Såld

Renoveringsobjekt med stor potential högst upp i huset

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
David Söderholm
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 67D

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 263 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 43,5 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1936
Adress:
Eklandagatan 67D,
412 61 Göteborg

Beskrivning

Renoveringschans några minuter från Chalmers! Längst upp på Eklandagatan och högst upp i huset finner ni denna välplanerade 2:a. Lägenheten är i behov av renovering så här har ni möjlighet att skapa ert alldeles egna drömhem! Ett stort plus är att föreningen har en gemensam takterrass med soligt läge och fin utsikt. Stabil bostadsrättsförening.

Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och närhet till Chalmers. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen och Carlanderska gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området. Under skoltermin finns även buss 55 som går mellan Chalmers Johanneberg campus och Chalmers Lindholmen campus.

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Lägenheten har genomgående slitna ytskikt som är i behov av renovering.

Originalkök med ljus köksinredning och puderrosa kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt samt kyl med frys. Lucka i väggen mot vardagsrummet. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Ljust vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna, matplats och övrigt möblemang.

Sovrummet har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober samt en klädkammare. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har grå plastmatta och helkaklade väggar i blågrått kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 263 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,64088%. Andel av årsavgift är 0,64088%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 156/1403.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1936.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 43,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Egen mottagningsanläggning. För närvarande ingår tio stycken digitala och analoga kanaler som bekostas av föreningen. Det kollektiva kanalutbudet som ingår i månadsavgiften är SVT1, SVT2, Kunskaps-/barnkanalen, SVT24, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Discovery och ZTV. Via ditt TV-uttag kan du med en digital-TV-box och ett programkort få in hela utbudet av kanaler som sänds via det marksända nätet.
Internet: Anslutning via 10BASE-T Ethernet (RJ 45) till föreningarnas gemensamma nät. Tillgång till föreningarnas delade 1 Gbps fiberlänk till Bredbandsbolaget.

Bilplats: Föreningen förfogar över 28 parkeringsplatser vid Lindströmsgatan. Varje parkeringsplats har en stolpe med 230 volt för ev. motorvärmare. Plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. I dagsläget är det ca 1,5 års kö. Omsättningen är ca 2-3 platser per år.

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns två tvättstugor som är belägna i källaren. Föreningen har även cykelrum samt en gillestuga med plats för maximalt 20 personer som kan bokas mot en låg avgift och en deposition. Trivsam gård med gröna kullar, träd och växter samt sittplats för sköna grillkvällar. Till föreningen hör även en stor gemensam takterrass med utemöbler.

Information Förening

Förening: HSB Brf Johanneberg 1936. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 156 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Johanneberg 1936 i Göteborg kombinerar ett boende i centrala Göteborg med en småstadskänsla i form av egna grönytor och parkeringsplatser. Föreningen bildades år 1936 och byggnaderna uppfördes åren 1935-1937 och har moderniserats och renoverats år 1983 och år 1999-2008 för att passa nutidens krav från de boende och myndigheter. Renoveringar och moderniseringar har skett med viss försiktighet och med beaktande samt att återskapa den ursprungliga arkitekturen. En stabil och mycket välskött förening. Föreningen består av tre byggnader, placerade i nordvästra hörnet av korsningen Eklandagatan/ Gibraltargatan. Föreningen innefattar 156 lägenheter och tre kommersiella lokaler (som hyrs ut till en restaurang och ett konsultföretag). Föreningen äger sin mark.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20190507. Föreningen gör årligen avsättningar till underhållsfonden.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens planerade renoveringar under ca 7 år är ombyggnation av bilparkeringar samt omplantering av busk- och trädväxtlighet, kulvertbyte på Eklandagatan och Lindströmsgatan, fasadrenovering och terrassrenovering. Det planeras byte eller relining av avloppsrör i byggnaden, detta planeras om ca 2-3 år. Kommer att göras med en metod som gör att badrummens skick ej påverkas eller behöver ändras. Denna metod kommer ta kortade tid, ge minst påverkan och man kan bo kvar i lägenheten under tiden. Man kommer börja med stambyte eller relining (efter beslut taget) i badrummen och ta köken senare. Lägenhetens radiator planeras även att bytas ut till nya samt tilluft bakom radiatorn.

Utförda renoveringar:
- 1983 utfördes en ROT - renovering som omfattade byte av el-stammar, V/A-stammar samt renovering av samtliga kök, badrum och tvättstugor. Samma år utfördes även tilläggsisolering på vind och runt fasad, ny fasad sattes upp, nya fönster i form av treglas vakuumfönster, nya entrédörrar och lägenhetsytterdörrar samt ommålning av trapphus.
- 1994 göts nya balkonger och trapphus målades om.
- 1994-1996 målades trapphus och fönster om.
- 1996 lades ny takpapp och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
- 1998-2000 dränerades mark runt fastigheterna. Nya cykelplatser uppfördes och parkeringsplatser utökades från 25st till 28st.
- 1999-2000 byggdes soprum om.
- 2001-2002 iordningställdes ny sortering av restavfall.
- 2002 installerades ny ventilation för torktumlare, dragning av kall- och varmvattenrör till tvättmaskiner monterades samt installation av två nya elcentraler utfördes.
- 2004 spolades stammar i ett av föreningens hus.
- 2005 genomfördes omläggning av stamavlopp i källaren på Gibraltargatan 21 A-E. Samma år renoverades tvättstugan.
- 2006 byttes kulvert mellan fjärrvärmecentral och renovering av fönster utfördes.
- 2007-2009 uppfördes kallförvaring av redskap.
- 2009 målades entréer på Gibraltargatan och ny belysning sattes upp.
- 2009-2013 avslutades uppfräschning av gård.
- 2010 energideklarerades fastigheten.
- 2010-2014 installerades rörelsestyrd belysning i källare och nya armaturer i tvättstuga.
- 2011 utfördes en tillfällig reparation av terrassernas trätrallar. Samma år installerades ny fläkt för restaurangköket på södra terrassen Gibraltargatan.
- 2012 färdigställande av trädgården.
- 2013 Upprustades gillestuga genom målning och belysning.
- 2014 Utförde ett test i ett av husen där man återvann värmen i avloppsvattnet som en energisparande åtgärd.
- 2015 Utfördes bättringsmålning av fasad och några badrumsrenoveringar.

För mer info se årsredovisning samt info från föreningen i bifogade dokument.

Parkering: Föreningen har idag 28 st parkeringsplatser. Kostnad att hyra är 250 kr/mån, ca 1,5 års kötid.
Föreningen håller på att bygga om parkeringsplatserna och det skall byggas 9 nya och 23 st befintliga ska byggas om så att det i slutändan blir 6 stycken ytterligare.

TV och bredband: Föreningen äger telefoninätet och låter AllTele använda telefonnätet så att medlemmarna kan teckna billiga AllTele-abonnemang. Datanätet används så att medlemmarna kan teckna ett Internet-abonnemang via ett internt datanät (kat 5-kabel, TP-nät) från varje lägenhet kan nå Internet via en fast lina om 100 Mbps.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan barn/föräldrar med minsta andel 10 %. För mer info besök gärna föreningens hemsida, http://johanneberg.com/johanneberg/19/36/.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter