Snart till salu

Trivsam och välplanerad tvåa med balkong, hiss finns

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Norra gubberogatan 5

2:a Olskroken

Kortfakta

Avgift:
3 402 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Byggår:
1939
Adress:
Norra gubberogatan 5,
416 63 Göteborg
Norra Gubberogatan
Norra Gubberogatan
Husets entrésida
Husets entrésida
Föreningens trädgårdssida
Föreningens trädgårdssida
Gubberoparken
Gubberoparken

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

I mysiga Olskroken med direkt närhet till Gubberoparken ligger denna kvadratsmarta tvåa med rikligt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Hjärtligt välkomna till Norra Gubberogatan 5! Ni erbjuds ett väl tilltaget vardagsrum med gott om plats för så väl soffhäng som för middagsbjudningar runt ett matsalsbord med vänner eller familj. Rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter samt plats för ett mindre matbord. Ni har ett rogivande sovrum med utgång till bostadens härliga balkong samt badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter genomgående. En bostad där ni kan flytta in och trivas!

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. På andra sidan vägen ligger Bara-bra-mat med inriktining på ekologisk mat. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Rumsbeskrivning: Bostadens 62 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i bostaden till en ljus och möblerbar hall med plats för fri avhängning. Ytterligare förvaringsmöjligheter erbjuds i fem garderober. Ljusa väggar tillsammans med praktisk klinker i grått.

Trivsamt vardagsrum som tack vare sin storlek bjuder in till social samvaro och gemenskap tillsammans med en rad olika möbleringsalternativ. Här finns plats för såväl en soffhörna som matsalsmöblemang med tillhörande möblering. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp i rummet. Väggarna är ljusa vilket ger er en naturlig bas att inreda efter och vilaserat golv.

Kök med goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Ovanför arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, köksfläkt samt kombinerad kyl/frys. Ett matbord för fyra har en självklar plats intill väggen. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp. Väggarna är målade i vitt och även här i köket finner ni praktiskt klinker i grått.

Rogivande sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i två garderober. Genom pardörrar välkomnas ni ut till bostadens härliga balkong med plats för cafémöblemang. Balkongen bjuder på sol från morgon till eftermiddag. Väggarna är målade i vitt och golvet är vitlaserat.

Ljust badrum med våtrumsmatta i kombination med ljusblått kakel på vägg. Inredningen består av wc, handfat med ovansittande spegelskåp, badkar samt handdukstork.

Information Ekonomi

Avgift: 3 402 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,918%. Andel av årsavgift är 2,29%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gårda 69:3-4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8.

Byggår: 1939.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: I samband med ombildningen 2015 gjordes en besiktning av fastigheten och underhållskostnaderna beräknas till ca 900 000kr under de första fem åren.

Kommande renoveringar:
2018 Sanera krypgrunden (pågående och nästintill klart)
Åtgärdade balkongplattor framöver

Genomförda renoveringar:
2018 Satt nyta nockband och nockpannor på taket samt bytt fläktsystem för huset
2016 Utfördes en renovering av hissarna
1989 Utfördes stambyte.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Telia, ingår i avgiften.
Internet: Fiber via Telia öppen fiber. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 115 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2010-01-07. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I föreningen finns två gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett cykelrum samt soprum med källsornering på källarplan.

Information Förening

Förening: BRF Norra Gubberogatan 5-7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ej angiven.
I föreningen finns 52 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 5-7 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:3 och Gårda 69:4 i Göteborg. Föreningen bildades 2006 om man förvärvade fastigheterna 2015. Föreningen består av två flerbostadshus med 52 lägenheter och två lokaler. Byggnadsår 1939.Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. I dagsläget har föreningen inga inplanerade avgiftsförändringar men kommer stämma av mot budget och deras kostnader. Kontrollerat med föreningen 2018-09-06.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: I samband med ombildningen 2015 gjordes en besiktning av fastigheten och underhållskostnaderna beräknas till ca 900 000kr under de första fem åren.

Kommande renoveringar:
2018 Sanera krypgrunden (pågående och nästintill klart)
Åtgärdade balkongplattor framöver

Genomförda renoveringar:
2018 Satt nyta nockband och nockpannor på taket samt bytt fläktsystem för huset
2016 Utfördes en renovering av hissarna
1989 Utfördes stambyte.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-TV via Telia ingår i avgiften. Fiber via Telia öppen fiber. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats: Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter