Totalrenoverad bostad med balkong mot gården Bredband ingår.

Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Karin Boyes gata 10

2:a alt 3:a Prippska Tomten

Kortfakta

Pris/Bud:
3 180 000 kr
Avgift:
3 666 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 61,6 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1992
Adress:
Karin Boyes gata 10,
411 11 Göteborg
Välkommen till Prippska Tomten!
Välkommen till Prippska Tomten!
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Gemensam festlokal i föreningen för de boende
Gemensam festlokal i föreningen för de boende
Gemensam solbalkong
Gemensam solbalkong
Övernattningsbostad i föreningen
Övernattningsbostad i föreningen

Beskrivning

Den öppna planlösningen samt de många fönstren skapar en härlig känsla av ljus och rymd. Från vardagsrummet nås en fantastisk balkong med förmiddagssol och utsikt över den lummiga innergården. Rofyllt sovrum med goda förvaringsutrymmen via hel garderobsvägg. Nyrenoverat och påkostat badrum. Välskött förening med uteplatser, garage, bastu, festlokal och övernattningsbostad. Här har ni möjlighet att bo i ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i stan alldeles intill Trädgårdsföreningen och Ullevi. Inom några minuters promenadavstånd når man bland annat Avenyn, Nordstaden, Centralstationen, Scandinavium och ett rikt utbud av nöjen och restauranger.
Välkommen till ditt nya hem!

Rumsbeskrivning:
Inne i bostaden välkomnas ni av en rymlig och ljus hall som har bra avhängningsmöjligheter via 2st garderober. Höganäsklinker som övergår till bokparkett. Med hallen som utgångspunkt nås samtliga rum, praktiskt, funktionellt och välkomnande!

Stort vardagsrum med öppna ytor, generöst ljusinsläpp samt utgång till den härliga balkongen med förmiddagssol. Här finns gott om plats för bord och stolar och härifrån har man fri vy över den lugna och mysiga innergården. Möjlighet finns även att glasa in om så önskas. I vardagsrummet finns förutom plats för en soffgrupp även en avskild matsalsdel, som enkelt rymmer upp till tolv personer och den är strategiskt belägen vid köket. Parketten samt klinkergolvet i kombination med öppenheten till köket gör detta till ett mycket trivsamt vardagsrum.

Hemtrevligt och fräscht kök som renoverades 2009 utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin (2012) samt kyl/frys med ismaskin. Ovan de generösa arbetsytorna finns det en snygg glasmosaik som går väl ihop med de vita högblanka luckorna och det vackra klinkergolvet. Under skåpen finns downlights som ger väldigt bra arbetsbelysning. Köket är byggt i vinkel längs två väggar, vilket både ger underbara arbetsytor på den massiva ekbänkskivan men också bra utrymme för förvaring i form av utdragbara lådor. I det moderna köket blir matlagningen en fröjd och tack vare den öppna planlösningen kan ni briljera vid grytorna samtidigt som ni umgås med era gäster. Ett kök för glädje och mat.

I sovrummet ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och bra förvaring via en garderobsvägg. Väggarna är målade i en ljus nyans som fint framhäver ekparketten på golvet. Här finns också ett fönster som släpper in morgonsolen med utsikt över den lugna gården.

I direkt anslutning till den rymliga hallen ligger det påkostade badrummet som totalrenoverades under 2011. Väggarna är klädda i stilrent vitt kakel och på golvet grått klinker med golvvärme. Ett badkar från Neptun med bubbelfunktioner är skönt både för kropp och själ. Dimbara downlights i taket ger fint ljus och en positiv känsla. Tvättmaskin med snabbprogram gör vardagslivet lite roligare. Extra skåp är uppsatta vilket ger bra förvaring för handdukar osv.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 180 000 kr

Avgift: 3 666 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,60873%. Andel av årsavgift är 0,60873%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1992.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 61,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Föreningen planerar utredning gällande balkongbyggnation på de ettor som inte har balkong (tidigt planeringsstadium).
2019 planeras hissöversyn samt OVK-besiktning i alla lägenheter.
Gjorda renoveringar:
2009 renovering av gemensamma utrymmen
2009-2010 diverse underhåll på gården och fasaden.
2010 renovering av garage samt byte av porttelefoner och skalskydd.
2011 rensning av ventilationssystem.
2012-2013 renovering och uppgradering av värme- och ventilationssystem.
2014 projektering av fasadrenovering som ska genomföras under 2015 samt slamsugning av delar av avlopp- och dagvattenssystem.
2015 utvidgning av tagglåssystem.
2016 utfördes ommurning av fasader samt byte av balkongfronter på takterrasser (beräknad kostnad ca 10 miljoner).
2018 avloppsspolning av samtliga stammar samt installation av laddstolpar för elbilar på en del av platserna i garaget.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem.
Internet: Kollektivt fiber via Bahnhof, ingår i avgiften. Avtalet sträcker sig över 5 år. Anledningen till övergången till Bahnhof 100Mb är främst ett mycket lägre pris.

Uteplats: Stor balkong mot den lugna gården.

Bilplats: Föreningen förfogar över 65 garageplatser samt 6 MC-platser. En garageplats kostar cirka 600kr/mån. Kötiden beräknas till cirka 3-4 år.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 92 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-04-23. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns det en stor caféavdelning/festlokal, solbalkong med utsikt samt bastu med tillhörande relaxavdelning, två övernattningslägenheter med trinett och badrum, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, miljöstation, sopsug och sopnedkast på gården. Tvättstuga och bastu bokas via digital bokningstavla eller via webb.
Trevlig innergård med fontän och grillplats.

Information Förening

Förening: HSB Brf Jästen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Stampen 6:21 är bebyggd med flervåningshus innehållande 137 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslokal. Föreningens adress är Karin Boyes gata 4, 8 och 10, Adler Salviusgata 15 samt Färgaregatan 5, 7 och 9.

Föreningen är en av fem bostadsrättsföreningar på Prippska Tomten belägen i stadsdelen Stampen i centrala Göteborg. Namnet kommer från det anrika bryggeriet som låg här fram till mitten av 1970-talet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.Föreningen har stabil ekonomi. Avgifterna höjdes med ca 2% vid årsskiftet 2015/2016 för att bygga upp reparationsfonden inför framtida renoveringar. 2016 antog föreningen nya stadgar. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar för 2019 (2018-12-05).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Föreningen planerar utredning gällande balkongbyggnation på de ettor som inte har balkong (tidigt planeringsstadium).
2019 planeras hissöversyn samt OVK-besiktning i alla lägenheter.
Gjorda renoveringar:
2009 renovering av gemensamma utrymmen
2009-2010 diverse underhåll på gården och fasaden.
2010 renovering av garage samt byte av porttelefoner och skalskydd.
2011 rensning av ventilationssystem.
2012-2013 renovering och uppgradering av värme- och ventilationssystem.
2014 projektering av fasadrenovering som ska genomföras under 2015 samt slamsugning av delar av avlopp- och dagvattenssystem.
2015 utvidgning av tagglåssystem.
2016 utfördes ommurning av fasader samt byte av balkongfronter på takterrasser (beräknad kostnad ca 10 miljoner).
2018 avloppsspolning av samtliga stammar samt installation av laddstolpar för elbilar på en del av platserna i garaget.

Övrigt: Föreningens policy gällande delat ägande är att den som bor i lägenheten måste äga minst 20%.

Det är inte tillåtet att sätta upp parabol utanför balkongräcket eller bygga om så att stommen, ventilations eller värmesystem, vatten eller avlopp påverkas.

Ny ägare måste godkänna regelverk för användande av gästrum och gemensamhetslokal innan de får möjlighet att boka dem. För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/jasten.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter