Såld

Totalrenoverad bostad med balkong mot gården Bredband ingår.

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karin Boyes gata 10

2:a alt 3:a Prippska Tomten

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 666 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 61,6 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1992
Adress:
Karin Boyes gata 10,
411 11 Göteborg

Beskrivning

Den öppna planlösningen samt de många fönstren skapar en härlig känsla av ljus och rymd. Från vardagsrummet nås en fantastisk balkong med förmiddagssol och utsikt över den lummiga innergården. Rofyllt sovrum med goda förvaringsutrymmen via hel garderobsvägg. Nyrenoverat och påkostat badrum. Välskött förening med uteplatser, garage, bastu, festlokal och övernattningsbostad. Här har ni möjlighet att bo i ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i stan alldeles intill Trädgårdsföreningen och Ullevi. Inom några minuters promenadavstånd når man bland annat Avenyn, Nordstaden, Centralstationen, Scandinavium och ett rikt utbud av nöjen och restauranger.
Välkommen till ditt nya hem!

Rumsbeskrivning:
Inne i bostaden välkomnas ni av en rymlig och ljus hall som har bra avhängningsmöjligheter via 2st garderober. Höganäsklinker som övergår till bokparkett. Med hallen som utgångspunkt nås samtliga rum, praktiskt, funktionellt och välkomnande!

Stort vardagsrum med öppna ytor, generöst ljusinsläpp samt utgång till den härliga balkongen med förmiddagssol. Här finns gott om plats för bord och stolar och härifrån har man fri vy över den lugna och mysiga innergården. Möjlighet finns även att glasa in om så önskas. I vardagsrummet finns förutom plats för en soffgrupp även en avskild matsalsdel, som enkelt rymmer upp till tolv personer och den är strategiskt belägen vid köket. Parketten samt klinkergolvet i kombination med öppenheten till köket gör detta till ett mycket trivsamt vardagsrum.

Hemtrevligt och fräscht kök som renoverades 2009 utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin (2012) samt kyl/frys med ismaskin. Ovan de generösa arbetsytorna finns det en snygg glasmosaik som går väl ihop med de vita högblanka luckorna och det vackra klinkergolvet. Under skåpen finns downlights som ger väldigt bra arbetsbelysning. Köket är byggt i vinkel längs två väggar, vilket både ger underbara arbetsytor på den massiva ekbänkskivan men också bra utrymme för förvaring i form av utdragbara lådor. I det moderna köket blir matlagningen en fröjd och tack vare den öppna planlösningen kan ni briljera vid grytorna samtidigt som ni umgås med era gäster. Ett kök för glädje och mat.

I sovrummet ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och bra förvaring via en garderobsvägg. Väggarna är målade i en ljus nyans som fint framhäver ekparketten på golvet. Här finns också ett fönster som släpper in morgonsolen med utsikt över den lugna gården.

I direkt anslutning till den rymliga hallen ligger det påkostade badrummet som totalrenoverades under 2011. Väggarna är klädda i stilrent vitt kakel och på golvet grått klinker med golvvärme. Ett badkar från Neptun med bubbelfunktioner är skönt både för kropp och själ. Dimbara downlights i taket ger fint ljus och en positiv känsla. Tvättmaskin med snabbprogram gör vardagslivet lite roligare. Extra skåp är uppsatta vilket ger bra förvaring för handdukar osv.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 666 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,60873%. Andel av årsavgift är 0,60873%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns. Våningsplan 2 av 5.

Byggår: 1992.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 61,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Föreningen planerar utredning gällande balkongbyggnation på de ettor som inte har balkong (tidigt planeringsstadium).
2019 planeras hissöversyn samt OVK-besiktning i alla lägenheter.
Gjorda renoveringar:
2009 renovering av gemensamma utrymmen
2009-2010 diverse underhåll på gården och fasaden.
2010 renovering av garage samt byte av porttelefoner och skalskydd.
2011 rensning av ventilationssystem.
2012-2013 renovering och uppgradering av värme- och ventilationssystem.
2014 projektering av fasadrenovering som ska genomföras under 2015 samt slamsugning av delar av avlopp- och dagvattenssystem.
2015 utvidgning av tagglåssystem.
2016 utfördes ommurning av fasader samt byte av balkongfronter på takterrasser (beräknad kostnad ca 10 miljoner).
2018 avloppsspolning av samtliga stammar samt installation av laddstolpar för elbilar på en del av platserna i garaget.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem.
Internet: Kollektivt fiber via Bahnhof, ingår i avgiften. Avtalet sträcker sig över 5 år. Anledningen till övergången till Bahnhof 100Mb är främst ett mycket lägre pris.

Uteplats: Stor balkong mot den lugna gården.

Bilplats: Föreningen förfogar över 65 garageplatser samt 6 MC-platser. En garageplats kostar cirka 600kr/mån. Kötiden beräknas till cirka 3-4 år.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 92 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-04-23. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns det en stor caféavdelning/festlokal, solbalkong med utsikt samt bastu med tillhörande relaxavdelning, två övernattningslägenheter med trinett och badrum, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, miljöstation, sopsug och sopnedkast på gården. Tvättstuga och bastu bokas via digital bokningstavla eller via webb.
Trevlig innergård med fontän och grillplats.

Information Förening

Förening: HSB Brf Jästen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningens policy gällande delat ägande är att den som bor i lägenheten måste äga minst 20%.

Det är inte tillåtet att sätta upp parabol utanför balkongräcket eller bygga om så att stommen, ventilations eller värmesystem, vatten eller avlopp påverkas.

Ny ägare måste godkänna regelverk för användande av gästrum och gemensamhetslokal innan de får möjlighet att boka dem. För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/jasten.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Stampen 6:21 är bebyggd med flervåningshus innehållande 137 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslokal. Föreningens adress är Karin Boyes gata 4, 8 och 10, Adler Salviusgata 15 samt Färgaregatan 5, 7 och 9.

Föreningen är en av fem bostadsrättsföreningar på Prippska Tomten belägen i stadsdelen Stampen i centrala Göteborg. Namnet kommer från det anrika bryggeriet som låg här fram till mitten av 1970-talet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.Föreningen har stabil ekonomi. Avgifterna höjdes med ca 2% vid årsskiftet 2015/2016 för att bygga upp reparationsfonden inför framtida renoveringar. 2016 antog föreningen nya stadgar. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar för 2019 (2018-12-05).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Föreningen planerar utredning gällande balkongbyggnation på de ettor som inte har balkong (tidigt planeringsstadium).
2019 planeras hissöversyn samt OVK-besiktning i alla lägenheter.
Gjorda renoveringar:
2009 renovering av gemensamma utrymmen
2009-2010 diverse underhåll på gården och fasaden.
2010 renovering av garage samt byte av porttelefoner och skalskydd.
2011 rensning av ventilationssystem.
2012-2013 renovering och uppgradering av värme- och ventilationssystem.
2014 projektering av fasadrenovering som ska genomföras under 2015 samt slamsugning av delar av avlopp- och dagvattenssystem.
2015 utvidgning av tagglåssystem.
2016 utfördes ommurning av fasader samt byte av balkongfronter på takterrasser (beräknad kostnad ca 10 miljoner).
2018 avloppsspolning av samtliga stammar samt installation av laddstolpar för elbilar på en del av platserna i garaget.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. Vid kanalen i den vackra gula tegelbyggnaden från 1800-talet, låg en gång Pripps Bryggerier. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området.

Husen i området började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.

Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter