Såld

Yteffektiv tvåa med renoverat kök, stambytt badrum, balkong & parkering

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sägengatan 31

2:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 712 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 48,7 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1969
Adress:
Sägengatan 31,
422 58 Hisings Backa

Beskrivning

Näst högst upp i huset ligger denna yteffektiva tvåa med insynsskyddat läge, modernt renoverat kök samt generöst vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till en härlig balkong. Lägenheten har även goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare samt totalrenoverat och stambytt badrum med stilrena materialval. Ett extra plus är att parkering ingår i avgiften!

Här bor man i en välskött HSB-förening som under de senaste åren gjort stora renoveringar så fastigheterna är i väldigt gott skick. Området ligger med närhet till naturen samt promenadavstånd till både Selma Lagerlöfs torg, förskolor och skolor. Nära till goda bussförbindelser med stombuss 18 & 19.

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en inredd klädkammare. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljusa väggar.

Modernt renoverat kök med köksinredning i högblankt vitt, bänkytor i svart laminat och stänkskydd i rostfri plåt. Köket erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. I köket ryms en mindre matplats för två till tre personer. Fint ljusinsläpp från ett fönster.

Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med insynsskyddat läge och utgång till balkongen. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang.

Lägenhetens sovrum har plats för en dubbelsäng och arbetshörna. En grå fondvägg blir en fin kontrast. Ett generöst fönster bidrar med ljusinsläpp.

Stort badrum som nyligen stamrenoverats av föreningen. Svart klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar med ett svart fondparti. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning samt duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas. Det är även förberett för att installera tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 712 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkering. El tillkommer separat efter verklig förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 445 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 784 kr. Andel i föreningen är 0,14742%. Andel av årsavgift är 0,14742%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 230 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 30 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 273/1204.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1969.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 48,7 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem ingår i avgiften.
Internet: Bredband via Comhem och Bredbandsbolaget.

Bilplats: Varje lägenhet har en egen parkerings- eller garageplats som ingår i månadsavgiften.

Energideklaration: Energiprestanda 145 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-12-21. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns en gästlägenhet, festlokal och en snickarboa. I varje hus finns även ett cykelrum samt en tvättstuga och mangelrum.

Information Förening

Förening: HSB Brf Backa i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

I föreningen finns 484 st lägenheter och 10 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Backa i Göteborg består av 15 bostadshus med 484 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Husen byggdes 1969-1970. Föreningens adress är Sägengatan 1-67. Tomträtten omförhandlades 2017.

Gemensamma utrymmen: Medlemmarna förfogar över en gästlägenhet som är belägen på Sägengatan 22, denna kan hyras för 350kr per dygn.
Det finns en tvättstuga, mangelrum och cykelrum i varje hus.
Föreningen har även en fritidslokal på Sägengatan 47 som är att hyra för medlemmar för 250,- per tillfälle. Där finns det även möjlighet att låna porslin och bestick för cirka 35 personer. Bokning görs via förvaltningsadministatör tel 010-442 20 73.
Det finns även en snickerilokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har brutet räkenskapsår. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar inför 2019 (2018-10-04). De långfristiga skulderna uppgår till drygt 210.000.000kr och taxeringsvärdet ligger på knappa 359.000.000kr.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i IF.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en väl utarbetad underhållsplan och har under de senaste åren gjort stora renoveringar så fastigheterna är i väldigt gott skick.
2015-2017 utfördes en stamrenovering av hela föreningen. Köksstammarna har relinats och badrumsstammarna bytts, i samband med detta renoverades även badrummen. Även elen har bytts och nya elskåp installerats. Man har även infört separat elavläsning.

Parkering: Varje lägenhet har en egen parkerings- eller garageplats.

TV och bredband: Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband via Comhem och Bredbandsbolaget.

Övrigt: Elen debiteras separat efter verklig förbrukning. HSB sköter slutfaktureringen av elen gentemot säljaren.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter