eller ett skrivbord om så önskas. Härligt ljus från fönsterpartiet reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger ekparkett och även i detta rum smyckas taket av en takrosett.

Ett helkaklat badrum från 2015 finner ni intill hallen. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger grått klinker. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och en duschhörna med vikbara väggar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 825 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 7,77%. Andel av årsavgift är 8,43%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 600 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr, hushållsel 200 kr och övrigt 200 kr.
Kostnader enligt schablon. Övrigt avser kostnad för bredband.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 37:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1930.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 47 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem.
Internet: ComHem.

Energideklaration: Energiprestanda 187 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-09-01. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Åldermannen 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

I föreningen finns 13 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Åldermannen 1 består av en flerbostadsbyggnad i vinkel med tre våningar samt vind och källare. Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Kålltorp 37:1 under 2017 med adresserna Munkebäcksgatan 6 och Björcksgatan 29 och äger marken. Total area är på 769 kvm uppdelat på 166 kvm lokaler och 603 kvm bostadsarea.

Gemensamma utrymmen: Källare och vind samt tvättstuga.

Föreningens ekonomi: Föreningen har inga avgiftsförändringar inplanerade i dagsläget. Kontrollerat med föreningen 2018-11-22. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen.

Parkering: Gratis parkering i området.

TV och bredband: ComHem.

Gårdsplats: Gemensam innergård med grillplats.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter