Såld

Landshövdingecharm i ljust och lummigt läge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Thorburnsgatan 8A

1:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 462 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1941
Adress:
Thorburnsgatan 8A,
412 64 Göteborg

Beskrivning

På andra våning ligger denna charmiga bostad med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och genomgående generös takhöjd som bidrar med rymd. Lägenheten har fina bevarade detaljer och genomgående ljusa väggar. Härliga sällskapsytor i det väl tilltagna vardagsrummet! Rofyllt charmigt kök mot den lummiga innergården med plats för flera middagsgäster. Helkaklat badrum som har stamrenoverats i föreningens regi med tidlösa materialval. Lägenheten erbjuder riktigt goda förvaringsmöjligheter i garderober med praktisk inredning samt källarförråd. Bredband ingår i avgiften!

Här bor man i ett omtyckt område med det mesta inom räckhåll. Goda kommunikationer med spårvagn 2 och 4 som på ett par minuter tar er till Korsvägen, Liseberg och vidare in till Avenyn, Kungsportsplatsen och Chalmers. Det finns även väl utbyggda cykelvägar in till stadskärnan. I närområdet finns gym, Willys och välsorterade ICA Maxi. Det är även smidigt att ta sig till friluftsområdet Delsjön med härliga motionsslingor och promenadstråk eller Carlanderska parken mitt i stan. Flygbussen till Landvetter på Korsvägen nås med lätthet.

Rum: Lägenhetens disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av två garderober. Ekparkett i original och ljusa väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Härliga sällskapsytor och fint ljusinsläpp i hela bostaden. I vardagsrummet kan man inreda med soffa, tv-möbel, skrivbordshörna och säng. På golvet ligger en fiskbens-parkett och ljusa väggar.

Köket består utav vit inredning samt vitt kakel. Utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, samt kombinerad kyl med frys. Rofyllt läge med fönster mot den lugna innergården. I köket finns det plats för matbord för 2-4 personer. En vacker detalj i form utav skafferi finner man i ena hörnet av köket.

Tidlöst badrum som totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2014, av fackmän. svart klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 462 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,20955%. Andel av årsavgift är 1,20955%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 180 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 30 kr och hushållsel 150 kr.
Driftkostnaden beräknas som schablon, det kan variera på antal personer i hushållet samt årstid.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Krokslätt 11:12.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1941. 1941.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 37 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Föreningen har tillsammans med HSB satt en underhållsplan som uppdateras löpande. Inga stora renoveringsprojekt ligger planerade under de närmaste åren.
2024 planeras renovering av taket men kan komma att tidigareläggas. I samband med takrenoveringen kommer de även passa på att renovera hängrännor och fönster.
Gjorda renoveringar:
2009/2010 Stamrenovering med nya badrum samt nyinstallation av elsystem i 3-fas.
2010 Renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar.
2011 Utvändig målning av alla fönster.
2012 Brandutredning samt översyn av tak (kommer göras löpande var tredje år).
2012/2013 Byte av termostater för att minska värmekostnader.
2013 Inköp av större kärl för grovsopor.
2014 Byte av stammarna i bottenplattan, "relining" samt renovering av sprickbildning i fogar samt på kakelplattor i badrum.
2015 Färdigställande av övernattningslägenhet, installation av tre nya tvättmaskiner samt fasadtvätt.
2015: Slutbesiktning genomfördes för alla badrum. Nya utemöbler på innergården.
2016: Nya tvättmaskiner till den stora tvättstugan har införskaffats
2017: Relining och byte av dagvattenbrunnar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget. Grundutbud ingår i avgiften.
Stream - möjlighet att streama samtliga kanaler via surfplatta, telefon m.m.
Internet: Bredband via Bredbandsbolaget. 250/100 Mbit ingår i avgiften.

Bilplats: Föreningen förfogar över ca 15 parkeringsplatser i direkt anslutning till fastigheterna. Kostnad för att hyra en plats är ca 350 kr/mån. I dagsläget separat kö, kontakta styrelsen för kötid och exakt kostnad. I området råder fri parkering på vissa gator.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. I föreningen finns cykelrum, tvättstuga samt övernattningslägenhet.

Information Förening

Förening: Brf Drivhusgatan.
I föreningen finns 69 st lägenheter och 18 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Drivhusgatan bildades 2004 och äger fastigheterna Göteborg Krokslätt 11:10, 11:11 och 11:12 med adresserna; Helmutsrogatan 5A-B, Drivhusgatan 5-13 samt Thorburnsgatan 8-10. Välskött förening som ombildades 2004. Föreningen består av 69 lägenheter som ombildades september 2004. I dagsläget finns det en hyreslägenhet kvar som ännu ej är ombildad. Föreningen har även 18 st lokaler.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. 2014 ombildades och såldes en av föreningens hyresrätter vilket gav ett tillskott till föreningens ekonomi.
Månadsavgiften sänktes den 1/1-2012 med 3 % och var kvar på den nivån år 2013, då inkluderat med Bredband, telefoni och TV. Oförändrad avgift för år 2014 och år 2015. Avgiften sänktes januari år 2016. Sänkningen har möjliggjorts på grund av överskott de senaste åren och det fördelaktiga ränteläget.

2017
- Ett avtal med Q-park trädde i kraft för att ha bättre koll på det parkeringsplatser föreningen disponerar över.
- Brandskyddsarbete utfördes i form av nya brandsläckare, skyltar m.m
- Relining samt byte utav en dagvattenbrunn
- Nytt hyresavtal för en utav lokalerna
- Slamsugning
- Nya tv-boxar samt uppgradering utav bredband, 250/100 istället för 100/100mbit.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har tillsammans med HSB satt en underhållsplan som uppdateras löpande. Inga stora renoveringsprojekt ligger planerade under de närmaste åren.
2024 planeras renovering av taket men kan komma att tidigareläggas. I samband med takrenoveringen kommer de även passa på att renovera hängrännor och fönster.
Gjorda renoveringar:
2009/2010 Stamrenovering med nya badrum samt nyinstallation av elsystem i 3-fas.
2010 Renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar.
2011 Utvändig målning av alla fönster.
2012 Brandutredning samt översyn av tak (kommer göras löpande var tredje år).
2012/2013 Byte av termostater för att minska värmekostnader.
2013 Inköp av större kärl för grovsopor.
2014 Byte av stammarna i bottenplattan, "relining" samt renovering av sprickbildning i fogar samt på kakelplattor i badrum.
2015 Färdigställande av övernattningslägenhet, installation av tre nya tvättmaskiner samt fasadtvätt.
2015: Slutbesiktning genomfördes för alla badrum. Nya utemöbler på innergården.
2016: Nya tvättmaskiner till den stora tvättstugan har införskaffats
2017: Relining och byte av dagvattenbrunnar.

Övrigt: Föreningen delar innegård med grannföreningen med gemensam fastighetsskötsel.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslag


Välkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden
Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda
Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga
Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden
Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven
Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem
Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden
Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg
De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten
Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter